«Динамо» U11 – переможець «Кубка Валерія Лобановського»-2024

«Динамо» U11 – переможець «Кубка Валерія Лобановського»-2024

У неділю, 17-го березня, завершився Всеукраїнський дитячий футбольний турнір «Кубок Валерія Лобановського»-2024 серед дітей 2013 року народження, який проходив в місті Києві у критому манежі НТБ «Динамо» Київ (Конча-Заспа).

32 команди з різних куточків України змагалися за почесні трофеї турніру. Організаторами змагань виступили ГО «Київська ліга дитячого футболу» та ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Команди грали у форматі 8 польових гравців + воротар на полі 40х60 метрів, ігри складалися з одного тайму, що тривав 30 хвилин. Учасники були поділені на 8 груп по 4 команди у кожній. До чвертьфіналу виходили по одній найкращій команді з кожної групи, які утворили Golden League, а учасники, що посіли другі місця у своїх квартетах розіграли нагороди у Silver League.

Глядачі змогли побачити неймовірні поєдинки фінальної стадії, непередбачувані результати матчів, жагу до перемоги у юних футболістів, максимальні швидкості, шалену самовіддачу гравців, інтригу до останньої секунди – усе це було на турнірі «Кубок Валерія Лобановського».

Динамівці були представлені на турнірі командою під керівництвом тренерів Дениса Ситника та Даніеля Голоколосова. Наша команда потрапила до групи «А» на одному диханні пройшла групову стадію, перемігши ПФК «Рось» (Біла Церква) з рахунком 12:0, житомирське «Полісся» – 3:1 та київську ДЮСШ-26 – 11:0.

У чвертьфіналі «біло-сині» не залишили шансів вінницькій «Прем’єр-Ниві», забивши у її ворота п’ять м’ячів без відповіді. У півфіналі наша команда виявилася сильнішою за «Сантос» - 3:1. А у паралельній парі не без драматизму та зайвих емоцій перемогу у серії пенальті (3:2) над вінницьким «Джуніором» здобув «Колос» з Ковалівки.

Фінальний поєдинок вийшов цікавим та напруженим. Боротьба точилася на кожному клаптику футбольного поля, жодна з команд не хотіла поступатися. Футбольні пристрасті кипіли як у грі, так і в серцях юних футболістів. Батьки та вболівальники отримали масу задоволення та сплеск адреналіну. До останньої хвилини команди боролися за перемогу у турнірі «Кубок Валерія Лобановського»-2024. У підсумку, завдяки голу Єсіна перемогу святкувало «Динамо» (U11).

- Проблем на груповому етапі у нашої команди не виникло, динамівці обіграли усіх достатньо легко, з упевненим рахунком, - зазначив куратор молодших груп Юрій Ястребінський. - Півфінальна гра із командою «Сантос» вийшла напруженою, але наші хлопці змогли перемогти.

А ось паралельний півфінальний поєдинок «Джуніора» з «Колосом» був дещо затьмарений надмірними пристрастями, некоректною поведінкою тренера вінничан та його нестриманістю по відношенню до арбітра. На поле навіть батьки вибігали. Цей момент трохи зіпсував свято та загальне позитивне враження від змагань.

У фіналі ми зустрілися з «Колосом», у першій половині зустрічі гра йшла на рівних, на зустрічних курсах, можливо, суперники навіть діяли гостріше, бо ми не очікували такого натиску. Але витримали його, і друга половина гри проходила вже під нашим контролем. Намагалися створювати моменти, і один з них Єсіну вдалося реалізувати. Надалі вже впевнено довели гру до перемоги.

Загалом, у нас хороша команда, у ній висока, здорова конкуренція, хлопці там прогресують. З дітьми працюють молоді, перспективні тренери, ми у них віримо. Денис Ситник пройшов серйозний конкурсний відбір та працює у нас лише з літа. Він – креативний тренер, з хорошими ідеями, у нього дуже добре організовані тренувальні заняття. Даніель більше навчається та допомагає. Подобається, що він проявляє велике бажання набиратися досвіду та впевненості. У молодших групах ми робимо ставку на молодих тренерів, які застосовують сучасні методики та підходи до футболу, для маленьких дітей це дуже важливо.

Сподіваюся, під час турніру наступних вікових груп наші діти теж покажуть усе, що вони вміють, адже у нас хороші, збалансовані команди. На перше місце ми ставимо якість гри та підготовки кожного футболіста, групові та командні дії, розуміння футболу, технічну оснащеність – усе те, чого вимагає сучасний футбол. Словом, орієнтуємося більше на перспективу, а не на результат. Цей турнір – черговий етап у підготовці наших хлопців.

Зазначимо, що наступними вихідними, з 22 по 24 березня відбудеться Всеукраїнський дитячий футбольний турнір «Кубок Валерія Лобановського»-2024 серед дітей 2014 та 2015 років народження. Організатори очікують цікавих, змістовних матчів, креативних дій юних футболістів та появи неординарних виконавців.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер