«Динамо» U16/15 впевнено перемогло «Алеманію» U16 у контрольному матчі

«Динамо» U16/15 впевнено перемогло «Алеманію» U16 у контрольному матчі

У середу, 21-го вересня, команди динамівської академії вікової категорії U15 (футболісти 2008-го року народження) та U16 (футболісти 2007-го року народження) змішаним складом провели черговий контрольний поєдинок у Німеччині, де вже другий місяць перебувають на запрошення місцевого ФК «Кельн». Тут динамівські команди мають можливість повноцінно тренуватись та проводити товариські матчі з провідними німецькими академіями.

Цього разу динамівці зустрілися із «Алеманією» з німецького міста Аахен. Свого часу доросла команда клубу виступала у німецькій Бундеслізі, але згодом через фінансові проблеми вилетіла у нижчий дивізіон. Зараз «Алеманія» виступає у 4-й лізі Німеччини.

Цікаво, що матч проходив на великому стадіоні «Тіволі» з натуральним полем, на якому свого часу грала основна команда німців, музичним супроводом та глядачами. Для юних динамівців це стало приємною подією, перед матчем вони з цікавістю розглядали стадіон, трибуни, знімали відео та робили селфі на його фоні. Також футболісти могли скористатися роздягальнями та лавами запасних, які належать основній команді, що викликало позитивні емоції у хлопців.

У грі, в основному, взяли участь футболісти U16 під керівництвом тренера Юрія Дмитруліна, до яких приєдналися кілька гравців U15 (тренер Євген Лозинський). Поєдинок тривав два тайми по 40 хвилин, вийшов видовищним та цікавим.

На початку поєдинку команди обмінялися небезпечними випадами – у киян на ударній позиції опинився Губенко, але його удар було переведено суперниками на кутовий. Незабаром дуже близьким до того, аби відзначитися, був Редушко: після навісу Озимая в район лівого кута воротарського майданчика Богдан пробивав головою, але його удар прийняла на себе поперечина! Ще через кілька хвилин Дехтяр віддав чудову передачу на Букатого, але з ударом того з близької відстані впорався воротар.

Гра переважно проходила на чужій половині поля, кияни загрожували володінням суперника не лише з гри, а й після стандартних положень. Одного разу на ударній позиції опинився Звягінцев, але з вигідного положення поцілив вище воріт. Динамівці розгортали стрімкі атаки, вчасно вступаючи у боротьбу та швидко переводячи м’яч з флангу на фланг. Ефектного удару з району півкола перед штрафним майданчиком завдавав Губенко, але у не менш ефектному стрибку воротар «Алеманії» витягнув м’яч з-під поперечини та перевів його на кутовий. Ще одного разу голкіпер суперника продемонстрував чудеса реакції, врятувавши свою команду після удару Звягінцева.

Але у наступному епізоді не зміг допомогти і він: Букатий прострілив справа до штрафного майданчика на Озимая, і Володимир нарешті переправив м’яч у ворота. Цього було достатньо, щоб суперник «посипвся». Незадовго до свистка на перерву Бурлаков подвоїв рахунок, спрямувавши м’яч точно у дальній кут воріт. А ще через пару хвилин Андрейко довів рахунок до великого, скориставшись передачею Редушка. З таким результатом команди і пішли на відпочинок.

Другий тайм теж розпочався з обміну небезпечними ударами. З наступними спробами німців наблизитися до наших воріт динамівський захист ефективно справлявся, а гра потроху перемістилася до чужих воріт. На наступне взяття воріт не довелося довго чекати – українці виконали подачу від кутової позначки, і Люсін головою переправив його у сітку- 4:0 на користь киян.

Рахунок міг стати і більшим, але в одному з моментів наші хлопці не влучили у порожні ворота. Втім, незадовго до фінального свистка наші команді вдалося відзначитися ще раз: автором п’ятого забитого м’яча став Черчукан, який встановив остаточний рахунок матчу.

Товариський матч

«Алеманія» U16 - «Динамо» U16/U15 – 0:5 (0:3)

«Динамо»: Сьомка (Олейник, 41; Роєнко, 62), О. Рибак (Перкатюк, 55), Галкін (Коновалов, 60), Білий (Панимаш, 55), Дехтяр (Дорошенко, 60), Озимай (Черчукан, 41; Романюк, 78), Човгаленко (Белев’ят, 41), Редушко (Люсін, 41), Букатий (Андрейко, 36), Губенко (Федоренко, 55), Звягінцев (Бурлаков, 32; Калінкін, 60).

Голи: Озимай (31), Бурлаков (38), Андрейко (40+1), Люсін (57), Черчукан (75).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер