«Динамо» U15 у Німеччині здобуло вольову перемогу над «Кельном» U15

«Динамо» U15 у Німеччині здобуло вольову перемогу над «Кельном» U15

У суботу, 15-го жовтня, команда динамівської академії вікової категорії U15 (футболісти 2008-го року народження) під керівництвом тренера Євгена Лозинського провела черговий контрольний поєдинок у Кельні. Цього разу динамівці зіграли із академічною командою клубу, який їх запросив до Німеччини – «Кельном» такого ж віку. Поєдинок проходив на штучному полі на базі господарів та тривав два тайми по 40 хвилин.

Перші хвилини пройшли інтенсивно – на полі було багато боротьби. Команди боролися за м’яч, ніхто не хотів поступатися, гра переважно проходила у середині поля. З плином часу частіше на чужу половину стали переходити динамівці. Одного разу удару по воротах завдав Андрейко – воротар вибив м’яч на кутовий. Іншого несильний «постріл» вдався Федоренку – сфера опинилася в руках у воротаря. Але по-справжньому небезпечних та потенційно гольових моментів у першій половині тайму нашим хлопцям створити не вдалося.

Тренер киян з бровки вимагав від хлопців активнішого просування вперед, але суперник пресингував, вдало грав у відборі та не давав нашій команді такої можливості. На флангах захисники господарів грали щільно, на межі фола, не даючи вільного простору. У підсумку «Кельну» вдалося спочатку завдати небезпечного удару у площину воріт, на який зреагував Роєнко, а згодом і взагалі повести у рахунку, коли гравець німців опинився з м’ячем на правому краю штрафного майданчика та відправив сферу точно у дальній кут воріт.

Відігратися українці мали нагоду після стандарту, призначеного справа від штрафного майданчика. Романюк закручував м’яч у ворота, але він трохи розминувся із дальньою «дев’яткою». Ближче до кінця першої половини зустрічі господарі на кілька хвилин притиснули українців до власних воріт, двічі створивши загрозу біля володінь Роєнка. Але з першим ударом впорався наш голкіпер, а інша спроба була неточною. Але на останній хвилині «Кельн» досяг свого. До другого пропущеного м’яча призвело стандартне положення: після подачі від кутової позначки суперник у штрафному майданчику вистрибнув вище за всіх та головою переправив м’яч у сітку – 2:0. Одразу після цього пролунав свисток на перерву.

Після внесених тренерами у перерві коректив другий тайм наша команда розпочала агресивніше. Нашим хлопцям вдавалися хороші контратаки та стрімкі випади. Але і «Кельн» не відсиджувався біля власних воріт, тож гра проходила на зустрічних курсах. Один з моментів для динамівців завершився більш, ніж вдало: у завершальній стадії чергової атаки м’яч було доставлено Романюку, і Мирослав влучним ударом низом спрямував його у дальній кут воріт, скоротивши відставання у рахунку. Незабаром ще один перспективний удар наших хлопців було заблоковано.

Тим часом біля протилежних воріт після стрімкої контратаки суперника справа дійшла до удару, в результаті якого м’яч лише трохи пролетів вище поперечини. Гра проходила у високому темпі, команди відповідали атакою на атаку, але з результативністю краще склалося у гостей. Після швидко розіграної атаки у кілька передач м’яч отримав Андрейко і із меж штрафного майданчика без роздумів вразив дальній нижній кут воріт – 2:2.

Виводити свою команду уперед міг Сергієнко, який щойно вийшов на заміну та опинився сам-на-сам із воротарем, але його на мить випередив голкіпер «Кельна». Скоро кияни могли повести у рахунку, але велика кількість браку у діях наших футболістів завадила це зробити. Втім, до фінального свистка у наші хлопці таки змогли здобути вольову перемогу: Белев’ят виконав навісну передачу зі штрафного, а Коновалов, незважаючи на велику кількість захисників зміг «щічкою» переправити м’яч у сітку, принісши перемогу своїй команді.

Товариський матч

«Кельн» (Німеччина) U15 - «Динамо» U15 – 2:3 (2:0)

«Динамо»: Роєнко, Гасій (Чубатюк, 41), Коновалов, Панімаш, Перкатюк, Романюк, Кушенко (Белев’ят, 41), К.Рибак (Богомолов, 54), Федоренко (Марченко, 61), Андрейко (Сергієнко, 64), Калінкін (Левринець, 41).

Голи: (27), (40) – Романюк (45), Андрейко (61), Коновалов (75).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер