«Динамо» (Київ): національний гімн у серці

«Динамо» (Київ): національний гімн у серці

З того часу, як «Динамо» у квітні почало грати благодійні товариські матчі в Європі, перед початком кожної зустрічі на стадіонах лунав національний гімн України.

То був не просто аудіозапис гімну – національну пісню українського народу щоразу виконували відомі українські виконавці, зірки музичної сцени.

Започаткував живе виконання гімну Національний заслужений академічний народний хор України імені Верьовки, який виконав його 12 квітня у Варшаві перед початком товариського матчу «Динамо» з польською «Легією».

Перед матчем з румунським «Клужем» гімн України дуже душевно виконала солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна, а перед грою з німецькою «Боруссією» у Дортмунді - переможниця Євробачення - 2016 Джамала.

У хорватському Загребі почесну місію довірили молодій співачці Мішель Андраде, а у швейцарському Базелі національну пісню виконала народна артистка України Тіна Кароль.

Завершив серію весняних матчів в Естонії, де гімн виконала Alyona Alyona.

Літня серія благодійних матчів розпочалася у швейцарській Лозанні, де матч із місцевою командою прикрасило виконання гімну Настею Каменських. У бельгійському Антверпені гімн заспівала Dorofeeva. А у Ліверпулі – Тіна Кароль.

Запрошення відомих артистів продовжилося з початком офіційних матчів нового сезону. Перед першою офіційною грою з «Фенербахче» у рамках кваліфікації Ліги чемпіонів у польському місті Лодзь гімн виконала співачка Юлія Загорська, відома як М'ята. У наступному раунді перед домашнім матчем зі «Штурмом» виступила MamaRika.

Традиція продовжилася і у матчах чемпіонату України. Перед першим матчем киян у новому сезоні УПЛ на «Арені Львів» гарним виконанням гімну телеглядачів порадувала Злата Огнєвіч у супроводі вокального гурту «Піккардійська терція».

Перший після довгої перерви матч «Динамо» у рідному Києві, на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського ознаменувався гімном у виконанні переможниці Євробачення – 2004 року Руслани Лижичко, а також Хору імені Верьовки.

Перед грою з ФК «Львів», що відбулася вчора, національну пісню виконав гурт «Антитіла», виконавці якого вступили до лав ЗСУ.

ФК «Динамо» пишається співпрацею з українськими виконавцями. Щоразу таке особливе виконання гімну надає значущості його звучанню перед футбольними матчами. Це створює особливу, не буденну атмосферу під час виконання національної патріотичної музичної композиції.

«ФК «Динамо» ставиться дуже трепетно ​​до організації виконання гімну на стадіонах під час матчів нашої команди. Це не банальна подія для нас, ми вкладаємо багато сил і всю душу в організацію, підключаємо наших друзів артистів, бо гімн – це найголовніша пісня нашого народу, нашої країни», - зазначив директор з розвитку клубу Максим Радуцький.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер