«Динамо» U15 перемогло «Рух» U16 та вийшло до півфіналу Зимового Кубку ДЮФЛ

«Динамо» U15 перемогло «Рух» U16 та вийшло до півфіналу Зимового Кубку ДЮФЛ

У середу, 23 лютого, у Винниках на полі НТБ «Рух» відбувся чвертьфінальний матч Зимового Кубку ДЮФЛ між місцевим «Рухом» та київським «Динамо». Відзначимо, що якщо команда суперника була представлена гравцями вікової категорії U16 (2006 року народження), то «біло-сині» виступали командою U15 (2007 року народження).

Футболісти «Руха» на правах господарів активно розпочали матч, але надійно діяли воротар та захисники «біло-синіх». А от перший по-справжньому небезпечний момент вдалося створити нашій команді, коли Губенко відгукнувся на навіс із лівого флангу та пробив головою, але голкіпер у стрибку витягнув м’яча з кута.

У схожому ключі, з небезпекою біля обох воріт, проходив матч і в подальшому. Супернагоду мав львів’янин Король, який після навісу з лівого флангу опинився віч-на-віч із Петренком, але наш голкіпер вдало скоротив кут обстрілу та парирував м’яч. Біля протилежних володінь Драган ударом здалеку перевірив на пильність воротаря суперників.

Загалом, перший тайм не був багатим на моменти – можливо, виною стали не дуже сприятливі погодні умови. Але нагоду відкрити рахунок ще до перерви динамівці знайшли й утілили в забитий м’яч. Після вкидання з ауту пішла подача до штрафного майданчика, захисники відбилися, але Човгаленко зіграв на підбиранні, увірвався повз кількох захисників до штрафного майданчика та невідпорно пробив повз голкіпера – 0:1.

Невдовзі після поновлення гри динамівці забили й другий м’яч, але арбітри скасували взяття воріт, зафіксувавши положення поза грою у Попова, який віддавав гольову передачу на Драгана. Але в атаці активнішими були господарі, яким потрібно було відіграватися. Футболісти «Руха» турбували Петренка й дальніми ударами, і намагалися поцілити у ворота після подач зі стандартних положень, але «біло-сині» надійно тримали оборону. При цьому за першої-ліпшої нагоди підопічні Юрія Дмитруліна та Євгена Лозинського намагалися вибігати в контратаки, і могли розраховувати на другий забитий м’яч.

Утім, і елемент везіння був на боці динамівців, коли суперник відверто вибачив «біло-синіх» за кілька хвилин до завершення основного часу. Після прострілу з правого флангу м’яч опинився в центрі штрафного майданчика, Михайленко пробивав без перешкод, але наш захисник, який перебував на лінії воріт, вибив сферу ногою та врятував команду.

Не змогли нічого витиснути господарі й із фінального штурму, тож свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу «біло-синіх» – 1:0. Динамівці вийшли до півфіналу, де в суботу, 26 лютого, зустрінуться на виїзді з ФК «Львів» U16.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ, 1/4 фіналу

«Рух» U16 – «Динамо» U15 – 0:1

«Динамо» U15: 24. Петренко, 5. Варивода, 14. Михайленко, 3. Литвин, 4. Білий, 16. Чубов, 6. Човгаленко, 10. Драган, 9. Задорожний, 26. Губенко, 8. Попов.

На заміну виходили: 17. Белев’ят, 13. Богданов.

Гол: Човгаленко (33).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер