«Динамо» U12 завершило виступи на «Pro Turnieje Cup 2021» у Польщі

«Динамо» U12 завершило виступи на «Pro Turnieje Cup 2021» у Польщі

На міжнародному дитячо-юнацькому турнірі «Pro Turnieje Cup 2021», що проходить цими днями у польському містечку Лихень Стари, настав час вирішальних матчів. Нагадаємо, що вчора обидві динамівські команди вдало виступили на першому груповому етапі та вийшли до наступного раунду – так званої, чемпіонської групи. Сюди потрапили команди, що посіли перше та друге місця у групах «A», «B» та «C». Зокрема, це обидві динамівські команди, португальський «Порту» та польські «Лодзь», «Ягеллонія» та SMS APR (Слесін). Другу групу склали колективи, що посіли 1-2 місця у групах «D», «E» та «F». Команди, що набрали найбільшу кількість очок та посіли перше місце у своїх групах, зустрілися у фіналі, ті, що стали другими – зіграли у матчі за третє місце, треті – розіграли п’яте місце і т.д.

На цьому етапі обидва склади динамівців зіграли по чотири матчі. Умовно перша команда киян не зустрічалася лише із польською «Лодзю» - за умовами змагань результат цієї гри зберігся з попереднього групового етапу. Нагадаємо, українці поступилися з рахунком 0:1, тож «Лодзь» починала груповий етап вже із трьома очками в активі. А умовно другий склад не грав із польською «Ягеллонією» - українці теж поступилися з рахунком 0:1, тож «Ягеллонія» теж вже мала три очки у турнірній таблиці.

У першому матчі кияни з першої динамівської команди виявляли сильнішого із польським SMS APR (Слесін), що посів перше місце у групі А. Кияни у своєму стилі розпочали гру активно та одразу почали забивати, причому наші гравці відзначилися двічі протягом двох хвилин, продемонструвавши хорошу результативність та ефективність. Авторами забитих м’ячів стали Гребельник та Калюжний, якого той же Гребельник чудовим пасом вивів на порожні ворота. Надалі динамівці продовжили володіти ініціативою, не дозволяючи супернику часто переходити середину поля. Небезпечними у виконанні киян були штрафні та кутові удари, але до певного часу полякам вдавалося відбиватися. Втім, це тривало недовго, адже наприкінці матчу наша команда довела рахунок до великого: подачу від кутової позначки головою здорово замкнув Хмельницький - 3:0. До фінального свистка у кількох епізодах ще виручив воротар, тож з таким результатом гра і завершилася.

Далі на нашу команду чекав поєдинок із португальським «Порту», який став першим у групі «А». Із перших хвилин кияни організували тиск на ворота суперника: кілька м’ячів пролетіли повз ворота, кілька ударів було заблоковано, у кількох епізодах виручив воротар португальців, зокрема, зреагувавши на перспективну подачу від кутової позначки. Стримати атакувальний порив динамівців португальцям не вдавалося: наші хлопці швидко переходили від оборони до атаки, своєчасно повертали собі м’яч при втраті та й загалом були прудкішими. Скоро їхня перевага втілилася у забитий м’яч: суперники залишили вільного Гребельника, і той, отримавши передачу від партнера, зліва пробив точно у дальній кут воріт – 1:0. Найреальнішу нагоду відновити рівновагу «Порту» мав після того, як арбітр призначив вільний удар у штрафному майданчику динамівців. Але наші футболісти грамотно розібралися у ситуації та заблокували небезпечний удар суперника, ліквідувавши загрозу. У підсумку – мінімальна перемога «біло-синіх» - 1:0.

У третьому матчі динамівські команди зустрілися між собою. Гра вийшла цікавою та змістовною з великою кількістю небезпечних моментів біля воріт обох команд. Обидва склади киян багато комбінували та проводили атаки на будь-який смак. Гра була непоступливою, але у межах спортивної боротьби. Наприкінці зустрічі умовно перша команда змогла забити, але арбітр взяття воріт не зарахував, зафіксувавши миттю раніше офсайд. Останні хвилини пройшли біля воріт умовно другої динамівської команди, адже перша організувала справжню навалу, але незважаючи на велику кількість ударів по воротах, м’яч наполегливо не залітав у них. Тож у підсумку – нічия 0:0.

У завершальному, четвертому, поєдинку групового етапу на динамівців чекала зустріч із польською «Ягеллонією» - другою командою у групі C. Поєдинок вийшов напруженим для киян, які зібрали усі сили та проводили одну атаку за іншою. Хорошу нагоду вийти уперед наша команда мала після виконання небезпечного штрафного удару Саракуцою прямо по центру воріт. Назар влучив у площину, але воротарю вдалося зреагувати та відбити цей м’яч. Втім, вже через хвилину динамівці таки повели у рахунку. Вивести свою команду уперед вдалося Бабчуку, і цей гол став єдиним у матчі. Надалі наша команда не відходила від воріт поляків, які могли розраховувати лише на дальні удари.

Таким чином, першою у нашій групі із 12-ма очками стала польська «Лодзь», яка мала додаткову перевагу у вигляді трьох пунктів з учорашнього дня, тож для неї завдання виходу у фінал значно спростилося. Умовно перший склад «Динамо» набрав 10 очок – стільки ж, скільки і «Ягеллонія», яка теж мала додаткові три пункти з учорашнього дня. Та завдяки перемозі в очній зустрічі, кияни посіли друге місце у своїй групі, отримавши право поборотися за бронзові нагороди із другим колективом у паралельній чемпіонській групі.

Ним став хорватський «Хайдук» (Спліт). Гра вийшла рівною, команди обмінювалися небезпечними ударами по воротах. Краще свої моменти вдалося реалізувати «Хайдуку», який забив дальнім ударом точно у кут воріт. Але вже у наступній атаці «біло-сині» зрівняли рахунок зусиллями Бабчука, який вдало зіграв на добиванні після флангової передачі та відскоку м’яча. Кияни провели ще кілька чудових атак, але у завершальній стадії не менш чудово діяв воротар хорватів, реагуючи на удари наших футболістів впритул та із середньої дистанції. Тим часом, і «Хайдук» не відсиджувався біля власних воріт у надії вийти уперед. Одного разу м’яч дивом не опинився у сітці, а незабаром хорвати таки досягли свого, заробивши та реалізувавши пенальті. Наш воротар хоча і вгадав напрям польоту м’яча, дістати його не зміг – 1:2. Щоб відігратися, киянам просто не вистачило часу. У підсумку наша команда стала четвертою на «Pro Turnieje Cup 2021».

У фінальному матчі зустрілися польські «Лодзь» та «Лех». Основний час завершився унічию 0:0, а у серії пенальті перемогу святкували гравці «Леха».

Що стосується другого складу «Динамо», то у першому матчі наша команда одразу помірялася силами із на той момент фаворитом – португальським «Порту», який став першим у групі «А». Поєдинок динамівці розпочали не зовсім впевнено, але тренерські підказки допомогли, і вже через кілька хвилин наші хлопці взяли гру під свій контроль. Призвичаївшись до суперника, динамівці перейшли до головного – забитих м’ячів. Свою команду вивів уперед Кургузов. Пізніше наші хлопці не реалізували ще кілька моментів – одного разу м’яч пролетів повз дальню стійку після подачі зі штрафного, а іншого – опинився у руках воротаря португальців. Гравці «Порту», які були вищими та габаритнішими, часто фолили, адже не встигали за нашими швидкими та верткими футболістами. Один зі штрафних ударів майже по центру воріт був достатньо небезпечним, але наш гравець не зміг перекинути високого захисника суперника. У підсумку, для перемоги динамівцям вистачило і одного забитого м’яча.

Другим суперником киян стала польська «Лодзь» - лідер групи «B». Гра складалася непросто для нашої команди. На полі було багато боротьби, команди змагалися за ініціативу та володіння м'ячем. Поляки виявилися непоступливими та намагалися нав'язати свою гру українцям. У середині матчу їм вдалося відзначитися: після прострілу до штрафного майданчика та рикошету від динамівського захисника м’яч опинився у сітці. Попри усі старання, відігратися або бодай скоротити відставання у рахунку нашій команді до фінального свистка не вдалося. Відзначимо, що команда суперника фізично виглядала краще, а динамівці, які вже другий день грають на важкому полі, не змогли створити достатньо моментів, щоб втілити їх у забиті м’ячі, тому поразка 0:1.

У третьому матчі динамівські команди зустрілися між собою та, нагадаємо, не виявили сильнішого – нічия 0:0.

У завершальному, четвертому, поєдинку наші хлопці помірялися силами із місцевим колективом SMS APR (Слесін), що посів друге місце у групі «А». «Біло-сині» розпочали потужно, але суперник зумів не лише впоратися зі стартовим натиском наших хлопців, а і повести у рахунку, завдяки добре розіграній контратаці. Було помітно, що наші хлопці діяли на фоні втоми і до фінального свистка не змогли відігратися.

У підсумку друга команда «біло-синіх» посіла п’яте місце у групі та у матчі за 9-10 місце зустрілася із академією «Барселони», яка базується у Польщі і також стала п’ятою у паралельній групі. Після нетривалої розвідки кияни забили. Відзначився Цибульський, майже одразу «Барселона» мала шанс зрівняти рахунок, але м’яч влучив у поперечину. Через кілька хвилин мав подвоювати рахунок Хімочка з пенальті, який заробив Македонський, але не влучив у площину воріт. Ближче до кінця поєдинку поляки перемістили гру до воріт українців, до певного часу їм не вистачило влучності у завершальній стадії, але незадовго до фінального свистка супернику таки вдалося відігратися – 1:1. Тож переможець визначався у серії післяматчевих пенальті. Одинадцятиметрові удари краще пробили динамівці та стали переможцями цього матчу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер