«Динамо» U14 - срібний призер турніру «Перша столиця» у Харкові

«Динамо» U14 - срібний призер турніру «Перша столиця» у Харкові

У фіналі щорічного турніру «Перша столиця» у Харкові за Кубок боролися київське «Динамо», яке очолюють Артем Яшкін і Віктор Мороз, а також харківський «Металіст».

На початку зустрічі команди обмінялися небезпечними стандартами. При цьому харків'яни свій використали: на сьомій хвилині після навісу з лівого флангу динамівський голкіпер не втримав м'яч у руках, а Богдан Бец вчасно набіг у воротарський майданчик і добив м'яч у сітку з кількох метрів.

Пропустивши гол, «біло-сині» перевели гру до штрафного «Металіста», створивши при цьому кілька хороших моментів. Особливо небезпечним був удар динамівської десятки Мирослава Романюка, який є ​​одним з кращих бомбардирів команди на турнірі. Після удару Мирослава м'яч просвистів поруч зі штангою, крім того були небезпечні простріли та навіси, проте атакам киян не вистачало завершального удару.

До слова, гру через дві жовті картки, отримані у півфінальному поєдинку з «Дніпром», пропускав найкращий бомбардир команди Антон Мартинюк. 

Господарі поля відповіли лише напівмоментом на контратаці, однак динамівський голкіпер вчасно вийшов з воріт і перехопив м'яч майже в центрі поля. На перерву команди пішли з мінімальною перевагою в рахунку харків'ян.

На другу половину зустрічі кияни вийшли з рішучим настроєм швидко відігратися. На стартових хвилинах тайму динамівці вдалися до високого пресингу, завдяки чому створили гольовий момент на 37-й хвилині. Тимофій Бугай вискочив на ворота, але пробив вище воріт з близької відстані. За хвилину момент був у Івана Андрійка, проте його удар заблокували. Не принесли успіху і штрафні удари, які виконували Андрійко та Рибак.

Ще один момент Андрійко створив сам, коли відібрав м'яч на чужій половині поля, обігрався з партнером і пробив по воротах з-за меж штрафного - голкіпер «Металіста» врятував свою команду, перевівши м'яч на кутовий. Харків'яни довгий час не переходили в атаку і створили лише один напівмомент після кутового.

Чим ближче був кінець другої 30-хвилинки, тим більше насідали на ворота суперників динамівці, створюючи один момент за іншим, проте на завершальній стадії не вистачало то везіння, то майстерності. Останній небезпечний удар у матчі в площину воріт «Металіста» завдав Люсін, який вийшов на заміну, проте нерви голкіпер харків'ян зіграв надійно.

«Динамо» стає срібним призером «Кубка першої столиці - 2021». І вперше за 20 років проведення турніру, приуроченого до Дня міста Харкова, цей трофей виграє харківський клуб.

Третє місце на турнірі посів «Шахтар», здолавши у фіналі «Дніпро».

Найкращий бомбардир у складі киян Антон Мартинюк, який забив 5 м'ячів у 3 матчах, але отримав дискваліфікацію на фінальний матч, був удостоєний індивідуальної нагороди. Його було визнано найкращим форвардом турніру. 

Турнір «Перша столиця – 2021». Фінал

«Металіст» - «Динамо» - 1:0 (1:0)

21.08.2021. Харків. «Динамо-Арена». 300 глядачів

«Металіст»: Мозговий, Бец, Хасанов, Хижин, Мірошник, Ткаченко, Водоп’янов, Татауров, Шерстюк, Грищенко, Бекетов

Заміни: Шматко, Примак, Машкін, Шаповалов, Кияшко, Шинкаренко, Безкоровайний.

Тренери: Максим Можаєв, Олег Шевченко

«Динамо»: Голенков, Коновалов, Петровський (к), Богомолов, Петрушка, Романюк, Люсін, Андрійко, Рибак, Чубатюк, Федоренко.

Заміни: Лисицький, Перкатюк, Дяченко, Тлумак, Бугай, Мурадян, Меньшиков.

Тренери: Артем Яшкін, Віктор Мороз.

Гол: Бец (7)

Попередження: Богомолов (24), Ткаченко (40), Люсін (51)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер