«Динамо» U16 – переможці другого турніру «Українці з нами» у Барселоні

«Динамо» U16 – переможці другого турніру «Українці з нами» у Барселоні

Команда київського «Динамо» U16 (гравці 2006 року народження) продовжує свій тренувальний збір у Барселоні.

Нагадаємо, юні динамівці отримали запрошення від футбольної академії «Марсет». Проживання та харчування юних динамівців повністю забезпечує приймаюча сторона, за що ФК «Динамо» Київ висловлює вдячність академії «Марсет». Під час перебування в Каталонії кияни вже стали переможцями турніру «Українці з нами», у якому 8 червня взяли участь три команди – окрім «Динамо» це команди академій «Марсет» та «Барселона».

10 червня підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка зіграли благодійний матч з командою «Оспіталітет», який завершився нічиєю 2:2. А наступного дня кияни провели другу серію благодійного міні-турніру на три команди «Українці з нами». Цього разу до «Динамо» та «Марсета» долучилася команда U16 іншого відомого каталонського клубу – «Еспаньйол».

Регламент турніру був таким самим, як і минулого разу. За перемогу в кожному матчі командам нараховувалося по три очки, а за нічию – два бали. Після кожної гри, яка тривала 40 хвилин без перерви, незалежно від її результату, проводилася серія пенальті, успіх в якій дарував ще одне очко. Для перемоги у турнірі необхідно було набрати найбільшу кількість балів.

У першій грі «біло-сині» зустрілися з «Марсетом». Проте цього разу команда каталонської академії виступила гравцями вікової групи U19 замість U16, яких кияни обіграли кілька днів тому з рахунком 1:0.

Динамівці розпочали поєдинок без звичного високого темпу та не надто форсуючи гру в атаці. Хоч зустріч і розпочалася о 6-й вечора, літня спека на цей час ще не спала. До того ж, тренери «Динамо» вдалися до ротації складу, адже останні кілька тижнів виявилися для команди насиченими – кияни провели багато матчів в Італії, після чого продовжили ігрову серію вже в Іспанії.

У перші хвилини «біло-сині» придивлялися до суперників, ті ж на початку дійсно виглядали трохи жвавішими та провели кілька якісних атак. З огляду на це Олексій Дроценко та Павло Чередніченко провели кілька замін, які швидко змінили перебіг гри – «біло-сині» почали куди активніше та сміливіше атакувати. Втім, на завершальній стадії динамівцям бракувало влучності, крім того на стороні господарів поля було везіння, а також прихильність домашнього суддівства.

Долю гри вирішив стандарт у виконанні динамівців. Пашко та Білий класно розіграли штрафний удар: Пашко покотив м’яч на партнера, той зупинив і Кирило майстерним ударом лівою закрутив м’яч у ворота – 1:0 на користь «Динамо». Кияни мали ще кілька небезпечних моментів, проте гра так і завершилась.

Під серію пенальті тренери «Динамо» провели заміну голкіпера, на поле вийшов В’ячеслав Суркіс, герой післяматчевої серії у грі попереднього турніру з «Барселоною», у якій він відбив два пенальті з двох. Цього разу він теж став переможцем серії, щоправда цього разу суперники двічі схибили – один удар у поперечину, один повз ворота, 3:1 на користь «Динамо»!

«Марсет» - «Динамо» - 0:1 (пенальті 1:3)

Гол: Пашко

Стартовий склад «Динамо»: Киблицький - Кузьменко, Захарченко, Коробов, Мариновський – Хмельовський, Осипенко, Білий - Калин, Шевченко - Кузик.

На заміни виходили: Суркіс, Пашко, Чубов, Задорожний, Скочеляс , Лобко, Микитенко.

У грі з «Еспаньйолом» динамівці немовби забули про накопичену втому та весь матч неслися вперед, атакували за рахунок останніх сил та морально-вольових якостей. При цьому тренерський тандем Дроценко – Чередніченко протягом всієї гри проводили заміни. Гру багатьох динамівців відзначили навіть численні скаути на трибунах.

«Біло-сині» мали кілька гольових моментів – виходів сам-на-сам з голкіпером. Проте воротар «Еспаньйола» рятував свою команду, іноді на боці іспанців було везіння. У свою чергу динамівці майже не давали супернику створювати небезпеку біля власних воріт. У підсумку гра так і завершилася без голів.

Зате забитих м’ячів було багато у серії пенальті. Гравці, які били 11-метрові, довго не помилялися, виконуючи удари практично без шансів для голкіперів. Утім восьмий удар «Еспаньйола» виявився вирішальним: гравець іспанської команди хтів переграти В’ячеслава Суркіса ударом паненкою, проте м’яч влучив у поперечину – 8:7 на користь «Динамо».

Таким чином, набравши 7 очок (4 у першій грі та 3 у другій) динамівці перемогли і у другому турнірі. У заключному матчі «Марсет» переграв «Еспаньйол» (1:0) в основний час, тоді як серію пенальті вже не було сенсу проводити. Учасники турніру розташувалися на таких підсумкових місцях:

1. Динамо

2. Марсет

3. Еспаньйол

«Еспаньйол» - «Динамо» - 0:0 (пенальті 7:8)

Стартовий склад «Динамо»: Микитенко - Кузьменко, Захарченко, Коробов, Скочеляс - Хмельовський - Білий, Чубов - Пашко, Калин – Лобко.

На заміни виходили: Суркіс, Осипенко, Шевченко, Кузик, Задорожний, Мариновський. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер