«Динамо» U10 вийшло до чвертьфіналу «Utmost Cup»

«Динамо» U10 вийшло до чвертьфіналу «Utmost Cup»

Масштабний міжнародний дитячий турнір «Utmost Cup» у Вінниці проходить серед футболістів різних вікових категорій. Цими днями тривають змагання серед вікових груп U8 (футболісти 2014-го року народження) та U10 (гравці 2012-го року народження).

Відзначимо, що серед 10-річних футболістів за головний приз змагаються 40 команд, поділених на 8 груп по п’ять учасників в кожній. До наступної стадії змагань - «Золотої ліги», яка розпочнеться з чвертьфіналу, – виходять по одній команді з кожної групи – ті, що посядуть перші місця. А учасники, що стануть другими, потраплять до «Срібної ліги», де також відбудуться чвертьфінали, а на наступному етапі будуть розіграні призи. Решта ж учасників продовжить боротьбу за рейтингові місця.

Нагадаємо, у перший ігровий день юні динамівці з першої команди два свої матчі виграли, спочатку розібравшись із вінницькою «Прем’єр-Нивою» - 2:0, а потім -  херсонською «Освітою» - 6:1. А сьогодні підопічні Юрія Ястребінського та Сергія Журавльова провели два заключні поєдинки групового етапу проти СК «Таїрове» та кременчуцького «Кременя». Обидва завершилися впевненими перемогами «біло-синіх» з рахунком 4:0 та 5:1 відповідно. Відзначимо, що для виходу з групи нашу команду влаштовувала лише перемога у заключному поєдинку. Початок гри із «Кременем» був дуже напруженим, але динамівці поступово заволоділи ініціативою, почали активно працювати фланги, до атакуючих дій підключалися захисники. Після двох забитих м'ячів ситуація вже була повністю під контролем киян, і вони спокійно довели гру до логічного завершення.

Тож, здобувши чотири перемоги та набравши максимальну кількість очок, кияни посіли перше місце у своїй групі та вийшли до наступного етапу - «Золотої ліги». У чвертьфіналі наша команда зустрінеться з львівським «Клубом Лева», який став першим у групі «С», теж здобувши перемоги у всіх чотирьох матчах групового етапу. А в разі вдалого виступу динамівці зіграють у півфіналі. Матчі обох стадій відбудуться у суботу, 9-го жовтня. Перший розпочнеться о 10.00.

Друга команда динамівців виступила трохи менш вдало: вчора кияни перемогли молдовську академію Раду Ребежа – 2:1 та зіграли унічию зі «Зміною» (Біла Церква) – 0:0. А сьогодні «біло-сині» боролися за вихід із групи із «Минаєм» та «Клубом Лева». Закарпатців «біло-сині» перемогли з великим рахунком 5:1, а львів’янам поступилися з мінімальним результатом 1:2.

Таким чином, набравши сім очок, другий склад «Динамо» посів друге у своїй групі та зіграє      у чвертьфіналі «Срібної ліги», де зустрінеться із             кременчуцьким «Кременем», який із 9-ма очками став другим у групі «D». Цей матч розпочнеться о 10.45.

- Коли команда виходить з групи в чвертьфінал - тренери завжди задоволені, - зазначив після матчів старший тренер «Динамо» U10 Юрій Ястребінський. - Перша гра проти СК «Таїрове» проходила рано вранці, напевно, хлопці ще не розгойдалися, не налаштувалися, тому не все ладилося. Ми мали перемагати з більшим рахунком, але, коли заділ був забезпечений, кожен намагався проявити себе індивідуально і забити, грати більше для себе, ніж для команди. Якби забили ще один м'яч, в заключній грі нас би влаштовувала навіть нічия. Але ми завжди налаштовуємо хлопців тільки на перемогу і досягли її.

Я дивився ігри нашого суперника за вихід з групи - кременчуцького «Кременя», і він мені сподобався. У їхньому складі є кілька неординарних і цікавих з футбольної точки зору хлопчаків. Ми трохи змінили тактику, на установці виробили модель гри. І я залишився задоволений, адже те, про що, я їх просив, вони виконали, при цьому зігравши в невластивий футбол з незвичною розстановкою гравців на полі. У мене були певні побоювання щодо того, чи впораються хлопчаки чи ні, але вони не підвели, зрозуміли ідею і реалізували її на полі.



- Другій команді довелося складніше з її суперниками?

- Так, львівський «Клуб Льва» - складний суперник, нам трохи не вистачило злагодженості і удачі. У першому таймі у нас були моменти, і реалізуй ми хоча б один з них, гра могла скластися по-іншому. На жаль, помилки, яких ми припустилися, суперник нам не пробачив. За самовіддачею і бажанням до хлопців питань немає. Вони зіграли на рівні, старалися і хотіли перемогти, адже нас влаштовувало тільки три очки. Але десь не вистачило напору, десь злагодженості, десь свою роль зіграв технічний брак і недостатня швидкість прийняття рішень - хочеться, щоб цей компонент у наших хлопців був на більш якісному рівні, як і техніка виконання елементарних прийомів - передач, ударів, прийому м'яча. Словом, є, над чим працювати. Такі турніри якраз і показують наші недоліки, точніше, на них вони більш яскраво проявляються, а також те, в якому напрямку потрібно рухатися. Це стосується і першої, і другої команди. Роботи багато, але ми вчимося, рухаємося далі.

Добре, що ми поїхали на ці змагання двома складами. В цьому є соціальна складова, коли обидві команди живуть в одному готелі, хлопці спілкуються, діляться емоціями - це прекрасно. Наше завдання - дати хлопцям путівку в академію.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер