«Динамо» U15/U16 перемогло на міні-турнірі у німецькому Бонні

«Динамо» U15/U16 перемогло на міні-турнірі у німецькому Бонні

У четвер, 13-го жовтня, команди динамівської академії вікових категорій U15 (футболісти 2008-го року народження) та U16 (футболісти 2007-го року народження) взяли участь у футбольному міні-турнірі, який відбувся у німецькому місті Бонн, що поблизу Кельна.

У змаганнях взяли участь три команди, окрім «Динамо», це «Фортуна» (Дюссельдорф) та «Блау-Вайс» (Фрісдорф), а матчі тривали два тайми по 25 хвилин і проходили на полях спортивного центру Фрісдорфа.

До Бонна для участі у турнірі тренерський штаб взяв майже усіх гравців, які були у їхньому розпоряджені. Першу гру підопічні тренерів Юрія Дмитруліна та Євгена Лозинського провели о 12.00 за київським часом проти «Фортуни», яка була представлена гравцями 2008-го року народження, як і наші хлопці.

У перші хвилини команди боролися за ініціативу та за володіння м’ячем, було багато боротьби та перехоплень. Протягом певного часу футболісти обох команда не підходили занадто близько до воріт одна одної. Німці намагалися завдавати дальніх ударів, але особливої загрози вони у собі не несли – м’яч пролітав значно вище воріт. Ближче до середини тайму динамівці перехопили ініціативу, близьким до взяття воріт був Бурлаков, але його трохи підвела влучність. Цей момент можна вважати пристрілкою, адже вже у наступній атаці українці повели у рахунку. Андрейка партнери вивели один на один із воротарем, і той своєю можливістю скористався сповна, пробивши повз голкіпера. До свистка на перерву ще одна нагода відзначитися була у Андрейка, але Іван зі штрафного пробив вище воріт.

Другий тайм теж пройшов під диктовку нашої команди. Суперник створював загрозу біля динамівських воріт лише зі стандартних положень, але наші захисники діяли злагоджено та надійно. Після чергової багатоходової позиційної атаки партнери вивели на ударну позицію Левринця, але з його ударом із меж штрафного майданчика впорався голкіпер. Незабаром той же Левринець ледь не пробив із меж штрафного майданчика з перспективної позиції, але його на мить випередили суперники та відтіснили від м’яча. Біля динамівських воріт справжня небезпека виникла наприкінці тайму, коли наші хлопці дозволили супернику завдати удару із меж штрафного майданчика, але, на щастя, м’яч пролетів трохи вище поперечини. Але німці продовжили тиск і таки досягли свого: в одному з моментів гравець «Фортуни» залишився без опіки та з близької відстані відправив м’яч у сітку, зрівнявши рахунок. Такий результат зберігся до фінального свистка.

Другий матч наша команда зіграла о 14.30 проти команди «Блау-Вайс». Цього разу суперник був представлений хлопцями 2006-го та 2007-го року народження, а у складі динамівців грала змішана команда футболістів 2007-го та 2008-го року народження.

Наші хлопці розпочали поєдинок активно та вже на перших хвилинах матчу повели у рахунку. Відзначився Костянтин Губенко. Ще через дві хвилини автором другого забитого м’яча став той же Губенко, який відправив м’яч точно у кут воріт, оформивши дубль. Після цього стало зрозуміло, що цей поєдинок може завершитися розгромом. Майже кожну свою атаку динамівці завершували ударом по воротах. Тому описувати кожне взяття воріт немає сенсу. Перерахуємо лише авторів забитих м’ячів. До великого рахунок довів Редушко прямим ударом зі штрафного. Четвертий м’яч через кілька хвилин забив Звягінцев. Ще через кілька хвилин динамівці заробили штрафний удар. М’яч після першої спроби наших хлопців влучив у поперечину, від якої відскочив до Звягінцева, і Володимир добив його у сітку. Шостий м’яч теж на рахунку Звягінцева, який знову опинився першим на добиванні після того, як воротар відбив перший удар динамівців.

Майже кожна атака киян завершувалася ударом по воротах, а кожен удар – голом. Ніхто не зміг завадити Озимаю забити сьомий м’яч ударом низом. До свистка на перерву ще відзначилися Букатий та Губенко. Тож на відпочинок команди пішли за рахунку 9:0 на користь киян.

У другому таймі розгром суперника продовжився, а рахунок став двозначним. Але першими відзначилися суперники, забивши м’яч престижу, скориставшись розслабленістю наших хлопців. Ще з одним ударом суперників впорався воротар Сьомка. Біля протилежних воріт наші хлопці мали хороші моменти, але їх підводила реалізація. Нарешті, Дехтяр виконав чудову подачу з лівого флангу, яку влучним ударом із меж штрафного майданчика завершив Бурлаков – 10:1. Ще один простріл з лівого флангу завершився черговим голом Бурлакова, який у дотик замкнув дальню стійку. Ще один сольний прохід Дехтяря лівим флангом завершився передачею до штрафного майданчика, де Бурлаков в черговий раз відправив м’яч вже у порожні ворота. А остаточний рахунок за кілька секунд до фінального свистка з пенальті встановив впевненим ударом у кут воріт Марченко – 13:1.

Враховуючи, що «Фортуна» перемогла команду «Блау-Вайс» з рахунком 6:0, завдяки кращій різниці забитих та пропущених м’ячів переможцем міні-турніру стало «Динамо».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер