«Динамо» - «Дніпро-1» - 2:0. Післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Динамо» - «Дніпро-1» - 2:0. Післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу прокоментував перемогу над «Дніпром-1» (2:0) у матчі 12-го туру VBET Ліги.

- Складна гра з хорошим суперником. У «Дніпра-1» був тиждень на підготовку до цього матчу, ми ж зіграли важкий поєдинок у Барселоні, після якого отримали порцію критики. Ми провели аналіз і розбір цієї гри. Повертатися після Ліги чемпіонів до внутрішнього чемпіонату - завжди складно. Тим паче ми зустрічалися сьогодні з однією з кращих команд нашої першості. Тому матч був складним.

У першому таймі була рівна гра, навіть із перевагою нашого суперника. Ми поспішали доставити м'яч до штрафного «Дніпра-1», метушилися, що призводило до помилок і втрат м'яча. Суперник використовував наші втрати через хороший контроль м'яча. Вони не створювали небезпечних моментів біля наших воріт, але м'яч віддавали важко.

Після розмови в роздягальні в перерві та проведених замін картина на полі змінилася. Ми стали контролювати м'яч і змусили суперника грати так, як ми хочемо - щоб вони виходили в пресинг і бігали за м'ячем. Тим самим змогли звільнити зони за їх спинами, куди ми повинні були вриватися. Гра з нашого боку стала зовсім іншою.

В цілому ж, я задоволений результатом і грою. Єдине, що мені не до кінця сподобалося, і я сказав про це гравцям, - професійні футболісти, які виступають у Лізі чемпіонів, повинні догравати епізоди до кінця. Ми створили велику кількість небезпечних моментів біля чужих воріт, але реалізація була слабкою. Ми виходили три в один, чотири в два, і повинні були реалізовувати ці шанси та забивати голи, готуючись тим самим до матчів Ліги чемпіонів. Тому хотілося б від гравців більше концентрації та професіоналізму.

- Якби ви випустили Сидорчука, Шапаренко та Гармаша зі стартових хвилин, рахунок міг бути на користь «Динамо» вже в першому таймі?

- У кожної гри своя історія. Я з самого початку припускав, що ми будемо так грати, адже складно виходити на поле через два дні на третій. Тому я повинен був внести ці заміни. Це була моя програма, я так підготував цю гру. Ми взяли три важливі очки та з ентузіазмом готуємося до наступних матчів.

- Попереду у «Динамо» дві виїзні гри з «Маріуполем». Як команда вирішуватиме цю проблему?

- Складнощі перш за все стосуються дороги. Як ви розумієте, виїзд до Маріуполя - один із найскладніших: потрібно летіти до Запоріжжя, а звідти їхати автобусом. Це залишає відбиток. Після кубкової гри необхідно повертатися назад, адже Маріуполь у «червоній» зоні, а через день - знову повторити цей шлях. Доведеться двічі з'їздити до Маріуполя, але таке життя футболістів. Це наша професія, і ми повинні зробити все якнайкраще.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер