«Динамо» U17 розійшлося миром із краківською «Віслою» U17 – 0:0

«Динамо» U17 розійшлося миром із краківською «Віслою» U17 – 0:0

У польському Кракові дві динамівські команди вікових категорій U17 (футболісти 2005-го року народження) під керівництвом тренерів Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка і U15 (футболісти 2007-го року народження), яких очолюють тренери Юрій Дмитрулін та Євген Лозинський, розпочали товариські зустрічі. Спочатку кияни помірялися силами зі своїми однолітками із «Вісли». Ігри проходили на відкритому повітрі на штучному полі сучасного покоління. Грали команди повноцінний матч – два тайми по 45 хвилин.

Старшим динамівцям довелося непросто, адже суперник чинив відчутний опір. Крім того заважав сильний вітер На полі було багато боротьби, команди змагалися за ініціативу та володіння м’ячем. Гра переважно проходила у середині поля без особливо небезпечних моментів біля воріт обох команд. Та ближче до середини тайму киянам вдалося перемістити гру ближче до чужих воріт. На простріл Зоренка зумів зреагувати воротар, а добивання Маткевича було заблоковане. На подачу штрафного підключився Федоренко, але завдати акцентованого удару нашому гравцю не вдалося. Загалом, поляки уважно діяли у власному штрафному майданчику, тому усі простріли та подачі з флангів блокувалися захисниками, і м’яч вибивався подалі.

Ближче до кінця тайму українці все частіше вибігали у швидкі атаки, але господарі ліквідовували загрозу на підступах до свого штрафного майданчика чи вже у ньому. Кілька разів наші гравці опинялися на газоні у чужій карній зоні, але свисток арбітра мовчав. Глядачі чекали, що  головне – забиті м’ячі – команди відклали на другий тайм.

Після перерви впевненіше виглядали динамівці, які вже грали за вітром та затиснули суперника на чужій половині поля. Проте ні після подач зі стандартних положень, ні після атак з гри рахунок на табло не мінявся. Протягом певного періоду динамівці взагалі не відходили від воріт «Вісли», виконавши два кутових та два штрафних удари поспіль. Найближчою до успіху була остання спроба, але м’яч по-зрадницьки пролетів повз ворота. Також зазначимо, що незручностей командам завдавав дощ, який розпочався у другому таймі і не вщухав до самого завершення поєдинку.

Намагалися довести атаки до логічного завершення Зоренко, Дзень Котуха, але кожного разу не вистачало зовсім трохи. У ході однієї з атак міг виводити партнера на ударну позицію Цілик прострільною передачею з флангу, але опинився в офсайді. Вище воріт пробив Зоренко, на удар Маткевича зреагував воротар. Словом, другий тайм залишився за динамівцями, які переважали суперника і за кількістю створених моментів, і за володінням м’ячем. Але втілити свою перевагу у забиті м’ячі до фінального свистка так і не вдалося.

Контрольний матч. U17

«Вісла» (Краків) - «Динамо» (Київ) – 0:0

«Динамо»: 12. Аваменко, 6. Котуха, 20. Гусев (18. Сизонюк, 70), 5. Федоренко (21. Скочеляс, 83), 14. Білоконь, 7. Бойченюк (24. Кусий, 70), 11. Грохольський (15. Задорожний, 70), 8. Микитюк (17. Цілик, 46), 9. Маткевич, 10. Зоренко, 2. Дзень.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер