«Динамо» - «Бенфіка»: передматчева пресконференція Роджера Шмідта

«Динамо» - «Бенфіка»: передматчева пресконференція Роджера Шмідта

Наставник "Бенфіки" Роджер Шмідт і півзахисник команди Жоау Маріу провели прес-конференцію, присвячену завтрашньому поєдинку з київським "Динамо" у рамках раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів, що відбудеться у польському Лодзі.

Роджер Шмідт:

- Чого ви очікуєте від київського "Динамо" у завтрашньому поєдинку?

- Це Ліга чемпіонів, тому ми очікуємо на зустріч із максимально вмотивованим суперником, який віддасть усе, щоб пробитися до групового етапу. Так само, як і ми.

"Динамо" – дуже хороша команда. Як ми побачили раніше, у матчах-відповідях із "Фенербахче" та "Штурмом" їм не було легко, але в обох випадках кияни проходили далі. Це говорить про те, що "Динамо" має якість, ментальність і хорошу фізичну підготовку.

Вони повинні будуть замінити двох гравців (Сидорчука та Гармаша), які пропускають матч, але, гадаю, знайдуть оптимальне рішення. "Динамо" може використовувати гнучку тактику – іноді вони грають від оборони, іноді – в атакуючий футбол. Тому я чекаю на відкриту гру та хорошого суперника.

- Чи готовий Давид Нерес зіграти завтра?

- Так, він повернувся й останніми днями тренувався з командою. Нерес готовий на всі сто відсотків.

- Завтрашня гра – найважливіша у сезоні?

- Кожен наступний матч – найважливіший для нас. Але я розумію, про що ви кажете. Уся наша команда та вболівальники хочуть, щоб "Бенфіка" грала у Лізі чемпіонів, адже це найсильніший клубний турнір у світі. У двох матчах із "Динамо" ми повинні довести на полі, що наша команда - сильніша та заслуговує на виступ у груповому етапі Ліги чемпіонів.

- Чи вплинуло на вашу підготовку те, що "Динамо" ще не розпочало виступ у чемпіонаті?

– Ні. "Динамо" вже провело чотири матчі у кваліфікації Ліги чемпіонів, тож у нас є уявлення про цю команду. Крім того, "Бенфіка" вже зустрічалася з "Динамо" минулого сезону, і кияни не зазнали великих змін за цей час. Вважаю, що ми підготувалися настільки добре, наскільки це можливо. Ключ до успіху – це наша гра. Ми повинні вірити в себе та провести тактично мудру гру, зробивши поправку на опонента, якого ми поважаємо.

- Які ваші очікування від матчу із "Динамо"?

- Я намагаюся підготувати команду якнайкраще. Досі ми показували, що можемо грати у хороший футбол та перемагати. Сподіваюся, що ми продовжимо утримувати свій рівень і завтра проведемо хорошу гру.

- В останній грі з "Каса Піа" Жілберту та Ба зіграли по тайму. Вони обидва є опціями на правому фланзі оборони на завтра?

- Так, вони обидва дуже добре розпочали сезон і доступні на завтра. Жілберту забив фантастичний перший гол у сезоні чемпіонату Португалії. На мою думку, перед останнім матчем він був трохи втомленим, тож я дав йому відпочити та надав більше ігрового часу Алексу. Вони обидва - дуже хороші та важливі гравці для нас, які трохи відрізняються за стилем гри. І один із них зіграє завтра.

- Яку перевагу має "Бенфіка" над "Динамо"?

- Складно сказати. Вважаю, що обидві команди гідні виступати у Лізі чемпіонів, але таку можливість отримає лише один із нас. І ми хочемо бути цією командою. Ситуація зрозуміла - ми маємо продемонструвати у найближчих двох матчах, що ми сильніші.

Жоау Маріу:

- Ми добре знаємо "Динамо", адже не так давно зустрічалися з ними. Це організована команда, футболісти якої добре зіграні. Тому нам доведеться постаратися, щоб здобути позитивний для нас результат у першому матчі. Із повагою ставимося до суперника, але зі старту поєдинку діятимемо рішуче, щоб нав'язати свою гру.

Ми перебуваємо на дуже ранній стадії сезону, провели відмінну передсезонну підготовку. Можливо, у тій чи іншій грі свіжість не найкраща, але мотивація у завтрашньому матчі буде понад усе. Кожен викладатиметься на всі 110 відсотків. Гравці "Динамо" можуть бути більш свіжими, але це не стане виправданням для нас.

Фото - SL Benfica

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер