«Динамо» U15 здобуло чергову перемогу у Німеччині – над ФК «Кельн» 2:1

«Динамо» U15 здобуло чергову перемогу у Німеччині – над ФК «Кельн» 2:1

Нинішній тиждень виявився насиченим у програмі динамівців, які перебувають у німецькому місті Кельн, де проходять підготовку на проводять контрольні поєдинки із найкращими німецькими командами. Окрім запланованих спарингів у суботу, динамівська команда вікової категорії U15 також провела контрольну гру і у середу. Суперником підопічних Євгена Лозинського стали господарі, на запрошення яких наші академічні групи U15 та U16 і приїхали до Німеччини ще у серпні минулого року – однолітки з ФК «Кельн».

Нагадаємо, 15-го жовтня минулого року наша команда вже зустрічалася із «Кельном». Тоді кияни здобули вольову перемогу з рахунком 3:2, поступаючись після першого тайму 0:2. Перемога стала можлива завдяки голам Романюка, Андрейка та Коновалова протягом другої половини зустрічі.

Як і попередні поєдинки, сьогоднішній матч проходив на штучному полі бази господарів та тривав два тайми по 40 хвилин. Динамівці забезпечили собі впевнену перевагу у першому таймі – 2:0, завдяки голам Романюка та Кузьминського, а у другому суперник зміг один м’яч відквитати.

У першій половині зустрічі гра у виконанні українців вийшла зразково-показовою: наша команда домінувала на полі, створювала перспективні моменти, проводила швидкі випади та в цілому, добре атакувала та оборонялася. Наші хлопці забили два м’ячі та могли відзначитися ще, адже хороші нагоди були у Кучерявого, зокрема, два виходи один на один із воротарем. Також у виконанні гостей небезпечними були стандартні положення, особливо, коли ударів завдавав Перкатюк та інші хлопці із середньої дистанції. Але часом їм не вистачало влучності, а часом – виручав воротар «Кельна».

Перший м’яч забив Романюк, коли на швидкості увірвався до штрафного майданчика та завдав влучного, красивого удару метрів з 20-ти під кутом правою ногою у дальню «дев’ятку». До другого призвела флангова атака. Сергієнко зробив простріл, воротар німців м’яч відбив, на добиванні опинився Федоренко, але його удар заблокували захисники суперника, втім, з третьої спроби Кузьминський таки пробив голкіпера.

Господарі скоротили відставання у рахунку за 20 хвилин до фінального свистка, завдяки прямому удару зі штрафного, коли гравець суперника перекинув стінку. Також німці створювали загрозу після стандартних положень, зокрема, кутових ударів, тиснули, а гості діяли на контратаках та мали непогані передумови для того, щоб відзначитися.

- Я казав хлопцям, що ми маємо хороший шанс, щоб перевірити свої сили на фоні хорошого суперника, - відзначив після гри наставник «Динамо» U15 Євген Лозинський. – У першому таймі наша гра була ледь не найкращою за увесь час у Німеччині. Другий тайм у нашому виконанні вийшов дещо гіршим. Це була наша друга гра за чотири дні, тому трохи підсіли і більше оборонялися.

Суперник же провів 6-7 замін у перерві, тому виглядав свіжішим. Але незважаючи на це, після перерви у нас були гольові моменти, хлопці проводили хороші флангові атаки, могли забити третій і четвертий голи, але як слід не розпорядилися м’ячем. Крім того, хлопці, які вийшли на заміну у другому таймі, не посилили гру. Було важко, тому проводив зворотні заміни, щоб дотримати переможний рахунок до кінця.

Загалом, після матчу подякував хлопцям за ставлення, за гру, особливо у першому таймі, адже вони грали у зрілий, дорослий футбол. Звісно, були і помилки технічного плану, але у тому, що стосується розуміння та виконання того, про що ми домовлялися, майже усе вийшло. Це нас радує.

Найближчої суботи на нас чекає ще один контрольний матч із «Байєром» (Леверкузен) – це буде наш третій спаринг за останні сім днів. А команда U16 у той же день на кілька годин пізніше гратиме із «Дойцем».

Товариський матч

ФК «Кельн» U15 - «Динамо» U15 – 1:2 (0:2)

«Динамо»: Роєнко (Манько, 60), Перкатюк, Панімаш, Чубатюк (Петренко, 41), Білий, Романюк (Кузьминський, 70), Кушенко, Кузьминський (Левринець, 60), Сергієнко (Широков, 50; Марченко, 70), Федоренко, Кучерявий (Гродзінський, 50; Кучерявий, 70).

Голи: (60) – Романюк (28), Кузьминський (35).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер