«Динамо» – переможець ДЮФЛУ U19 у Першій лізі!

«Динамо» – переможець ДЮФЛУ U19 у Першій лізі!

У неділю, 9 червня, на полі НТК ім. Баннікова відбувся фінал чемпіонату ДЮФЛУ серед команд U19. У вирішальному поєдинку зійшлися київське «Динамо» та вінницька «Нива».

На попередній стадії обидві команди здобули переконливі перемоги. Динамівці розгромили «Інгулець» із Петрового – 5:0, а вінничани із ще переконливішим рахунком здолали криворізький «Кривбас» – 7:0.

Головний тренер «біло-синіх» Олексій Дроценко не став робити жодної зміни в основному складі порівняно з півфінальним поєдинком. Динамівці з перших хвилин спробували притиснути суперника до його воріт, застосовуючи високий пресинг, однак вінничани показали, що не дарма дісталися фіналу й із гідністю витримали натиск, поступово відсунувши гру від своїх володінь.

Загалом, динамівці мали територіальну перевагу, але найкращий момент у першому таймі мали футболісти «Ниви». Після навісу з правого флангу нападник вінничан пробивав головою впритул, але Сьомка неймовірним чином зреагував, а потім, лежачи, ще й піймав м'яча, не дозволивши супернику зіграти на добиванні. Динамівці, у свою чергу, могли відкривати рахунок, коли Редушко навісив зі штрафного, Калінкін із району 11-метрової позначки підрізав головою, але м'яч пролетів поруч зі стійкою.

Другий тайм розпочався з небезпечного моменту біля воріт «Ниви». Калінкін узяв ініціативу на себе, увірвався до штрафного майданчика, пробивав із близької відстані, але воротар парирував непростий удар. Трохи згодом Калінкін за рахунок дриблінгу організував ще один небезпечний момент, але удар партнера з лінії штрафного майданчика було заблоковано.

Вінничани відповіли своїм небезпечним моментом. У номінальних гостей пройшла атака лівим флангом, і нападник пробивав небезпечно в дальній кут, але Сьомка зреагував, перевівши м'яча на кутовий. Утім, тиск динамівців приніс свої плоди на 79-й хвилині. Редушко (на фото в заголовку) взявся виконувати штрафний удар із 20-ти метрів та спрямував м'яча точно в кут воріт суперника – 1:0.

Футболісти «Ниви» спробували відігратися, але нічого створити за час, що залишився, так і не спромоглися. Ба більше, пропустили ще один м'яч у свої ворота – після атаки правим флангом захисники не змогли нейтралізувати загрозу, партнери вивели на ударну позицію Люсіна, і Павло з близької відстані відправив м'яча у ворота, тим самим поставивши крапку в матчі та знявши всі питання про переможця.

На церемонії нагородження індивідуальні відзнаки отримали й кілька динамівців – Артем Сьомка був визнаний найкращим воротарем першості, Костянтин Губенко став найкращим нападником, а Богдана Редушка назвали найкращим гравцем.

Додамо, що в матчі за третє місце «Інгулець» розгромив «Кривбас» – 6:1.

ДЮФЛУ. U19. Перша ліга. Фінал

«Динамо» – «Нива» – 2:0

09.06.2024. Київ. НТК ім. Баннікова

«Динамо»: Сьомка, Рибак, Третяк (Приймак, 90+4), Білий, Бойко (Дегтяр, 56), Човгаленко (Малюта, 56), Люсін (Хамко, 90+4), Редушко (Бурлаков, 90+2), Губенко (Палатай, 90+4), Мерва (Ільченко, 77), Калінкін (Черчукан, 75).

Голи: Редушко (79), Люсін (89).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер