«Динамо» U13 – срібний призер турніру пам’яті Адама Грабки у Польщі

«Динамо» U13 – срібний призер турніру пам’яті Адама Грабки у Польщі

4-го вересня у Кракові відбувся міжнародний футбольний турнір пам’яті Адама Грабки серед футболістів 2009-го року народження, на якому було представлене і київське «Динамо» під керівництвом тренерів Дениса Борсука та Руслана Попова. Матчі проходили на базі ФК «Вісла», а змагання були присвячені 115-річчю краківського клубу. Майже усі матчі, окрім півфіналу, наша команда грала на центральному стадіоні. А гра із чеською «Спартою» відбулася на тренувальному полі. Спочатку планувалося, що змагання триватимуть три дні, але через Covid-19 турнір скоротили до одного дня, тож динамівці були змушені зіграти одразу п’ять матчів за один день. Ігри складалися з одного тайму, який тривав 35 хвилин.

У першому поєдинку наша команда зустрілася із господарями – краківською «Віслою», яку обіграла з рахунком 2:0. На початку зустрічі забитим м’ячем з передачі Єрмака відзначився Тітенко. А у другій половині тайму після флангового прострілу Дячка головою забив Руденко – з таким рахунком матч і завершився. Через 35 хвилин розпочався другий матч – проти польського «Гурника» (Забже), у якому кияни поступилися 0:2, пропустивши на 20-й хвилині та на 27-й. Третій матч був вирішальним у боротьбі за вихід із групи.

Динамівці у напруженій та драматичній боротьбі перемогли чеський «Баннік» (Острава). Пропустивши першими на 7-й хвилині, наша команда змогла не лише зрівняти рахунок зусиллями Єрмака, якому вдався чудовий дальній удар з-за меж штрафного майданчика, а й вийти уперед на останній секунді (!) поєдинку, коли Тітенко реалізував вихід один на один із воротарем та вивів свою команду у півфінал.

На цій стадії змагань на динамівців чекала зустріч із празькою «Спартою». Спочатку на 22-й хвилині своїм фірмовим ударом зі штрафного на правому фланзі відзначився Єрмак, а на останній хвилині подвоїв перевагу Тітенко, тож «Динамо» вийшло у фінал турніру, де зустрілося із футбольною школою «Барселони», яка базується у Варшаві. Наша команда пропустила на 3-й хвилині матчу, і цей гол став єдиним у матчі, хоча поєдинок і проходив під диктовку киян, які створили більше гольових моментів.

За підсумками турніру організатори відзначили індивідуальними нагородами найкращих гравців у різних номінаціях. Зокрема, найкращим голкіпером було визнано динамівського воротаря Дмитра Пожара.

- Матчі турніру були розподілені таким чином, що деякі команди у нашій групі мали дві години відпочинку, а у нас між деякими матчами була пауза всього 35 хвилин, - зазначив тренер «Динамо» U13 Денис Борсук. - Зокрема, після півфінального поєдинку цього часу нам вистачило лише, щоб дійти з тренувального поля до центрального стадіону. Звісно, це було велике навантаження, і хлопці відчували втому.

З перших хвилин першого поєдинку з «Віслою» ми взяли м’яч під контроль та повели у рахунку вже на 9-й хвилині матчу. Надалі наша команда продовжувала контролювати гру, але забити другий м’яч довго не вдавалося. Ми внесли необхідні корективи, провели заміни, і Руденко головою забив першим же своїм дотиком після виходу на поле. На жаль, перед другим поєдинком з «Гурніком» було мало часу, і хлопці не встигли відновитися. Спочатку усе складалося непогано, ми мали моменти, але не змогли їх реалізувати. А потім припустилися тактичних помилок в обороні і пропустили, та й втома далася взнаки.

У третьому матчі ми помірялися силами із «Банніком» - міцною та добре організованою командою. Зрівнявши рахунок, ми контролювали гру та нагнітали ситуацію біля воріт суперника, оскільки нам була потрібна лише перемога. У момент, коли суддя вже був готовий дати фінальний свисток, Тітенко вийшов один на один та забив переможний м’яч. Одразу після цього пролунав свисток про завершення зустрічі – суперники навіть не встигли розіграти м’яч у центрі поля. Можете лише уявити, які шалені емоції були у хлопців, які проявили характер, грали до кінця, не опустили руки та були винагородженні за свої старання виходом до півфіналу. Команді аплодував увесь стадіон.

Наш суперник по півфіналу – одна з передових та найкращих академій Чехії  - празька «Спарта». Ми бачили їхні матчі та зробили правильні висновки. Знали, що вони грають за рахунок довгих передач за спину захисникам, але розташувалися тактично грамотно та ліквідували загрозу з флангів. Тренувальне поле, на якому проходив поєдинок, було дещо важкуватим, тож перемога забрала багато сил та емоцій. Коли до воріт проривався Тітенко, суперники на ньому сфолили, а штрафний метрів з 20-ти від воріт неперевершено виконав Єрмак, спрямувавши м’яч у дальню «дев’ятку». На останній хвилині матчу той же Тітенко увірвався до штрафного майданчика, за рахунок індивідуальної майстерності взяв гру на себе, обіграв двох захисників «Спарти», на замасі «прибрав» воротаря та спрямував м’яч у правий нижній кут воріт.

Фінальна гра була п’ятою за один день, ми налаштовувалися на неї серйозно, але було помітно, що хлопці фізично були втомлені. Вже на перших хвилинах втратили концентрацію та пропустили гол, і це був єдиний момент за всю гру, який суперники створили біля наших воріт. Ми постійно пресингували «Барселону», але після забитого м’яча вони усією командою сіли у захист. А нам вже просто не вистачило сил, щоб завершити свої моменти точними ударами, втома, звісно, позначилася на майстерності.

Але загалом протягом турніру наша команда виглядала більш креативно та за індивідуальною майстерністю і технічним оснащенням переважала суперників.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер