«Динамо» у Туреччині. День 2. Позитивний початок збору

«Динамо» у Туреччині. День 2. Позитивний початок збору

Київське «Динамо» після кількох днів, проведених в Україні, знову вирушило на закордонний збір, цього разу до Туреччини, де проходять міжсезонну підготовку всі інші клуби української Прем'єр-ліги.

Південне узбережжя Туреччини зустріло київську делегацію трохи прохолоднішою погодою порівняно з Іспанією, де «біло-сині» проводили свій перший зимовий збір.

У понеділок, у день прильоту, команда Мірчі Луческу провела перший контрольний матч на цьому зборі. З рахунком 4:1 був розгромлений чемпіон Болгарії і лідер поточної першості «Лудогорець», якому динамівці поступилися в спарингу рівно рік тому. Таким чином, «біло-сині» на позитивній ноті – з упевненої перемоги – розпочали свій другий зимовий збір.

Відмінний настрій супроводжував гравців під час ранкового тренування у вівторок. Після невеликої пробіжки навколо поля в рамках розминки тренер з фізпідготовки Віталій Кулиба запропонував команді дуже захоплюючу вправу, яка спричинила цілу бурю позитивних емоцій у хлопців.

Один гравець з манішкою повинен був упіймати в обмеженому квадраті будь-якого іншого, у якого в руках не було одного з чотирьох м'ячів. У цей же час всі інші передавали м'ячі та намагалися від нього втекти. Із завданням легко справлялися швидкісні гравці, а складніше було воротарям. Коли манішка опинилася в руках у Георгія Бущана, в квадраті почалося найцікавіше.

Втім, захоплююча розминка швидко завершилася: Мірча Луческу та його асистенти вже чекали гравців у середині поля, де почалася гра у квадратах на утримання м'яча. Містер вимагав від гравців у квадратах діяти швидко. Завданням тих, хто намагався перехопити м'яч, було якнайактивніше пресингувати, швидко рухатися по майданчику в пошуках м'яча.

Потім відпрацювання контролю м'яча та пресингу продовжилося в інших квадратах у різних варіаціях – гравці були вдягнені у манішки різних кольорів, при цьому додалися нейтральні.

Завершилася ранкова сесія тактичними вправами, під час яких Містер контролював рух гравців полем під час атак та комбінацій. Для кращого орієнтування за позиціями були задіяні фішки.

У вівторок увечері команда знову повернеться на стадіон спортивного комплексу Mardan, де «біло-сині» будуть проводити всі тренування та контрольні матчі під час збору.

До речі, наступна контрольна гра відбудеться вже завтра. Другим суперником киян буде сербський клуб «Чукарічки».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер