Динамівці в оренді: початок сезону в українських і зарубіжних командах

Динамівці в оренді: початок сезону в українських і зарубіжних командах

Користуючись паузою, пов'язаною з матчами збірних команд, ми дізналися, як склався для них початок нинішнього сезону.

Найбільше представництво наших гравців у «Сталі» з Кам'янського.

Захисник Богдан Михайличенко з початку сезону став незамінним футболістом цієї молодої команди, міцно зайнявши місце на лівому фланзі захисту. В активі 20-річного футболіста 6 повних поєдинків із семи зіграних, а в пасиві - дві жовті картки. Богдан відзначився своєю активністю і заробив позитивні відгуки в пресі.

Його партнером на правому фланзі оборони є ще один динамівець, 20-річний Олександр Тимчик. Він також відразу почав справлятися з виступами на найвищому рівні, заслуживши довіру тренерського штабу «Сталі» на чолі з Єгіше Мелікяном. На його рахунку п'ять повних матчів і одне попередження.

У нападі команди з Кам'янського виступає динамівський форвард Олексій Щебетун. Він взяв участь майже у всіх матчах молодіжної команди столичного клубу в минулому сезоні, а зараз намагається завоювати собі місце в основному складі команди Прем'єр-ліги. 20-річний Олексій зіграв у 5-ти матчах, забитими м'ячами поки не відзначався.

- У Прем'єр-лізі більше боротьби, ніж в молодіжній першості, грають більш дорослі і досвідчені футболісти, плюс, все потрібно робити швидше, - поділився враженнями про новий досвід Щебетун. - Це для мене великий досвід, я перейшов на новий рівень, і потрібно постаратися на попередній не повертатися, а рости далі. У «Сталі» мене з першого ж дня прийняли дуже добре - і тренер, і партнери, як тренувальному процесі, так і в побуті. З усіма відразу подружився, не було ніяких розбіжностей. Тренер, звичайно, емоційний, але лише тоді, коли хтось не виконав того, що він просив, а в іншому, він дуже багато пояснює, підказує, що і як потрібно робити, може і вилаяти, і похвалити. Наставник пробує нові схеми з двома гравцями під нападниками, без форвардів, словом, різні варіанти. Вимоги в динамівському дублі і в «Сталі» відрізняються, оскільки в першому випадку ми звикли, що всі суперники проти нас сідали низько, а ми грали більше в позиційний футбол на чужій половині поля, а в нинішній команді - частіше від оборони на власній половині, тікаючи в контратаки, тож поки освоююся і звикаю до нового стилю гри.

У львівських «Карпатах» нашим представником є ​​захисник Олександр Осман. 21-річний бек потрапив в заявку на матч 1-го туру з «Карпатами», а в наступному турі зіграв 79 хвилин на виїзді проти «Ворскли».

Набирається досвіду ігор у Прем'єр-лізі в складі донецького «Олімпіка» і 21-річний захисник Павло Лук'янчук. Три стартові поєдинки він провів повністю, потім зіграв 74 хвилини на виїзді з «Зорею» і 67 хвилин з «Шахтарем». Ще двічі потрапляв в заявку на матч. За цей час заробив одну жовту картку.

Відзначимо, що Лук'янчук разом з Османом і Михайличенком викликаний до розташування молодіжної збірної України для підготовки до стартових виїзних матчів кваліфікаційного етапу чемпіонату Європи 2019 проти команд Латвії та Андорри.

У луганській «Зорі» прогресує 23-річний півзахисник нашої команди Олександр Андрієвський. Поки він встиг провести два матчі в останніх турах на виїзді проти «Зірки» (37 хвилин) та вдома з «Чорноморцем» (повний матч).

Продовжує свої виступи за «Зорю» і 24-річний півзахисник «Динамо» Владислав Калитвинцев. З початку сезону він зіграв в 6-ти матчах, а в поєдинку останнього туру потрапив в заявку на гру, але залишився на лавці запасних. В активі Владислава забитий м'яч в ворота «Вереса» з Рівного, який приніс його команді перемогу в 5-му турі.

У мінському «Динамо» виступає 23-річний нападник Дмитро Хльобас. Він уже встиг провести 5 матчів (2 з них в стартовому складі) і забити один м'яч.

У клубі іспанської Прімери «Хетафе» грає португальський захисник нашої команди Віторіну Антунеш. Сезон в Іспанії почався 20-го серпня, «Хетафе» провело всього два матчі, а Віторіну взяв участь в одному з них - вдома проти «Севільї».

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер