Динамівці у збірних: підсумки тижня міжнародних матчів

Динамівці у збірних: підсумки тижня міжнародних матчів

Найбільше представництво «Динамо» має у національній збірній, до лав якої Андрій Шевченко цього разу запросив вісьмох динамівців – Дениса Бойка, Євгена Хачеріді, Микиту Бурду, Руслана Ротаня, Віктора Циганкова, Віталія Буяльського, Володимира Шепелєва та Артема Бєсєдіна.

Щоправда, для Микити Бурди цей тренувальний збір у складі збірної завершився завчасно: через пошкодження він не зміг взяти участь у товариських матчах, отже його дебют за національну команду поки відкладається.

23 березня у Марбельї команда Андрія Шевченка зіграла внічию 1:1 зі збірною Саудівської Аравії. У стартовому складі вийшли два динамівця – Євген Хачеріді (провів на полі 70 хвилин) та Віктор Циганков (45 хвилин), у другому таймі на полі з’явилися Руслан Ротань (45 хвилин основного часу), Віталій Буяльський (45 хвилин) та Артем Бєсєдін (5 хвилин). Денис Бойко та Володимир Шепелєв залишилися у запасі.

27 березня у бельгійському місті Льєж національна команда перемогла у спарингу збірну Японії з рахунком 2:1. Повний матч провів Артем Бєсєдін. Після перерви на заміну виходили Віталій Буяльський (29 хвилин основного часу), Віктор Циганков (11 хвилин) та Руслан Ротань (10 хвилин), для якого цей матч став ювілейним, сотим, за національну збірну України.

Денис Бойко та Євген Хачеріді залишилися у запасі, а Володимир Шепелєв відправився до розташування молодіжної збірної, у складі якої 27 березня провів повний матч у Шеффілді проти збірної Англії U-21 у рамках відбору на Євро-2019.  На заключні 27 хвилин цієї гри на поле вийшов ще один динамівець, Микола Шапаренко, який відзначився голом на 83-й хвилині, зрівнявши рахунок у грі, що, втім, не врятувало збірну Олександра Головка від поразки з рахунком 1:2.

22 березня, готуючись до вояжу на Туманний Альбіон, Україна U-21 провела контрольний матч у гостях проти молодіжної збірної Словенії. «Синьо-жовті» здобули перемогу з рахунком 3:2, а в другому таймі ворота нашої збірної захищав динамівський голкіпер Володимир Маханьков.

Йосип Піварич отримав запрошення до лав національної збірної Хорватії, яка у США проводила важливий етап підготовки до Чемпіонату світу 2018 року. 24 березня у Маямі хорвати поступилися збірній Перу (0:2). У цій зустрічі Піварич не брав участь. Зате динамівець посприяв перемозі «картатих» у грі з Мексикою у техаському місті Арлінгтон, яка за київським часом відбулася вранці 28 березня. Йосип провів повний матч, який завершився перемогою його збірної з рахунком 1:0.

За океан відправився і парагваєць Дерліс Гонсалес. Його збірна не здобула путівку на мундіаль і обмежилася однією товариською грою, яка припала на ніч з 23 на 24 березня. Парагвайці зіграли у гостях зі збірною США у місті Кері, штат Північна Кароліна, та поступилися з рахунком 0:1. Гонсалес з’явився на полі на 83-й хвилині зустрічі.

Тамаш Кадар отримав виклик до національної збірної Угорщини, проте через травму не зміг брати у участь у товариських матчах. У розташуванні збірної Тамаш проходив перший етап реабілітації, у той час як національна команда Угорщини, яка не пробилася на ЧС-2018, провела два домашні спаринги – проти Казахстану (2:3) та Шотландії (0:1).

Тим часом збірна Польщі, кольори якої захищає динамівець Томаш Кендзьора, повним ходом готується до участі у світовому футбольному форумі. 23 березня у Вроцлаві поляки приймали збірну Нігерії (поразка 0:1), а 27 березня у Хожуві – збірну Республіки Корея (перемога 3:2). Кендзьора обидва рази виходив на заміни, у першій грі – на 86-й хвилині, а у другій – на 67-й.

Невдалим виявився тиждень для збірної Словенії, за яку виступає динамівець Беньямін Вербич. 23 березня словенці з розгромом поступилися у гостях збірній Австрії (0:3). Вербич вийшов у стартовому складі і був замінений на 86-й хвилині зустрічі. А 27 березня Словенія зазнала домашньої поразки від збірної Білорусі (0:2). У цьому матчі Вербич участі не брав.

Повернувшись до розташування клубу, динамівські збірники розпочнуть з командою підготовку до наступного календарного матчу «біло-синіх», який відбудеться у Маріуполі в неділю.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

*фото П. Кубанова, ФФУ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер