«Динамо» U16 зустрілося з FSV «Франкфурт» U17 у Німеччині

«Динамо» U16 зустрілося з FSV «Франкфурт» U17 у Німеччині

Після тижня тренувань у неділю, 12-го лютого, на дві динамівські команди, які перебувають у німецькому місті Кельн, чекали чергові контрольні поєдинки. Цього дня суперником наших команд вікових категорій U15 (футболісти 2008 року народження) та U16 (гравці 2007-го року народження) став FSV «Франкфурт».

Обидві гри пройшли у Франкфурті-на-Майні на одному з полів тренувальної бази німців. Першими на поле вийшли підопічні Юрія Дмитруліна та Олександра Гончарова. Проти них суперник виставив хлопців на рік старших – вікової категорії U17 – тож гра вийшла для українців непростою та бойовою. Зазначимо, що на поєдинку були присутні директор ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського Олександр Іщенко, який у цей час перебував у Кельні, та голова благодійної організації Ukrainehilfe Salchendorf та першого фан-клубу київського «Динамо» Юрій Дуленчук, який активно допомагає динамівцям з перших днів їхнього перебування у Німеччині.

Гості розпочали гру активно та вже на перших хвилинах провели кілька перспективних атак із подальшими прострілами до штрафного майданчика. В одному з моментів такий простріл замикав Діденко, але воротар «Франкфурта» встиг парирувати м’яч ногою. Німці перевели гру на половину поля киян, але наблизитися до воріт або завдати небезпечного удару їм не вдавалося. Згодом динамівцям вдалася хороша атака, у завершальній стадії якої Бурлаков вивів на ударну позицію Діденка, але Назару знову трохи не пощастило, адже воротар суперника зайняв правильну позицію.

Чим ближче українці підбиралися до володінь господарів, тим жорсткіше діяв суперник, але арбітр дозволяв боротьбу і кілька разів не зафіксував порушення правил, у тому числі, і у штрафному майданчику «Франкфурта». Але в одному з епізодів кияни таки заробили право на небезпечний стандарт поблизу півкола перед штрафним майданчиком. Редушко здорово пробив, але м’яч прийняла на себе поперечина, від якої м’яч вилетів у поле, на підбиранні опинився Діденко, але на його удар зреагував воротар. Втім, він відбив м’яч перед собою, і Білий, швидше за всіх зорієнтувавшись у ситуації, з кількох метрів таки переправив м’яч у сітку – 1:0!

Наприкінці тайму суперники перемістили гру на половину поля динамівців, але наші хлопці діяли злагоджено та надійно.

На початку другого тайму команди обмінялися гострими моментами. На полі було багато боротьби, гра проходила інтенсивно. Одного разу німці були близькими до того, аби зрівняти рахунок, але м’яч після сильного удару прийняла на себе стійка! Та суперник продовжив тиснути, і досяг свого, забивши два м’ячі протягом двох хвилин. Господарі зрівняли рахунок після подачі від кутової позначки, коли наш воротар не зміг дотягнутися до м’яча, а вийшли вперед – скориставшись індивідуальною помилкою нашого гравця та незлагодженістю дій у лінії оборони.

Тут же українці мали дві нагоди відігратися, але спочатку нашого футболіста на мить випередив суперник, а незабаром Рибаку зовсім трохи не вистачило, щоб замкнути головою подачу зі стандарту. Суперник відповів не менш небезпечно, коли заробив стандарт майже на лінії штрафного майданчика, коли м’яч влучив у руку динамівцю. Але на потужний удар суперника у площину воріт майстерно зреагував Сьомка, виручивши свою команду, за що отримав схвальні слова від тренера воротарів Володимира Іконнікова.

До фінального свистка гості ще кілька разів могли відзначитися, зокрема, коли Редушко виборов м’яч, а Черчукан завдав удару, але воротар «Франкфурта» впорався. Одразу Черчукан опинився на ударній позиції знову, але і в цій ситуації нашому гравцю трохи не пощастило. Та все ж з третьої спроби Святослав був винагороджений за свою наполегливість – скориставшись своєчасною передачею Редушка, він переграв воротаря та зрівняв рахунок.

На жаль, щоб втримати нічию, динамівцям не вистачило кількох секунд – на останній хвилині німці провели результативну атаку, після якої одразу пролунав фінальний свисток – команди навіть не встигли розіграти м’яч у центрі поля.

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» U16 проведе наступної суботи, 18-го лютого проти однолітків з «Байєра» (Леверкузен).

Товариський матч

FSV «Франкфурт» (Франкфурт-на-Майні) U17 - «Динамо» U16 – 3:2 (0:1)

«Динамо»: Моїсеєв (Сьомка, 41), О. Рибак, Дуленчук, Галкін, Білий, Озимай (к), Белевят (Приймак, 41), Калінкін (Черчукан, 71), Редушко, Діденко (Гамбаров, 71), Бурлаков (Малюта, 41).

Голи: (50) (51) (80) – Білий (28), Черчукан (78).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер