«Динамо» U16 у напруженому протистоянні поступилося «Айнтрахту» (Франкфурт) U16 – 2:3

«Динамо» U16 у напруженому протистоянні поступилося «Айнтрахту» (Франкфурт) U16 – 2:3

У суботу, 18-го березня, динамівська команда вікової категорії U16 під керівництвом тренера Юрія Дмитруліна провела черговий контрольний поєдинок у Німеччині. Цього дня кияни знову вирушили до Франкфурта-на-Майні, де 12-го лютого вже зустрічалися із місцевою командою FSV «Франкфурт». Тоді суперник, який був на рік старшим, переміг з рахунком 3:2, поступаючись після першого тайму 0:1.

Цього разу українці зіграли з однолітками з «Айнтрахту». Сьогоднішній матч проходив на штучному полі бази господарів та тривав два тайми по 40 хвилин. Зазначимо, що, як і минулого разу, на поєдинку був присутній голова благодійної організації Ukrainehilfe Salchendorf та першого фан-клубу київського «Динамо» Юрій Дуленчук, який активно допомагає динамівцям з перших днів їхнього перебування у Німеччині.

Після традиційного передматчевого фотографування команд з національними прапорами своїх держав, суддя дав стартовий свисток. Гості, як завжди, активно розпочали поєдинок і вже за перші п’ять хвилин створили щонайменше два небезпечних моменти біля чужих воріт. Надалі суперник зміг трохи відсунути гру від власних володінь та навіть створив напругу для захисту нашої команди. У підсумку, у середині тайму німцям вдалася результативна флангова атака, у завершальній стадії якої суперник несильним ударом низом проштовхнув м’яч у сітку.

Обидві команди намагалися не поступатися у боротьбі. «Айнтрахт» вдало діяв на перехватах, тому кияни нерідко втрачали м’яч та гальмували свої атаки. Тим часом господарі знайшли можливість для удару по воротах Сьомки, коли наш голкіпер вийшов на перехват – м’яч майже з лінії воріт головою вибив Приймак. У відповідь Малюта завдав хорошого удару, але вийшло зовсім трохи неточно, втім, оплески присутніх Євген заслужив.

Динамівці намагалися активно використовувати фланги та робити гострі простріли до штрафного майданчика, але, на жаль, більшість з них перехоплювалися захисниками «Айнтрахта». Нашим футболістам часом не вистачало швидкості у роботі з м’ячем та прийнятті рішень, на що звертали увагу тренери із лави запасних. Останні хвилини тайму пройшли біля воріт німців, але з  ударом у площину воріт, якого нашим хлопцям вдалося завдати за цей час, впорався воротар господарів. А біля протилежних воріт м’яч після спроби нападника суперників пролетів поруч зі стійкою.

Після підказок, які тренери зробили у перерві, у другій половині зустрічі гра нашої команди складалася значно краще. Небезпека біля воріт суперника виникала регулярно, зокрема, міг відзначатися Белевят, але м’яч після його удару трохи розминувся з дальньою стійкою. Після ще кількох пристрілок у виконанні Редушка та Озимая найближчим до того, щоб зрівняти рахунок, був Діденко – Назару вдалося пройти правим флангом, зміститися у центр, по дорозі обігравши двох суперників, та завдати прицільного удару – м’яч з-під поперечини «витягнув» воротар.

Коли нічого не передвіщало неприємностей, арбітр призначив неоднозначний штрафний удар біля воріт Моїсеєва – після подачі до штрафного майданчика м’яч опинився у суперника, який вразив ворота киян, подвоївши перевагу. У гостей міг забивати Діденко, але із вигідної позиції його удар вийшов несильним. Нарешті, кількість перейшла у якість, і одну із своїх численних спроб кияни такі реалізували: Озимай чудовою передачею вивів до воріт Редушка, і той свій шанс не змарнував – 2:1.

Починання партнера достатньо швидко підтримав Букатий. Динамівці провели стрімку атаку, Редушко своєчасною передачею вивів один на один із воротарем Букатого – і Максим сильним ударом «вколотив» м’яч у сітку. На куражі українці, під підбадьорливі заклики тренерів з останніх сил понеслися уперед і були близькими до того, аби вирвати перемогу, але натомість за кілька хвилин до фінального свистка пропустили самі через те, що не розібралися із гравцями суперника після подачі з правого флангу.

Товариський матч

«Антрахт» U16 - «Динамо» U16 – 3:2 (1:0)

«Динамо»: 1. Сьомка (23. Моїсеєв, 41), 2. О.Рибак, 21. Дуленчук  (4. Галкін, 41), 19. Приймак, 3. Дехтяр, 17. Белевят, 15. Черчукан (10. Редушко, 41), 8. Малюта (18. Озимай, 41), 16. Букатий (20. Бурлаков, 22; 6. Грабан, 50; 16. Букатий), 7. Ільченко (7. Діденко, 41), 9. Калінкін (11. Губенко, 41).

Голи: (17), (58), (76) – Редушко (65), Букатий (72).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер