«Динамо» Київ – серед топ-5 клубів світу за кількістю ігрового часу для клубних вихованців

«Динамо» Київ – серед топ-5 клубів світу за кількістю ігрового часу для клубних вихованців

Міжнародний центр спортивних досліджень (CIES) у своєму свіжому статистичному та аналітичному звіті опублікував рейтинг клубів із 40 провідних світових чемпіонатів на основі ігрового часу, який проводять в основних складах клубів вихованці власних академій.

У рейтингу клубів з топ-5 ліг Європи цього сезону (2021/2022 або 2022) лідерство з великим відривом утримує «Атлетик» з Більбао, який славиться тим, що у його складі виступають переважно баски.

На другому місці традиційно орієнтований на місцевих виконавців ще один відомий баскський клуб «Реал Сосьєдад». Замикає трійку ще один представник Іспанії – «Сельта» з галісійського міста Віго.

Серед клубів із 40 обраних світових ліг на першому місці за цим показником словацька «Жиліна». На другому місці колумбійський «Енвігадо», на третьому - аргентинський «Банфілд».

Київське «Динамо» розташувалося одразу за топ-трійкою. 62,9% ігрового часу в першій команді клубу дістається власним вихованцям. Зазначається, що 12 випускників динамівської академії взяли участь у 18 матчах чемпіонату, який було перервано через війну. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер