“Динамо” U17 перемогло на турнірі Sepsi Cup у Румунії

“Динамо” U17 перемогло на турнірі Sepsi Cup у Румунії

З 6-го по 8 травня у Румунії проходив міжнародний турнір Sepsi Cup. У ньому взяла участь і команда динамівської академії. Незважаючи на те, що змагання проходили серед футболістів вікової категорії U19, наша команда під керівництвом тренерів Сергія Кузнецова та Шандора Іштвана була представлена молодшими хлопцями — переважно 2005-го року народження (U17). Це Юрій Авраменко, Дмитро Косач, Назар Балаба, Єгор Сизонюк, Олексій Гусєв, Іван Котуха, Артем Грохольский, Максим Бойченюк, Данило Цылик, Єгор Федоренко, Микита Дзень, Кирило Пашко, Дмитро Скочеляс, Федір Задорожный.

До них приєдналися лише чотири футболісти із “Динамо” U19 – Максим Дячук, Навін Малиш, Антон Царенко та Назар Волошин.

На турнірі наша команда провела три поєдинки за три дні за круговою системою. Здобувши усі три перемоги з упевненим рахунком, кияни стали переможцями змагань!

У перший ігровий день динамівці зустрілися із FK Csikszedreda, яку перемогли з рахунком 5:0. Наступного дня зіграли із господарями — OSK Sepsi і теж святкували перемогу 4:2. А у неділю зранку українці не залишили шансів команді Kids Tampa, розгромивши суперника 8:1.

- Ми провели три матчі за три дні, - розповів після завершення змагань тренер “Динамо” U17 Сергій Кузнецов. - Організатори нас добре, тепло прийняли та забезпечили усім необхідним.

Що стосується спортивної складової, у нас були непогані ігри, усі хлопці отримали достатньо ігрової практики, я постарався розподілити навантаження таким чином, щоб воно було однаковим для всіх та відповідним чином обирати склад на кожну гру. Задоволений, що вдалося відпрацювали багато важливих ігрових моментів.

У перші хвилини зустрічей румунські команди демонстрували непоганий темп, намагалися грати в агресивний футбол, пресингували. У двох іграх ми пропускали м'ячі на початку, і потім доводилося докладати героїчних зусиль, щоб переламати хід зустрічі на свою користь та перемогти. Це хороший для нас урок, який полягає у тому, що потрібно з першої до останньої секунди бути сконцентрованими та готовими. Ігри з румунськими командами показали, що суперник карає за будь-яку легку розслабленість.

Наші хлопці молодці, проявляли характер та здобували вольові перемоги. Відзначу, що дуже добре себе проявляли хлопці із команди U19, вони гідно виглядали та вели за собою команду у складних ситуаціях. Решта хлопців теж старалася показати свій високий рівень та не відставати.

Загалом, не скажу, що було легко, незважаючи на великий рахунок. Просто у другому таймі ми більш сконцентровано підходили до реалізації своїх моментів, тому вдавалося багато забивати.

Загалом, хлопці змінили обстановку, впевнений, турнір пішов їм на користь. Дякую організаторам, які допомагали у всьому.

Відзначимо, що одразу двоє наших гравців були удостоєні індивідуальних нагород. Кирило Пашко став найкращим гравцем турніру, а Олексій Гусєв, забивши три м’ячі, отримав приз найкращому бомбардиру. Також трьома влучними ударами відзначилися футболісти команди U19 Назар Волошин та Антон Царенко.

- Провівши три матчі за три дні, хлопці отримали хороше навантаження, - зазначив директор ДЮФШ “Динамо” Олександр Іщенко. - Команда хлопців 2005-го року народження готується до ще одного серйозного турніру — Suzuki Cup, де на них чекатиме схожий графік. Власне, схожий режим був би і якби ми грали фінальну частину чемпіонату ДЮФЛ в Україні. Тож турнір Sepsi Cup став хорошою перевіркою своїх сил. Команда отримала відчутне посилення у вигляді чотирьох гравців U19, які брали участь у Юнацькій Лізі УЄФА. Безперечно, вони виділялися своєю грою. Також позитивне враження на хлопців справила присутність на іграх асистента тренера першої команди “Динамо” Олега Гусєва, що стимулювало футболістів показати себе з найкращого боку. Тепер дамо хлопцям невеликий відпочинок та продовжимо підготовку.

Наші гравці свідомо та серйозно ставляться до справи. Вони всі стежать за тим, як розвивається ситуація в Україні, переживають і чекають на закінчення війни, щоб продовжити свою футбольну кар'єру у складі команди U19 і захищати кольори "Динамо" на найвищому рівні.

Зазначу, що наші команди ще не брали участі у турнірах, що проходили у Румунії, тож вдалося покласти гарний початок. Вдалий виступ, безперечно, сприятиме закріпленню хорошого іміджу “Динамо” у цій країні.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер