«Динамо» U15 стало переможцем турніру SV BW Langförden у Німеччині

«Динамо» U15 стало переможцем турніру SV BW Langförden у Німеччині

Зігравши на першому груповому етапі унічию з бельгійським FC «Royal Antwerpen» (0:0) та угорською Академією Puskas (1:1), а також перемігши німецьку команду JSG ViLaBü I, яка була утворена шляхом об'єднння трьох колективів: JSG Langförden, Bühren та Visbek I (6:0) на турнірі SV BW Langförden, що проходить цими вихідними у німецькому місті Langförden, динамівська команда U15 посіла перше місце у групі та продовжує боротьбу за перемогу у змаганнях. Кияни вийшли до другого групового етапу з першого місця. До цього раунду потрапили по дві найкращі команди з кожного квартету. 

У другий ігровий день підопічні Євгенія Лозінського провели ще чотири поєдинки. Нагадаємо, що на цій стадії матчі також складалися з одного тайму, який тривав 30 хвилин. У першому поєдинку у неділю зранку динамівці зустрілися із німецьким SV Wehen Wiesbaden, який посів друге місце у групі «С».

Динамівці активно розпочали гру та повели у рахунку вже на 4-й хвилині – Люсін продемонстрував хороший дриблінг та завдав влучного удару, спрямувавши м'яч по недосяжній для воротаря траєкторії. Одразу ж Павло міг відзначитися ще раз, але його удар у площину заблокували захисники.

Надалі наші хлопці продовжували володіти ініціативою та не відходили від воріт суперника, тож перспективні моменти біля чужих володінь виникали регулярно. В одному з моментів Андрейко змусив помилитися суперника, завдав чудового удару лівою і подвоїв рахунок - 2:0. Динамівці добре контролювали м'яч та розігрували його на чужій половині поля, будуючи різноманітні комбінації.

У ті моменти, коли німці намагалися створити напругу біля наших воріт, голкіпер Роєнко діяв впевнено. Все ж, небезпечнішими виглядали дії киян. Зокрема, хорошу спробу до свого активу записав Кузьминський, добре пробивали Андрейко та Федоренко, а суперники нервували, коли наші хлопці володіли м'ячем. У підсумку, динамівці впевнено довели гру до перемоги.

SV Wehen Wiesbaden U15 - «Динамо» U15 – 0:2

«Динамо»: 1. Роєнко, 17. Перкатюк, 2. Панімаш, 18. Чубатюк, 26. Сергієнко, 10. Романюк, 11. Люсін, 18. Кузьминський (21. Кушенко, 22), 13. Федоренко (4. Широков, 26), 15. Андрейко (7. Марченко, 26), 8. Левринець-Чиргадзе (20. Кучерявий, 22).

Голи: Люсін (4) Андрейко (12)

У другій грі, яка розпочалася через півгодини після першої, доля звела динамівців із командою HJK (Хельсінки, Фінляндія), який став першим у групі «В». Гра проходила у непоступливій боротьбі, команди по черзі перехоплювали та втрачали м'яч, до певного часу небезпечних моментів біля володінь обох суперників не виникало. Але з часом кияни заволоділи ініціативою і змогли створити кілька загроз. Зокрема, Романюк завдав хорошого удару у площину воріт - голкіпер «ХІКа» впорався. Незабаром Кузьминський також був близьким до успіху - знову воротар на місці.

Наприкінці поєдинку українці перейшли на гру у двох нападників, на ударну позицію виходив Романюк, але його удар сильним не вийшов, і воротар забрав м'яч. Перевага була на боці динамівців, але у завершальній стадії атак нашим хлопцям не вистачало зовсім трохи - то останньої передачі, то влучного удару. Але незадовго до фінального свистка вони таки досягли свого: Люсін віддав чудову за задумом дальню передачу на Федоренка, і Арсеній вразив дальній кут, принісши перемогу своїй команді.

«Динамо» U15 - HJK (Хельсінки) U15 – 1:0

«Динамо»: 1. Роєнко, 17. Перкатюк, 2. Панімаш, 18. Чубатюк, 26. Сергієнко, 10. Романюк, 11. Люсін (7. Марченко, 30), 18. Кузьминський ) (7. Гродзінський, 19), 13. Федоренко, 15. Андрейко (21. Кушенко, 27), 8. Левринець-Чиргадзе (20. Кучерявий, 19).

Гол: Федоренко (29)

У заключній грі другого групового етапу наша команда помірялася силами із датською командою FC Randers, що розташувалася у квартеті «А» на другому місці. Саме у цьому протистоянні визначалася доля перших двох місць у групі. Щоб зіграти у фіналі нашій команді було достатньо нічиєї, але динамівці про це не думали, одразу взявшись до справи у прагненні перемогти.

Наші хлопці провели кілька перспективних атак та заробили штрафний удар, але протягом певного часу втілити ці можливості у забиті м'ячі не вдавалося. Натомість, виникло два моменти біля наших воріт - обидва рази м'яч лише дивом не влучив у дальній кут. В одному з моментів суддя зафіксував порушення правил в атаці та показав червону картку Левринцю-Чиргадзе, тож більшу частину поєдинку наша команда була вимушена грати у меншості.

Незважаючи на цю прикрість, динамівці продовжували вести гру під свою диктовку, створюючи небезпеку біля чужих володінь не лише з гри, а й після кутових та штрафних ударів. Один з них ледь не став результативним, але після прицільного удару Люсіна метрів з 22-х захисник зумів вибити м'яч. Майже увесь час кияни проводили біля воріт суперника, нагнітаючи ситуацію, але пройти масовану оборону суперника не вдавалося. Наршті, вже у компенсований час у наших хлопців вистачило сил, щоб провести стрімку атаку, у результаті якої прекрасний удар у дальній кут воріт вдався Гродзінському - 1:0, третя перемога «Динамо» U15 на другому груповому етапі.

Таким чином, українці впевнено посіли перше місце у своїй групі та вийшли до фіналу.

«Динамо» U15 - FC Randers U15 – 1:0

«Динамо»: 1. Роєнко, 17. Перкатюк, 19. Панімаш, 18. Чубатюк, 9. Сергієнко, 2. Кушенко, 10. Романюк, 13. Федоренко (15. Андрейко, 22) , 11. Люсін, 20. Гродзінський, 8. Левринець-Чиргадзе.

Гол: Гродзінський (30+3)

Вилучений: Левринець-Чиргадзе (11)

Перед вирішальними поєдинками за підсумковий розподіл місць на турнірі відбулася церемонія представлення команд - усі учасники вийшли на поле під оплески глядачів. А музичний колектив міста Langförden виконав гімни країн, які представляли учасники.

За регламентом турніру у фіналі зустрічалися переможці двох квартетів. Суперником українців у вирішальному поєдинку знову став бельгійський FC «Royal Antwerpen», з яким наша команда вже зустрічалася на першому груповому етапі та розійшлася з ним миром 0:0. Бельгійці у паралельній групі здобули дві перемоги та теж розташувалися на першій сходинці. Фінальний поєдинок складався з двох таймів по 15 хвилин.

Перші хвилини виявилися непростими для нашої команди, напруга, яку створював суперник біля воріт українців втілилися у пропущений на 5-й хвилині м'яч після подачі від кутової позначки. Незабаром наші хлопці отримали нагоду зрівняти рахунок, коли суперник збив у своєму штрафному майданчику Романюка - пенальті чітко реалізував Люсін. Бельгійці загрожували володінням динамівців після стандартних положень, але наші захисники та воротар діяли злагоджено та надійно. Натомість Кучерявий двічі вибігав до воріт, хорошого удару завдавав Андрейко, але м'яч на кілька сантиметрів розминувся із дальньою стійкою, в офсайді опинився Федоренко.

У схожому руслі пройшов і другий тайм - команди грали у високому темпі, матч проходив динамічно. Динамівці проводили майже увесь час біля чужих воріт, робили подачі від кутової позначки та завдавали ударів після ігрових комбінацій. Зокрема, у площину воріт влучив Гродзінський, але на його удар зреагував воротар. Не вдалося отримати вигоду і з двох перспективних подач з флангу.

У той же час організовано діяла захисна ланка - наші оборонці вчасно підхоплювали м'яч та не дозволяли супернику навіть перейти центральне коло. Тиск динамівців дав результат - після подачі кутового ворота вразив Андрейко та вивів свою команду уперед. До фінального свистка кияни мали ще вдосталь можливостей, щоб збільшити свою перевагу, але і цього результату було достатньо, щоб стати переможцями турніру!

FC «Royal Antwerpen» U15 - «Динамо» U15 – 1:2

«Динамо»: 1. Роєнко, 9. Сергієнко, 18. Чубатюк, 19. Панімаш, 17. Перкатюк, 2. Кушенко (18. Кузьминський, 16), 10. Романюк, 11. Люсін, 15. Андрейко, 13. Федоренко, 20. Кучерявий (8. Гродзінський, 16).

Голи: Люсін (9, з пен.) Андрейко (26) - (5)

Після завершення міжнародного футбольного турніру SV BW Langförden відбулася урочиста церемонія нагородження учасників та переможців змагань. Наша команда отримала кубок, диплом, пам'ятну відзнаку та золоті медалі змагань.

Відзначимо, що у матчі за трєтє місце перемогу святкував фінляндський HJK (Хельсінки), який впевнено переміг чеську «Дуклу».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер