«Динамо» - «Олександрія» - 1:0. Прес-конференція Мірчі Луческу

«Динамо» - «Олександрія» - 1:0. Прес-конференція Мірчі Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу провів пресконференцію після перемоги над «Олександрією» в матчі 8-го туру VBET Ліги (1:0).

- Важливі три очки. Ми почали підготовку до матчу з «Олександрією» відразу після «Бенфіки», адже знали, що нам доведеться зустрітися з гарною командою. Не просто так «Олександрія» набрала стільки очок і демонструвала хороший футбол, навіть при тому, що майже всі матчі провела на виїзді.

Ця команда дуже мотивована й агресивна в позитивному сенсі. Суперники оборонялися всією командою та виходили у швидкі контратаки. Для нас було важливо забити швидкий гол, після якого змінилася б ситуація на полі. У нас були можливості для цього, але через розслабленість і розхлябаність в атаці ми їх не реалізували. Чим більше часу проходило, тим більше ми поспішали, метушилися та помилялися, особливо в останньому пасі.

У такій грі є заслуга й «Олександрії», вони добре підготувалися до матчу. Тому і були інциденти на полі, адже вони були не згодні з поразкою. Втома, що накопичилася, емоції та нерви призвели до такої кінцівці. Воротар суперника знаходиться в хорошій формі, сьогодні він рятував у багатьох моментах. Тож вважаю, що ці важливі три очки заслужено здобуті нами.

- Містер, коли ви пережили більше стресу - після скасованого голу «Бенфіці» або сьогодні, здобувши перемогу на останніх секундах?

- Емоції були однаково сильними. У якийсь момент я подумав, що невдача в кінцівці гри з «Бенфікою» сьогодні повернеться. Хоча люди, які дивилися запис, сказали, що пенальті був стовідсотковим. Тому я привітав хлопців із перемогою. Вони не здавалися, грали до кінця і до останньої хвилини вірили, що зможуть забити.

- Як можете оцінити гру новачка Вітіньйо та з якої причини в перерві був замінений Шкурін?

- Вітіньйо вийшов у складний момент, коли команда суперника оборонялася компактно, близько до своїх воріт і не залишала вільних зон. Вітіньйо володіє дуже хорошими футбольними якостями. Упевнений, що він допоможе нам. Але і нам, і йому потрібно запастися терпінням, щоб він набрав потрібні кондиції. Адже тут зовсім інший футбол, ніж той, до якого він звик.

Що стосується Шкуріна, то йому потрібно грати. У нього довго не було ігрової практики, і я даю йому цю практику. Однак Шкуріну ще треба притертися до команди, до своїх партнерів. Змінюючи його на Гармаша, я розраховував на досвід Дениса, його знання українського футболу та партнерів по команді. Він дуже корисний для нас гравець, такі виконавці важливі. Відсутні Бєсєдін та Попов - важливі гравці в нашій структурі. Крім того, сьогодні не зміг взяти участі в грі і Шапаренко, який перебуває зараз у хорошій формі.

- 22 вересня «Динамо» очікує поєдинок за Суперкубок України. Для вас це виставковий матч або ж результат матиме значення?

- Дозвольте мені насолодитися сьогоднішнім днем, сьогоднішньою перемогою. А починаючи з завтрашнього дня я почну думати про матч за Суперкубок.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер