«Динамо» U12 стало переможцем Кубка Йоріса Матейсена у Нідерландах

«Динамо» U12 стало переможцем Кубка Йоріса Матейсена у Нідерландах

Минулої неділі на полях футбольного клубу VOAB у місті Гойрле, що знаходиться на півдні Нідерландів, пройшов міжнародний футбольний турнір - Кубок Йоріса Матейсена. За головний приз боролися 32 юнацькі команди з різних країн.

У цьому змаганні взяли участь і динамівці. Наш клуб був представлений командою хлопців 2010 року народження під керівництвом тренера Сергія Бондаря. Нагадаємо, що хлопці зараз проживають у режимі академії на базі польського клубу «Заглембе» із міста Сосновець. Загалом тут на даний момент перебуває 20 гравців та їхній тренер.

Оскільки ігри на турнірі проходять у форматі 7 польових гравців + воротар, наша команда була умовно поділена на два склади, щоб усі хлопці отримали достатню кількість ігрового часу і навантаження між ними було розподілено рівномірно.

Слід віддати належне терпінню, силі та мужності юних футболістів, які провели у дорозі до Нідерландів 16 годин. Також не на нашій стороні були погодні умови, оскільки протягом усього дня йшов проливний дощ. Додамо невелику кількість замін під час матчів турніру, три пропущені м'ячі та серію пенальті – словом, обставини могли зламати будь-яку команду, але тільки не динамівських футболістів.

У результаті жоден із цих факторів не зміг завадити обом нашим командам дістатися фіналу, одна з яких і перемогла з рахунком 2:1 у вирішальному матчі, завоювавши головний трофей.

Хлопці не лише показали хорошу гру, а й отримали чудовий заряд позитивних емоцій.

Втім, довго святкувати цей успіх у хлопців часу не буде, оскільки вже 18-19 червня на них чекає наступний турнір, на полях чеського клубу «Банник» з Острави.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер