«Динамо» U16 зіграло унічию з «Шальке 04» у контрольному поєдинку в Німеччині

«Динамо» U16 зіграло унічию з «Шальке 04» у контрольному поєдинку в Німеччині

Дві команди академії «Динамо» ім. В. Лобановського вікових категорій U15 (футболісти 2008 року народження) та U16 (гравці 2007-го року народження) продовжують підготовку у німецькому місті Кельн, куди їх запросив однойменний місцевий футбольний клуб. Після новорічних свят, які наші хлопці провели у Києві разом із сім’ями та рідними, команди повернулися до Німеччини, де у безпечних умовах продовжують свою футбольну освіту, проводять тренування та товариські матчі з провідними німецькими клубами.

Минулого тижня виникла вимушена пауза із товариськими поєдинками через погодні умови – низька температура та тверде, мерзле поле стали причиною скасування двох матчів наших хлопців проти «Алеманії» та «Фортуни» (Кельн), адже був високий рівень загрози здоров’ю футболістів та ймовірність отримати травми. Можливо, ці поєдинки будуть перенесені на інші дати.

Цього тижня встановилася більш сприятлива погода для проведення футбольних поєдинків, температура піднялася до 7-8 градусів вище нуля, тож у суботу, 4-го лютого, підопічні Юрія Дмитруліна та Олександра Гончарова зустрілися із «Шальке 04» (Гельзенкірхен). Нагадаємо, наші хлопці вже грали із цим суперником 19-го листопада минулого року у Кельні та поступилися з рахунком 1:3. Цього разу наша команда вирушила в гості до суперника, який приймав киян на одному з полів своєї тренувальної бази у Гельзенкірхені – поруч зі стадіоном основної команди «Шальке», на якому наші футболісти вже були минулої неділі, коли спостерігали з поєдинком німецької Бундесліги між «Шальке» та «Кельном».

На відміну від попередніх поєдинків, коли наша команда грала двома різними складами, цього разу більшість гравців провела на полі більше тайму – заміни мали місце у другій половині зустрічі.

Команди потужно розпочали поєдинок. На полі було багато боротьби та бажання взяти м’яч під контроль з боку обох команд. Після кутового у виконанні «Шальке» динамівці провели швидку контратаку, але Діденко, який вибігав до воріт, не зміг переграти голкіпера німців. Надалі більш гострі дії вдавалися господарям – кілька разів м’яч пролітав вздовж лінії воріт Сьомки, але, на щастя, ніхто не зміг замкнути флангові передачі. На полі було багато зіткнень, адже кремезні гравці «Шальке» часом фолили як в атаці, так і при зупинці атак киян.

В одному з моментів німці заробили штрафний удар – після подачі до штрафного майданчика наші хлопці відбилися, але атака другим темпом завершилася пропущеним м’ячем після навісної передачі та неузгодженими діями наших захисників. Ще у кількох моментах надійно зіграв Сьомка, виручивши свою команду. Гравці «Шальке» нагнітали ситуацію біля воріт гостей, але наші захисники діяли самовіддано та надійно, вибиваючи м’яч у підкатах. Перший тайм завершився подачею від кутової позначки, з якою впоралися українці, але атака продовжилася, і після удару приблизно з лінії штрафного майданчика у площину воріт Сьомка забрав м’яч.

Після тренерських настанов у перерві на другу половину зустрічі динамівці вийшли по-спортивному злими. Завдяки їхнім активним діям, небезпечні моменти біля воріт суперника почали з’являтися регулярно. Спочатку Букатий трохи промахнувся, потім на хороший удар Редушка зреагував воротар. А ось з третьої спроби кияни мали успіх: з першим ударом нашого гравця впорався воротар, але на добиванні першим опинився Озимай та добив м’яч у сітку, зрівнявши рахунок.

Втім, засмучувалися німці недовго – вже через п’ять хвилин їм вдалося провести результативну атаку, у завершальній стадії якої футболіст «Шальке» сильним ударом вразив дальній кут. Тепер уже кияни оговталися достатньо швидко та відповіли не менш гідно: Белев’ят завдав хорошого удару низом зі штрафного, м’яч протягом певного часу метушився по штрафному майданчику, німцям не вдалося його вибити. Нарешті, сферу підхопив Приймак та з близької відстані проштовхнув у ворота, відновивши рівновагу – 2:2.

У другій половині тайму господарі на певний час перемістили гру до штрафного майданчика динамівців, але наші хлопці, завдяки підказкам тренерів з лави запасних діяли злагоджено та надійно, тож до фінального свистка рахунок більше не змінювався.

Товариський матч

«Шальке 04» (Гельзенкірхен) U16 - «Динамо» U16 – 2:2 (1:0)

«Динамо»: 1. Сьомка (23. Моїсеєв, 41), 2. Рибак, 4. Галкін, 3. Білий, 5. Дехтяр, 18. Озимай (15. Приймак, 54), 10. Редушко, 8. Малюта (17. Белев’ят, 41), 16. Букатий (19. Гамбаров, 54), 7. Діденко (11. Губенко, 41), 9. Калінкін (20. Бурлаков, 41).

Голи: (24), (53) – Озимай (48), Приймак (60).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер