«Динамо» U10 – переможець «Utmost Cup»!

«Динамо» U10 – переможець «Utmost Cup»!

На міжнародному турнірі Utmost Cup, що проходить цими днями у Вінниці, настав час вирішальних матчів.

Динамівці виступають на ньому достатньо вдало. Наша перша команда вікової категорії U10, яку очолюють тренери Юрій Ястребінський та Сергій Журавльов, напередодні виграла усі свої поєдинки та вийшла до фіналу змагань, де їй протистояв київський «Чемпіон» (ПБ), який у паралельному півфінальному поєдинку у серії пенальті переміг київську ДЮСШ-15 2:1 (основний час завершився бойовою нічиєю 2:2).

Вийшла цікава, напружена та бойова гра, як і належить фіналу. Кияни двічі пропускали першими і двічі їм вдавалося відігратися. Наприкінці поєдинку у них навіть була перевага, тож вони навіть могли вирвати перемогу в основний час, коли після красивої комбінації Тополян пробивав головою, але не влучив у ворота – м’яч пролетів вище.

У підсумку матч завершився унічию 2:2, тож переможець турніру визначався у серії післяматчевих пенальті. Більш холоднокровними та майстерними виявилися динамівці, які чітко реалізували усі три свої удари, а гравці «Чемпіона» одного разу схибили.

Під час урочистої церемонії нагородження переможців та учасників турніру організатори відзначили індивідуальними нагородами найкращих гравців у різних номінаціях – у складі кожної команди та за амплуа. Серед них опинилися і динамівці. Так, найкращим гравцем у складі нашої команди став Данило Демченко, найкращим воротарем турніру було визнано Єгора Тройнікова, а приз найкращому гравцю усього турніру отримав Данило Астіон. Також динамівці отримали кубок та золоті медалі змагань.

Відзначимо, що другий склад боровся за третє місце у «Срібній лізі» (11-те підсумкове) із «Мрією» (Хмельницький), яка у другому півфіналі поступилася «Бронці» з однойменного міста 1:5. Кияни не мали труднощів із суперником та перемогли з великим рахунком 5:0. Команда діяла здорово, зігравши ззаду «на нуль». У складі суперника виділявся лише один хлопчик, через якого і велася гра. Наші футболісти спробували його нейтралізувати, після чого грати стало легше, і динамівці довели гру до логічної перемоги.

Двоє футболістів отримали індивідуальні нагороди: найкращим гравцем команди став Леонід Мельниченко, а найкращим воротарем було визнано Захара Повстюка.

- Не дивлячись на те, що у фінальній грі нашим хлопцям довелося двічі відіграватися, вони проявили характер і здобули перемогу, - зазначив після гри старший тренер «Динамо» U10 Юрій Ястребінський. - Щастить найсильнішим: у серії пенальті хлопці завдали три впевнених удари, а суперники один раз пробили повз ворота. Я відчував впевненість в нашому воротареві. Перед пробиттям одинадцятиметрових ударів я підказав йому, щоб до останнього стояв на ногах, не гадав, а реагував по удару, тим більше що він високий хлопець і непогано діє в цьому компоненті. Я хлопців добре знаю і можу припустити, хто проб'є впевнено. Визначив трьох, які не злякалися. Сказав їм не міняти свого рішення - якщо вибрали кут, в нього і бийте.

Що стосується другої команди, хлопці молодці, зіграли «на нуль», моментів у суперника особливо не було, за винятком ударів по воротах одного хлопчиська, який виділявся в їхньому складі. Але це не завадило нашій команді здобути впевнену перемогу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер