Динамівські команди поборються за найвищі місця на Baltic Cup 2018

Динамівські команди поборються за найвищі місця на Baltic Cup 2018

Наш клуб представлений командами, складеними з гравців 2007, 2008 та 2009 років народження, відповідно це «Динамо» U-11, U-10 та U-9.

Незважаючи на дуже велику кількість учасників, турнір проходить усього в два дні, за які одночасно та паралельно відбувається одразу до дев’яти матчів. Аби реалізувати такий масштабний турнір, організатори задіяли три стандартні футбольні поля комплексу Міського стадіону Гданська, старого стадіону місцевого клуба Екстракласи «Лехія».  

Кожне з полів було розділено впоперек на три менших. Зважаючи, що змагаються дитячі команди наймолодшого віку, які тільки роблять перші кроки у великому футболі, матчі проходять за спрощеними правилами, приміром аути вводяться ногами. Команди U-11 та U-10 змагаються у форматі сім на сім (шість польових гравців та воротар, з необмеженою кількістю замін), наймолодші – шість на шість. Матчі тривають один за одним у форматі марафону, тривалість одної гри – усього 15 хвилин. Але оскільки матчів багато, гравці отримують чимале навантаження.

Матчі турніру серед команд U-9 проходять на полі зі штучним покриттям, матчі середньої вікової групи – на резервному полі з натуральним покриттям, а найстарші змагаються на головному полі стадіону.

Звісно, у такому віці багатьох дітей всюди супроводжують їх батьки, велика їх кількість присутня і на цьому турнірі. Батьки кожної команди утворюють групу підтримки, тож у всіх учасників турніру були вболівальники, присутність яких у такій кількості створила атмосферу справжнього футбольного свята. У містечку на трибунах можна побачити символіку практично всіх клубів, принаймні тих, що приїхали здалеку. Одною із найчисельніших та найгучніших у перший день турніру була динамівська підтримка.

У старшій групі на першому етапі 28 команд були поділені на чотири групи. «Динамо» U-11 потрапило до одної групи з командами з різних куточків Польщі – «Радунія» (Стенжица), «Шльонск» (Вроцлав), «Пікі» (Гданськ), «Йєдинка» (Реда), «Олімпія Осова» (Гданськ) та «Поморзанін» (Труймясто). Зазначимо, що у турнірі бере участь не основна команда цього віку, а друга.

З упевненої перемоги з рахунком 5:0 над останньою командою нашої групи, що представляє так зване Труймясто – агломерацію Гданська, Сопота та Гдині, динамівці розпочали участь у турнірі. Далі була більш важка гра, проти «Олімпії», але і в ній кияни здобули перемогу – 1:0.

«Біло-сині» продовжили серію з сухих перемог і в наступних двох турах, «Йєдинку» та «Пікі» з рахунком 3:0 та 4:0 відповідно.

Однак, як виявилося, найважчі ігри чекали на нашу команду у заключних турах. У п’ятому турі «Динамо» зустріло супротив зі сторони вроцлавського «Шльонська», який до матчу з «біло-синіми» теж підійшов з максимальним показником – п’ять перемог у п’яти зіграних матчах. Обидві команди могли вирвати перемогу, однак, у підсумку безкомпромісний поєдинок завершився результативною нічиєю – 2:2.

У заключному турі «Динамо» зустрілося з «Радунією», яка виграла всі свої матчі, окрім одного, проти «Шльонська» (0:1). Поєдинок вирвався дуже нервовим та напруженим. Рівна гра, де долю 15-хвилинної зустрічі могла вирішити одна помилка, один гол. У підсумку так і сталося, однак, на жаль, цей гол забили суперники нашої команди. Динамівці мали час і можливості аби зрівняти рахунок, хоча суперники тягли час як тільки могли, але везіння було не на боці «біло-синіх». У підсумку «Динамо» поступилося «Радунії» чільним місцем у двійці лідерів, посівши у групі третє місце серед семи команд, і у другий день зіграє у турнірі команд, які посіли у своїх групах треті та четверті місця.

Зате в турнірі команд U-10, складених з гравців 2008 року народження, «Динамо» посіло перше місце у своїй групі. У цій віковій групі взяли участь 20 команд, які були поділені на чотири групи. «Біло-сині» здобули перемоги у всіх чотирьох матчах із загальною різницею м’ячів 27:2.

10-річні динамівці розпочали з розгрому команди «Котвіца» з Колобжегу (7:0), після чого під каток потрапили «Йєдинка» (Реда) – 5:1 та «Конкордія» (Ельблонг) – 13:0! І це, нагадаємо, за 15-хвилиннні матчі. У вирішальному матчі за перше місце в групі динамівці перемогли господарів змагань – гданську команду «Ягуар» (2:1).

Перше місце у своїй групі, складеній з шістьох команд, посіли і найменші динамівці – команда U-9. За чотири 15-хвилинних ігор «біло-сині» наколотили у ворота суперників аж 48 м’ячів, пропустивши всього один. 10:0 з «Вегорією» з Венгожево, 13:0 зі гданським «Ягуаром», 14:0 з «Унією» зі Сважендза – вже після перших матчів всі на турнірі тільки й говорили про команду з Києва. Однак далі несподівано сталася поразка – 0:1 у грі з командою гданської «Школи футболу». Однак ще одна перемога з двозначним рахунком – 11:1 над місцевою «Геданією» довела, що єдина поразка – це, швидше за все, випадковість.

Цю випадковість «Динамо» U-9 має довести вже у день фінальних змагань, де побореться за найвищі місця.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер