«Динамо» U13 стало бронзовим призером турніру Belchatow Cup-2022 у Польщі

«Динамо» U13 стало бронзовим призером турніру Belchatow Cup-2022 у Польщі

На вихідних у Польщі відбувся міжнародний футбольний турнір Belchatow Cup-2022 серед футболістів вікової категорії U13, у якому взяли участь і динамівці. Наша команда була представлена ​​футболістами 2010-го року народження під керівництвом тренера Сергія Бондаря.

Загалом у турнірі взяли участь 16 колективів, розділених на чотири групи по чотири учасники у кожній. Українці потрапили до квартету «D» разом із польськими LKS Lodz та варшавською академією Barca та угорською VTK Diosgyori. За регламентом турніру з кожної групи в наступний етап виходило по дві найкращі команди.

Першого ігрового дня кияни провели три матчі. Вони впевнено посіли перше місце у своїй групі, здобувши дві перемоги і одного разу зігравши внічию.

VTK Diosgyori – «Динамо» - 0:2

«Динамо» - Варшавська академія Barca – 3:0

«Динамо» - LKS Lodz – 1:1

Наступного дня у стадії плей-офф в 1/4 фіналу наша команда зустрілася з латвійською РФС «Рига». Пропустивши м'яч вже на другій хвилині зустрічі, динамівці ще до кінця першого тайму змогли зрівняти рахунок. У підсумку матч так і закінчився в нічию 1:1, тож переможця команди визначали в серії пенальті. Одинадцятиметрові удари краще виконали підопічні Сергія Бондаря. Вони виграли серію з рахунком 3:2 та пройшли далі.

Волею жереба у півфіналі відбулося київське дербі – «Динамо» – «Локомотив». З перших хвилин юні динамівці захопили ініціативу та створили дуже багато небезпечних моментів біля володінь суперника, але в жодному з них нашим хлопцям не вдалося «розпечатати» ворота земляків. До кінця першого тайму суперник відповів рядом стандартних положень, які так само нічого серйозного біля наших воріт не спричинили.

Дебют другого тайму був знову за динамівцями, які продовжували домінувати на полі та гостро атакувати, але все так само наших хлопців підводила реалізація, а супернику за 4 хвилини до кінця матчу посміхнулася удача після нескладного удару з дальньої дистанції. Наш воротар помилився і закинув м'яч собі між ніг. В результаті поразка 0:1.

У матчі за 3-4 місця наші хлопці знову зустрілися із польською командою LKS Lodz. Нагадаємо, що на груповому етапі гра між цими командами закінчилася в нічию 1:1, тож залишилося певне почуття недосказаності. Обидва суперники втратили можливість потрапити у фінал, але, незважаючи на втрату мотивації обох команд, цей матч вийшов принциповим і непоступливим. У дебюті зустрічі кияни після удару зі штрафного вийшли вперед і, як з'ясувалося пізніше, цей гол став єдиним і переможним у матчі. В результаті – «бронза» для наших хлопців та гарний багаж знань разом із досвідом.

– Це був дуже хороший турнір, у якому грали команди досить високого рівня, – зазначив після змагань старший тренер команди Сергій Бондар. - У кожному матчі була інтрига, і кожен поєдинок був цікавим. Звичайно, хотілося виграти цей турнір, і нашим хлопцям це було під силу, адже, на мою думку, наша команда за рівнем і потенціалом була вищою, ніж інші суперники. Тому результат трохи розчаровує. Але якщо подивитися на перешкоди, які нам довелося подолати, можливо, він закономірний. Адже за три дні до початку турніру в нашій команді, в якій на цьому етапі хлопці живуть усі разом, спалахнув ротовірус, і 8 гравців поїхали на турнір прямо з ліжка. Також наш воротар зламав на тренуванні руку, тож про функціональну готовність команди зайве щось говорити.

Але незважаючи на всі труднощі, у півфінальному матчі у нас було чотири виходи віч-на-віч із воротарем, які наші хлопці не змогли реалізувати. Натомість спрацювало футбольне правило: «не забиваєш ти – забивають тобі». На жаль, удар суперника, який не віщував жодної небезпеки, став для нас фатальним.

Але це життя, футбол непередбачуваний, тож рухаємося далі. Зараз наше завдання повноцінно відновитися після хвороб та турнірних навантажень та продовжувати працювати!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер