«Динамо» U12 взяло участь у міжнародному турнірі Yourlease Talent Tournament у Нідерландах

«Динамо» U12 взяло участь у міжнародному турнірі Yourlease Talent Tournament у Нідерландах

Команда 12-річних динамівців (футболісти 2011-го року народження), яку очолюють тренери Сергій Журавльов та Роман Шпиця, повернулися з міжнародного футбольного турніру Yourlease Talent Tournament, що проходив з 10-го по 11-е червня у Нідерландах.

У змаганнях взяли участь провідні нідерландські, бельгійські, польські, грецькі, англійські та ісландські команди, які мають сильні дитячі академії, зокрема «Аякс», «Фейєноорд», «АЗ» (Алкмаар), ПСВ «Ейндховен», «Херенвен», «Утрехт», «Вітес», «Генк», «Брюгге», «Сласк» (Вроцлав), ПАОК, «Лідс», «Брейдаблік» тощо.

16 команд були поділені на чотири групи по чотири учасники у кожній. Динамівці потрапили до квартету «А» разом із господарями SO Soest, «Аяксом», та польською командою «Слакс» (Вроцлав). Спочатку наші хлопці поступилися полякам з мінімальним рахунком 0:1, потім обіграли SO Soest 2:0 та у завершальному поєдинку поступилися «Аяксу» 0:4. Цей поєдинок міг скластися інакше, якби наш нападник, який на початку зустрічі мав щонайменше два моменти, щоб відзначитися, не реалізував виходи сам на сам із воротарем. А до пропущених м’ячів призвели індивідуальні помилки.

У підсумку, кияни посіли третє місце у своїй групі, а у стикових поєдинках за 9-16 місця спочатку обіграли ісландський Breidablik 2:1, потім поступилися ПСВ «Ейндховен» 0:2 та вдруге обіграли господарів SO Soest з рахунком 3:2. У підсумку, динамівці посіли 11-те місце.

Переможцем же змагань став «Аякс» з Амстердаму, який у фінальному поєдинку переміг ще одну нідерландську команду – «Фейєноорд» з рахунком 3:0.

Загалом, це був чудовий захід, організатори створили для дітей прекрасні умови, проявили дружнє ставлення та після турніру запросили команду «Динамо» взяти участь у турнірі наступного року. Під час змагань наші хлопці жили у сім’ях, які гостинно, з теплом, добротою та щирістю прийняли їх, огорнувши турботою. Також організатори зробили для юних футболістів та батьків загальний пікнік, від якого залишилися найкращі враження.

Відзначимо, що турнір зібрав велику кількість батьків дітей та звичайних глядачів, які захотіли побачити футбольних зірок майбутнього в дії. Нашу команду приходили підтримати навіть батьки інших учасників, а тренери ісландського колективу Breidablik підходили знайомитися та запитували про ситуацію в Україні.

Організатори змагань висловили окрему подяку футболістам і тренерам київського «Динамо», які змогли ненадовго втекти від напруженої ситуації, пов’язаної з повномасштабною війною росії проти України та насолодитися безтурботною атмосферою під час турніру.

Тренери і юні футболісти «Динамо» у свою чергу дякують організаційному комітету турніру Yourlease Talent Tournament в особі Мелані Флур, Мішеля Власвінкеля, а також Дірка Блока та Рене Вінмана за високий рівень проведення змагань та забезпечення команд найбільш комфортними умовами.

Особливо зворушливим та душевним було прощання під час від’їзду наших хлопців.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер