«Динамо» U16 провело заключний матч у Німеччині проти «Кайзерслаутерна» U17

«Динамо» U16 провело заключний матч у Німеччині проти «Кайзерслаутерна» U17

У перший день літа, 1-го червня, динамівська команда вікової категорії U16 під керівництвом тренера Юрія Дмитруліна провела заключний контрольний поєдинок у Німеччині, де разом із командою U15 протягом 10-ти місяців тренувалася та проводила контрольні поєдинки. Напередодні повернення до Києва кияни вирушили до Кайзерслаутерна, де зустрілися із місцевою однойменною командою.

Суперник у киян був більш, ніж серйозний - чемпіон південно-західного регіону Німеччини, команда, яка не програвала у місцевій Regionalliga у 28 матчах, забила 114 голів і пропустила лише 9.

Зазначимо, що крім того, німці виставили проти українців футболістів на рік старших. А, враховуючи присутність у нашому складі Павла Люсіна із команди U15, різниця у віці досягала двох років.

Попрощатися з українською делегацією напередодні від'їзду до України приїхав голова благодійної організації Ukrainehilfe Salchendorf та першого фан-клубу київського «Динамо» Юрій Дуленчук, який брав активну участь у житті динамівських команд та підтримував їх з перших днів їхнього перебування у Німеччині протягом 10-ти місяців, поки наші команди тренувалися та проводили контрольні поєдинки у Кельні.

Він вручив нашим хлопцям приємні подарунки та пригостив смаколиками, а гравці та тренери щиро подякували йому за сприяння у всіх питаннях.

Сьогоднішній матч проходив на натуральному полі бази господарів та тривав два тайми по 40 хвилин. У першому таймі господарі змогли забити три м'ячі, на які українці відповіли одним, а у другій половині зустрічі пропустили ще одного разу, тож у підсумку - поразка 1:4. Гра вийшла бойовою та непоступливою.

Поєдинок розпочався із неприємності для киян. Через помилку у захисті, вони пропустили м'яч вже на 2-й хвилині. Але ця подія не засмутила наших хлопців, і вони вже через кілька хвилин зрівняли рахунок: після подачі від кутової позначки у виконанні Буктого Озимай виявився найкмітливішим у штрафному майданчику господарів та переправив м'яч у сітку.

Гра проходила достатньо інтенсивно, гравці обох команд відчайдушно боролися за м'яч та намагалися прибрати ініціативу до своїх рук. Німці, які переважали киян у віці та габаритах високо пресингували динамівців та перекривали зони, але нашим хлопцям все одно вдавалося виходити із оборони та створювати напругу біля чужих воріт.

Але незабаром німці забили вдруге: правого нападника «Кайзерслаутерна» наші хлопці не встигли накрити, він змістився та пробив точно у дальній кут воріт. Через спекотну погоду арбітр у середині кожного з таймів робив паузу, щоб гравці обох команд могли попити води та освіжитися. Надалі динамівці докладали великих зусиль, щоб відігратися, але дальні удари виходили невлучними. Тим часом господарі виконали достатньо небезпечний штрафний удар метрів з 22-х - вийшло вище воріт. Гостям же не вдавалося ефективно використовувати вільні зони.

За кілька секунд до свистка на перерву «Кайзерслаутерн» провів ще одну результативну атаку, забивши «у роздягальню». У завершальній стадії послідувала подача з правого флангу, яку суперник замкнув ударом головою у дальній кут воріт.

У другому таймі у суперника був небезпечний вихід до воріт, але, на щастя, удар у дальній кут воріт був невлучним. У відповідь динамівці теж не використали хороший момент, коли м'яч пролетів у лічених сантиметрах від воріт, а також виконали перспективний штрафний удар, але теж безрезультатно.

Загалом, друга половина зустрічі проходила динамічно. Сьомка впорався з двома поспіль ударами господарів, але згодом німці заробили пенальті і чітко його реалізували, збільшивши свою перевагу у рахунку. У складі динамівців хороші проходи флангом робив Галкін, ближче до завершення поєдинку у наших хлопців пройшла непогана атака лівим флангом, але загалом, гра переважно проходила на нашій половині поля.

До фінального свистка глядачі забитих м'ячів більше не побачили.

Товариський матч

«Кайзерслаутерн» U17 - «Динамо» U16 – 4:1 (3:1)

«Динамо»: 1. Сьомка, 2. О.Рибак (Морпак, 41), 15. Дуленчук (8. Малюта, 57), 3. Білий, 19. Дехтяр, 18. Озимай (20. Бурлаков, 80), 4. Люсін, 16. Букатий, 11. Губенко, 9. Калінкін (7. Грабан, 56), 20. Бурлаков (10. Редушко, 21; 6. Галкін, 60).

Голи: (2) (22) (40) (56, з пен.) - Озимай (6).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер