«Динамо» U16 на «Champions Cup» стартувало з поразки від угорської академії Пушкаша

«Динамо» U16 на «Champions Cup» стартувало з поразки від угорської академії Пушкаша

У суботу зранку розпочалися матчі на міжнародному футбольному турнірі «Champions Cup», присвяченого пам’яті Габора Ноймана, організатором якого виступає Академія ФК «Варда» (Кішварда).

Змагання проходять 21-22-го серпня в угорському місті Кішварда серед футболістів вікової категорії U16 (гравці 206-го року народження).

Нагадаємо, у турнірі беруть участь шість команд, поділених на дві групи по три у кожній. Це представники найсильніших футбольних шкіл своїх країн – Угорщини, Хорватії, Молдови та України.

У перший ігровий день наша команда зіграла дві зустрічі. Свою першу гру підопічні Сергія Дроценка та Павла Чередніченка провели проти угорської академії Пушкаша. Матчі цієї вікової групи на турнірі тривають два тайми по 30 хвилин.

Перший тайм стартового поєдинку складався для наших хлопців непросто. Гру наша команда розпочала дуже активно, уже протягом перших двох хвилин загрожуючи воротам суперника. Зокрема хорошого удару по воротах завдавав Пономаренко, кілька разів лава запасних киян хапалася за голову, адже м’яч просто дивом не опинявся у воротах після спроб Кузика, Пашка та Калина. Зокрема, після удару Пашка м’яч прийняла на себе стійка, після спроби Калина м’яч відбив воротар.

Наша команда добре розігрувала м’яч, володіла ініціативою, тож, не дивно, що майже уся гра проходила на половині поля угорців. Кияни багато та різноманітно комбінували, переводячи м’яч з флангу на фланг, заробляли кутові та штрафні удари, але академія Пушкаша організовано та злагоджено оборонялася, ліквідуючи загрозу біля своїх воріт.

Наприкінці тайму суперники ненадовго наблизилися до воріт Суркіса, але після подач від кутової позначки верхову боротьбу у штрафному майданчику вигравали наші захисники, тож нічого небезпечного угорцям створити не вдалося.

У другому таймі теж точилася рівна боротьба, ніхто із суперників не хотів поступатися, вихід нових гравців освіжив гру, тож моментів біля чужих воріт динамівці створили предостатньо. Найреальніший з них мав Лобко, якого партнери вивели на ударну позицію, він із меж штрафного майданчика цілив під поперечину, але воротар в ефектному стрибку зміг перевести м’яч на кутовий. Подачу від кутової позначки втілити у гол не вдалося.

Одного разу кияни самі пропустили контратаку, і гравець суперника, який вийшов на дуже перспективну позицію для удару, просто якимось дивом не влучив у площину воріт. Але це був усього лише епізод. Майже одразу ж динамівці провели стрімку атаку, у завершальній стадії якої хорошого удару завдавав Осипенко, але нашому півзахиснику трохи не пощастило.

А ось угорці свій шанс незадовго до свистка на перерву використали сповна: прорвавшись до воріт крізь захист нашої команди, свій єдиний удар у площину воріт гравці академії Пушкаша втілили у забитий м’яч – після вкидання ауту та розрізною передачею поміж центральних захисників Усонкето влучно пробив приблизно з центру штрафного майданчика повз воротаря.

Із цікавих моментів відзначимо присутність на матчах турніру колишнього динамівського захисника Ласло Боднара, який спостерігав за грою юних футболістів.

Турнір «Champions Cup», пам’яті Габора Ноймана U16. 1-й тур

21.08.2021. Кішварда, база ФК «Варда»

«Динамо» – Академія Пушкаша – 0:1 (0:0)

«Динамо»: 71. Суркіс, 5. Захарченко, 3. Кузьменко (17. Нестеренко, 52), 13. Коробов, 15. Дикий, 21. Калин (22. Шевченко, 31), 19. Пашко (9. Задорожний, 45), 18. Кузик, 14. Іщенко (6. Хмеловський, 44), 8. Білий (7. Осипенко, 40), 11. Пономаренко (к) (10. Лобко, 45).

Гол: Усонкето (59).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер