«Динамо» у Туреччині. День 7. Робота над комбінаціями та завершенням атак

«Динамо» у Туреччині. День 7. Робота над комбінаціями та завершенням атак

Наступного дня після матчу з болгарським «Левські» Мірча Луческу надав гравцям день на відновлення.

Команда скористалася всіма зручностями спа-комплексу готелю Titanic Mardan Palace. Так пройшов екватор другого збору, який триватиме 11 днів.

На 7-й день перебування динамівців у Туреччині було заплановано два тренування. У неділю в Анталії було сонячно та тепло, на відміну від середини тижня тренування пройшли за комфортних погодних умов.

Розминка в рамках ранкової сесії видалася дуже насиченою. Завданням гравців було робити спринти – ривки на короткі дистанції. Під час вправи до команди звернувся Мірча Луческу, звернувши увагу своїх підопічних, що викладатись та працювати на високій швидкості потрібно вже на розминці.

Після утримання м'яча у квадратах гравцям знову було запропоновано вправи на швидкість та координацію, а в основній частині заняття команда розташувалася на двох половинах поля. Поки одна група гравців працювала над завершенням атак після прострілів із флангу, інша відточувала удари по воротах після сольних проходів, а потім і комбінацій.

При цьому добре попрацювати довелося воротарям, і між польовими гравцями та голкіперами традиційно зародилося спортивне суперництво – хто більше заб'є або відіб'є м’ячів. Гравці неохоче покидали поле після завершення тренування, хоча вже за кілька годин повернулися на нього знову, аби провести вечірню сесію.

На вечірньому занятті команда також працювала над завершенням атак. Однак почалася основна частина роботи з пресингу та контролю, тоді як воротарі під керівництвом Михайла Михайлова виконували спеціальні вправи, серед яких – прийом м'яча та передача своєму гравцеві під пресингом суперника.

До тренувального табору першої команди приєднався 17-річний воротар Дмитро Погорілий. Нагадаємо, раніше роль четвертого воротаря на турецькому зборі основної команди у зв'язку із травмою Руслана Нещерета виконував Іларіон Тугай. Сьогодні Тугай вирушив у складі «Динамо» U19 на матч Юнацької Ліги УЄФА проти «Депортіво».

Незабаром воротарі долучилася до основної групи та команда почала працювати над комбінаціями в атаці та їх завершеннями. Кожним рухом м'яча та футболістів керував Мірча Луческу.

У цей час біговою інтервальною роботою на полі під керівництвом тренера-реабілітолога займався Денис Попов, який тренувався за індивідуальною програмою і напередодні.

Завершився насичений тренувальний день улюбленим для футболістів під час зборів міні-турніром із трьох команд, які за традицією Мірча Луческу формує на основі віку – команда найдосвідченіших, команда наймолодших та команда середньої вікової категорії. Цього разу перемогу святкували ветерани, які перед початком міні-турніру поскаржилися Містеру на нестачу в своєму складі захисників, проте наставник нагадав гравцям про важливість універсальності. Вирішальний гол у складі переможців забив Денис Гармаш, що спричинило бурю емоцій у його партнерів по команді.

Новий тиждень розпочнеться для «Динамо» черговим контрольним матчем. Зустріч із чорногорським «Рударом» розпочнеться о 16:00 за київським часом (17:00 за місцевим).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер