«Динамо» третє в Європі по кількості підготовлених футболістів

«Динамо» третє в Європі по кількості підготовлених футболістів

394-й Тижневий звіт Міжнародного центру спортивних досліджень присвячений рейтингу команд, що підготували найбільшу кількість футболістів, які виступають у топ-31 чемпіонаті Європи, а також у п’яти топ-лігах відповідно. Бралися до уваги клуби, в яких футболісти грали щонайменше три роки між своїм 15-м та 21-м днем народження.

Очолює таблицю «Аякс» (підготовлено 85 футболістів), який випереджає «Бенфіку» (73). На третьому місці у Європі – київське «Динамо», у якого 72 вихованці є гравцями в різних Лігах Старого світу.

Зазначимо, що «Реал» (Мадрид) посідає перше місце серед футболістів великої п’ятірки (43), випереджаючи «Барселону» (38) і французький дует ПСЖ і «Олімпік» Ліон (34). «Спортінг» очолює рейтинг серед клубів ліги, які не входять до великої п’ятірки, та підготували найбільше футболістів, що зараз грають у п’яти головних чемпіонатах (24), а серед команд за межами Європи лідирує «Рівер Плейт» (14).

Тижневий звіт також представляє Індекс підготовки, розрахований за допомогою відношення кількості гравців, які пройшли підготовку в клубі, до їхнього досвіду. Останній показник поєднує офіційні хвилини гри та рівень досвіду всіх футболістів, які беруть участь у матчах. «Аякс» і «Реал»  також очолюють рейтинг індексу підготовки для гравців, які виступають у 31 вищому європейському дивізіоні та великій п’ятірці відповідно, а «Спортінг» займає третє місце в обох таблицях.

Включені гравці мали бути присутніми на 1 жовтня звітного року в складі першої команди проаналізованих клубів. Крім того, вони повинні були вже грати у внутрішніх іграх чемпіонату протягом поточного сезону або, якщо це не так, грати матчі дорослих чемпіонатів протягом кожного з двох попередніх. У всіх випадках розглядалися другий і можливий третій воротарі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер