«Динамо» - «Ренн»: передматчева пресконференція Брюно Женезьо

«Динамо» - «Ренн»: передматчева пресконференція Брюно Женезьо

Головний тренер французького «Ренна» Брюно Женезьо відповів на запитання журналістів у рамках пресконференції напередодні поєдинку 4-го туру групового етапу Ліги Європи УЄФА з київським «Динамо».

- Виходячи із ситуації, яка склалася у турнірній таблиці нашої групи, можна сказати, що ваша ціль – це перше місце?

- У будь-якому змаганні, де ми беремо участь, звичайно, найкращий результат для нас – це перше місце. Ми хочемо вигравати якнайбільшу кількість матчів.

- Чи збираєтеся ви проводити ротацію у матчі із «Динамо»?

- Звичайно, після гри з «Нантом» зміни будуть. У нас достатня кількість хороших, сильних гравців, що дозволяє нам зробити певні заміни, не втрачаючи якості.

- Тренер «Динамо» розповідав про важку ситуацію в Україні та ракетні бомбардування, а також велику кількість переїздів та годинну перерву у матчі чемпіонату через повітряну тривогу. Що ви думаєте з цього приводу?

- Дуже важко уявити, що вони можуть відчувати. Переживати такі моменти – жахливо. Війна – це найгірше, що може бути у світі. На щастя, нас це не торкнулося. Треба розуміти, що є речі, важливіші за футбол. Мабуть, для «Динамо» це буде можливість трохи відволіктися від війни та «втікти» від того, що відбувається у їхній країні.

- Скоро відбудеться голосування за «Золотий м’яч», у якому братиме участь Бензема. Ви з ним працювали у «Ліоні», що думаєте з цього приводу?

- Так, я з ним працював, коли йому було 17 років, і навіть у цьому віці він вже мав навички фінишера. Також йому притаманна риса випереджати події на футбольному полі, він міг наперед передбачити, що станеться. У нього великі амбіції, а також він виконує величезну кількість роботи. Що мене зараз найбільше вражає, так це його стабільність. Він почав грати у «Ліоні» у 17 років, потім провів 4 роки у «Реалі». Із року врік він демонструє високий рівень. Враховуючи усе, що він зробив за ці роки, це буде гарна нагорода для нього.

- Чи може Крістофер Ву замінити Теата у грі з «Динамо», щоб його поберегти?

- Так, цей футболіст зараз готовий, він не грає багато, але багато працює. У мене дуже професійна команда, ми близькі із гравцями. Ті футболісти, які менше грають, допрацьовують після тренувань. Він ще молодий гравець, але з дуже хорошими якостями: сильний у технічному плані та може робити чудові перші передачі, що дуже важливо у нашій грі. Можливо, Ву і гратиме у майбутній зустрічі.

- У «Динамо» є проблема із воротарями. Якого поєдинку очікуєте завтра у зв’язку з цим, та які висновки зробили після першого матчу?

- Для нас це дуже важливий матч, який буде вирішальним для того, щоб пройти далі. У першій грі ми побачили якість нашого суперника. Навіть, якщо вони готуються у дуже складних умовах, «Динамо» показало дуже хорошу організацію гри, також відзначу технічну якість гравців, деякі з них дуже цікаві. Образ українського футболу знаємо давно. Ми чекаємо важкого поєдинку, схожого на першу гру, перемогу у якій ми вирвали лише на останніх хвилинах. Тож, це буде складний матч, втім, як і завжди.

- Як почувається Доку?

- Він продовжує реабілітацію та потроху повертається до групи. На початку тижня він пройде медичне обстеження, тоді ми знатимемо більше про його стан та побачимо динаміку одужання.

Кілька запитань також адресувалися півзахиснику «Ренна» Ловро Майєру, який взяв участь у пресконференції разом із головним тренером:

- Ви переважно виходите на заміну, чи очікуєте у матчі із «Динамо» потрапити до стартового складу?

- Для кожного футболіста важливо грати, але для мене зараз не має значення, чи я вийду у стартовому складі, чи на заміну – у будь-якому разі робитиму максимум на полі.

- В останніх матчах ви все більше граєте за схемою 4-4-2, що вона міняє для вас?

- Для мене немає великої різниці. Адже до цього ми грали 4-3-3, це добре виходило. А у цьому сезоні ми, дійсно, більше використовуємо схему 4-4-2 і бачимо, що гра вдається все краще і краще. Я грав проти «Фенербахче» 4-4-2, і це було добре. Я себе добре почуваю у цій схемі.

- Ви потроху починаєте грати за національну збірну Хорватії, як готуєтеся до поєдинків у її складі?

- Якось спеціально чи індивідуально я не готуюся, зараз про це не думаю, тому що перед тим, як ми поїдемо на чемпіонат світу, у нас ще дуже багато матчів. Мій останній виклик до збірної пройшов чудово, мені здається, це були найкращі мої матчі, які я проводив за національну збірну. Хочу продовжувати так само. Думаю, якщо я продовжуватиму робити усе правильно, це буде найкраща підготовка.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер