«Динамо» U17 перемогло «Гонвед» у другому матчі турніру Puskas Suzuki Kupa

«Динамо» U17 перемогло «Гонвед» у другому матчі турніру Puskas Suzuki Kupa

17-річні динамівці беруть участь у міжнародному турнірі Puskas Suzuki Cup, що проходить у ці дні в Угорщині. Всього за головний приз змагаються 8 команд, які на першому етапі поділені на дві групи. Нагадаємо, динамівці потрапили у групу «В» разом із «Фламенго» (Бразилія), «Спортингом» (Португалія) та «Гонведом» (Угорщина).

У перший ігровий день «Динамо» U17 (футболісти 2005 року народження) зіграло внічию з бразильським «Фламенго» - 1:1 (Жонатан, 26 – Кремчанін, 33, з пенальті). А у суботу, 4 червня, наша команда зіграла матч 2-го туру на турнірі Puskas Suzuki Kupa. Суперником «біло-синіх» став угорський «Гонвед», який встигнув провести вже два матчі на турнірі – слідом за поразкою від «Фламенго» (0:2) угорська команда мінімально обіграла португальський «Спортинг» (1:0).

Звітний матч, як і попередні, відбувся на одному з полів Академії Пушкаша, тривав два тайми по 30 хвилин та закінчився мінімальною перевагою динамівців 1:0. Долю матчу вирішив єдиний м’яч, який Балаба забив у другій половині першого тайму.

Підопічні Сергія Кузнецова традиційно розпочали поєдинок достатньо активно, більше володіли м’ячем, багато атакували та намагалися закінчити кожну свою атаку ударом по воротах. Тож гра, в основному, проходила на половині поля суперника. Кияни багато комбінували, а також загрожували воротам суперника після стандартних положень. Але спроби Маткевича, Пашка та Кремчаніна цілі не досягали. Тим часом біля протилежних воріт Авраменку теж довелося кілька разів вступати у гру, реагуючи на удари угорців. Втім, вони не були занадто сильними чи небезпечними.

Доля зустрічі була вирішена на 22-й хвилині, коли українці розіграли кутовий, Маткевич виконав навісну передачу на дальню стійку, а центральний захисник Балаба, який підключився на стандартне положення, ударом головою переправив м’яч у сітку. Як виявилося згодом, цей гол став єдиним у зустрічі.

Незадовго до перерви «Гонвед» виконав достатньо небезпечний штрафний удар – м’яч пролетів поруч зі стійкою. В одному з епізодів вдало на виході зіграв Авраменко, а в іншому Юрій продемонстрував непересічну реакцію, врятувавши свою команду після виходу гравця «Гонведа» один на один та удару суперника з близької відстані. Після ще однієї спроби доставити м’яч до штрафного майданчика, наші захисники вибили його подалі.

У другому таймі наші хлопці теж кілька разів були близькими до того, аби забити ще один м’яч, але наших футболістів підводила результативність, а часом не вистачало вдалої останньої передачі. Зокрема, одного разу ніхто не зміг відгукнутися на простріл Пашка справа, а після удару Дзеня з передачі Пашка м’яч пролетів поруч зі стійкою.

У суперника ж відзначимо удар у площину воріт зі штрафного, з яким впорався наш воротар, а також навісну передачу, яку також перервав Авраменко. Наприкінці зустрічі суперник ще виконав два перспективні кутові удари, але кияни змогли ліквідувати загрозу. Тож у підсумку 1:0 – мінімальна перемога «Динамо» U17.

Таким чином, динамівці наздогнали у турнірній таблиці бразильський «Фламенго», який теж після двох матчів має 4 очки. Далі ідуть «Спортинг» та «Гонвед», які мають у своєму активі по три залікові пункти.

Свій завершальний матч на груповому етапі кияни проведуть завтра, 5-го червня, проти «Спортинга», початок поєдинку о 16.45 за київським часом. Відзначимо, щоб поборотися за головний трофей, динамівцям потрібно посісти лише перше місце у групі, у такому разі вони зустрінуться із командою яка стане лідером у паралельній групі «А».

Puskas Suzuki Kupa, 2-й тур

«Гонвед» U17 – «Динамо» U17 – 0:1 (0:1)

«Динамо»: 12. Авраменко, 3. Балаба, 4. Сизонюк, 8. Білий (18. Микитюк, 56), 9. Маткевич (11. Грохольський, 40), 13. Кремчанін (2. Дзень, 51), 14. Іщенко (7. Бойченюк, 56), 19. Пашко, 20. Гусєв, 21. Василець (15. Михайлів, 40), 22. Дикий.

Гол: Балаба (22).

Фото - сайт Академії Пушкаша www.pfla.hu

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер