Фани «Динамо» та африканські студенти проти расизму, як у футболі, так і в житті!

Фани «Динамо» та африканські студенти проти расизму, як у футболі, так і в житті!

Згідно з принципами та рекомендаціями вищого футбольного органу по боротьбі з расизмом та дискримінацією, а також недопущенню цього ганебного явища на стадіонах, київські динамівці виходять на поле своєї домашньої арени НСК «Олімпійський» у спеціально виготовлених для цього футболках. Футболісти грають із гаслом проти расизму на грудях. У чемпіонаті України воно звучить «Разом проти расизму», а в Лізі чемпіонів на футболках надпис англійською мовою «NO TO RACISM».

Крім того, різноманітні заходи з метою викорінення та недопущення цього негативного явища регулярно проводить Фан-клуб ФК «Динамо» Київ, організовуючи дружні зустрічі та товариські футбольні матчі за участю представників різних рас, національностей та кольору шкіри.

Зокрема, така дружня зустріч відбулася 14 листопада в динамівському манежі на заміській навчально-тренувальній базі. На полі зійшлися фанати київського «Динамо» та збірна студентів київських вузів із африканських країн. Грали команди два тайми по 45 хвилин. Це вже третя подібна зустріч між студентами та Фан-клубом. Цього разу в непоступливій, але чесній боротьбі перемогу святкували гості з рахунком 4:2. Команди продемонстрували хороший, силовий футбол. Цікава гра, посмішки, рукостискання капітанів, колективне фото на пам'ять – все це прояви доброзичливості, взаємної поваги та щирої динамівської гостинності.

Сергій Михайленко, голова Фан-клубу «Динамо»:

- Зустріч пройшла в чудовій атмосфері, теплій, дружній обстановці. Ми вже не перший рік товаришуємо та підтримуємо контакт із цими студентами.

Навіть коли на полі присутнє суперництво, принцип fair play завжди в дії, немає расизму. Цією грою ми хочемо довести, що вболівальники можуть спілкуватися між собою, а за перемогу змагаються лише в чесній боротьбі. Прикро, що ми поступилися, але я радий, що цей захід відбувся, адже бачу настрій своєї команди. Словом, матч усім сподобався, й після його завершення ми зібралися, потисли один одному руки та домовилися найближчим часом зустрітися знову. Для команди Фан-клубу є мотивація відігратися, а для студентів ще раз отримати задоволення від зустрічі. Будемо й надалі залучати студентів на наші заходи.

Негативні явища на трибунах потрібно викорінювати, щоб люди не боялися приходити на стадіон сім’ями та з дітьми. Віддані фани «Динамо» та африканські студенти конкретним матчем укотре підтвердили, що расизму як у футболі, так і в житті не може бути місця.

* фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер