«Динамо» U17 поступилося «Реалу» та стало срібним призером Puskas Suzuki Kupa

«Динамо» U17 поступилося «Реалу» та стало срібним призером Puskas Suzuki Kupa

У понеділок, 6-го червня, відбувся фінальний матч престижного міжнародного футбольного турніру Puskas Suzuki Kupa, який проходить цими днями в Угорщині на полях бази Академії Пушкаша у містечку Фельчут. Нагадаємо, динамівці розпочали турнір із нічиєї в зустрічі з бразильським «Фламенго» (1:1), а далі перемогли угорський «Гонвед» (1:0) та португальський «Спортинг» (3:2), що дозволило їм стати першими у групі «В».

У вирішальному поєдинку за головний приз підопічні Сергія Кузнецова зустрілися із мадридським «Реалом», який очолив паралельну групу «А». Незважаючи на те, що команди проводили вже четвертий матч поспіль за останні чотири дні, зважаючи на імена суперників, гра очікувалась цікавою, безкомпромісною та яскравою. І фінал не розчарував, виправдавши сподівання, щоправда, уболівальників «вершкових».

Поєдинок пройшов на головній арені академії Пушкаша, де проводить свої матчі перша команда, що стало додатковим стимулом для суперників продемонструвати свої найкращі якості. Підтримка була кращою та відчутнішою у нашої команди, адже окрім звичайних глядачів, за наших хлопців вболівали їхні молодші колеги із команди U16, а також інші українські футболісти, які зараз також перебувають в Угорщині. Вони розгорнули великий прапор України та скандували різноманітні динамівські кричалки.

А ось на полі не все було так приємно. В перші 10 хвилин гра проходила у достатньо високому темпі, команди обмінювалися небезпечними випадами, але до реальних загроз воротам справа не доходила. Мадридці намагалися нав’язати свою гру динамівцям, і якщо на початку гри нашим хлопцям вдавалося псувати плани іменитому супернику, переходячи у швидкі контратаки, то на 14-й хвилині «Реал» таки досяг свого: Байшаулі вивів Фортуні на ударну позицію, і той пробив повз нашого голкіпера, вивівши свою команду уперед.

Зазначимо, що через спеку арбітр у кожному із таймів робив паузу, щоб гравці обох команд могли попити води та освіжитися. Через кілька хвилин після такої перерви Діоку добив м’яч у сітку з пари метрів після того, як Авраменко зреагував на удар того ж Фортуні і заблокував його спробу – 2:0. Пройшло небагато часу, і Альваро Ернандес чудовим пасом вивів до воріт Маскаро, який незадовго до свистка на перерву забив третій м’яч, перебуваючи трохи лівіше центра штрафного майданчика.

У другому таймі наші хлопці докладали усіх зусиль, щоб скоротити відставання у рахунку, але суперник, на жаль, не дав їм такої можливості. На полі було багато боротьби, м’ячем більше володіли іспанці, а коли його втрачали, швидко вступали у відбір. Кілька разів кияни вдало виходили з-під пресингу, але підійти занадто близько до воріт суперника їм не вдалося або ж іспанці блокували усі намагання наших футболістів.

А ось «Реалу» вдалося ще раз вразити ворота українців – відзначився Фортуні, який записав на свій рахунок дубль та встановив остаточний рахунок у матчі.

Відзначимо, що «Реал» вже вп’яте став переможцем Puskas Suzuki Kupa, а «Динамо» брало участь у цьому турнірі вперше.

Puskas Suzuki Kupa, фінал

«Реал» U17 – «Динамо» U17 – 4:0 (3:0)

«Реал»: Монтеро, Перейра, Мойя, Рамон, Еспінола, Байшаулі, Діоку (Майя Ромеро, 37), Альваро Ернандес (Хіль, 40), Фортуні (Санчес, 52), Маскаро (Де Льянос, 40), Давід Морено (Іріз, 52).

«Динамо»: Авраменко, Балаба, Сизонюк (Котуха, 56), Гусєв, Василець (Янчишин, 52), Білий (Грохольський, 44), Маткевич, Іщенко (Бойченюк, 44), Дикий, Кремчанін, Пашко.

Голи: Фортуні (14, 50), Діоку (25), Маскаро (29).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер