«Динамо» U19 – у 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА!

«Динамо» U19 – у 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА!

Команда «Динамо» U19, яка залишилася єдиним представником України в єврокубках, у стиковому матчі Юнацької ліги УЄФА завітала до Ла-Коруньї, де зустрілася з чинним чемпіоном Іспанії – «Депортиво».

На «Ріасорі» травмованого Руслана Нещерета у воротах замінив дебютант Юнацької ліги УЄФА – Денис Ігнатенко, центр оборони за відсутності дискваліфікованого Антона Боля склали Максим Дячук і Арсеній Філатов, на флангах захисту діяли Василь Танчак і Костянтин Вівчаренко. Окрім Боля, через відсторонення матч пропускали Володимир Бражко та Назар Волошин, тому трикутник у центрі поля склали Олександр Яцик, Ілля Скрипник і Антон Царенко, на флангах атаки грали Віктор Блізніченко та Самба Діалло, а на вістрі вийшов Кирило Попов. У наших суперників поєдинок пропускав капітан – центральний півзахисник Маріо Домінгес.

Старт поєдинку в Ла-Коруньї видався видовищним і результативним. Підтримувані рекордною для Юнацької ліги УЕФА 20-тисячною торсидою, господарі почали тиснути на ворота «Динамо» через лівий фланг, з якого і прийшов перший гол. Після розіграшу кутового Ернандес переграв Філатова, Фігероа підхопив м’яч і завдав удару, на який зреагував Ігнатенко, а Маріо Наджера добив сферу в порожній кут воріт, що дозволило «Депортиво» вийти вперед вже в дебюті гри.

Швидко відігратися киянам допоміг також кутовий. Динамівці одразу ж відповіли ударом Самби Діалло, який пробивав із лінії воротарського – із рикошетом м’яч пішов на корнер. І цей стандарт став гольовим – після подачі Блізніченка Дячук влучив у стійку, а першим на добиванні на дальній штанзі опинився Антон Царенко, який головою відправив м’яч у ворота з кількох метрів – 1:1 вже на 6-й хвилині поєдинку!

Динаміка гри нагадувала гойдалки: команди по черзі проводили атаки, однак моментів біля обох воріт до екватору тайму виникало небагато. Так, Ноель Лопес записав на свій рахунок удар метрів із 15-ти поруч зі штангою, а Діалло відзначився ударом головою.

На 26-й хвилині «Депортиво» знову повело в рахунку, використавши необачний пас назад від Арсенія Філатова. Денис Ігнатенко далеко відпустив м’яч і забарився з передачею на захисників, дозволивши Рубену Лопесу набігти та в підкаті переправити сферу в ворота.

За кілька хвилин у господарів пройшла ще одна перспективна атака – після передачі з лівого флангу від Мельї з вигідної позиції пробивав Ернандес, але запустив м’яч набагато вище воріт. У наступній же атаці «Депортиво» після подачі стандарту Родрігес занадто жорстко атакував Ігнатенка, заробивши фол в атаці.

На 36-й хвилині автор другого голу Рубен Лопес залишив свою команду в меншості, зупинивши прохід Іллі Скрипника грубим фолом. Португальський арбітр Антоніу Нобре покарав хавбека «Депортиво» «гірчичником», який став для нього другим у матчі. Виконуючи наступний стандарт, Самба Діалло вирішив пробити на техніку, перекинувши стінку та ціливши під поперечину, однак був трохи неточним.

Маючи чисельну перевагу, «Динамо» прагнуло відігратися ще до перерви, розігруючи м’яч на половині поля суперників. Проте іспанці високо зустрічали наших футболістів, змушуючи відходити та втрачати м’яч. До того ж, Яцик і Дячук наприкінці першого тайму заробили необов’язкові попередження, зупиняючи контрвипади суперників.

На початку другого тайму команди обмінялися моментами: перед воротами «Депортиво» опинився Вівчаренко, якому не дозволив пробити голкіпер Суарес, а шанс Гуерри був гострішим – його удар із лівого кута штрафного потягнув Ігнатенко.

Другу половину зустрічі «Депортиво» розпочало з двома замінами – Мануель Пабло Гарсія перебудував свою команду, і відсутність одного футболіста у іспанців була майже непомітною. Господарі швидко заволоділи ігровою ініціативою та провели кілька атак, а відходячи назад, перекривали вільні зони для просування динамівців, тож кияни здебільшого діяли через довгі передачі та закидання на гравців атаки.

Блізніченко мав чудовий шанс, аби відновити паритет – він пробивав у ближній кут після пасу від Яцика, але Суарес парирував цей удар. Мелья відповів потужним пострілом здалеку – на щастя, повз «дев’ятку» воріт Ігнатенка.

В останні 20 хвилин основного часу гра трохи заспокоїлася, поки знову не спалахнула після неймовірного гольового удару від Яцика. Олександр підібрав м’яч біля лівої бровки, змістився в центр і розрядив свою «гармату» метрів із 30-ти, точно пробивши у дальній кут воріт «Депортиво» – 2:2!

За підсумками другого тайму динамівці значно перевершили суперників за кількістю гольових нагод і ударів у площину воріт. Прикладу капітана послідував Мегді, вихід якого став єдиною заміною від Ігоря Костюка в поєдинку, – марокканець також наважився на дальній удар, проте був неточним. Блізніченко теж вирішив пробити з дальньої дистанції, повторити свій суперпостріл намагався і Яцик, але ці удари лише потурбували Суареса. Мав свій момент і Попов, який без опіки пробивав із лічених метрів, але влучив у голкіпера.

Гравці ж «Депортиво» на останніх хвилинах відверто затягували час, сподіваючись на серію пенальті. Так і сталося – за рівного рахунку в основний час, учасник 1/8 фіналу визначився у післяматчевій лотереї, третій поспіль у плей-оф Юнацької ліги УЄФА для «Динамо».

Якщо попередні серії завершувалися для киян невдачею, то сьогодні наша команда зламала цю тенденцію, перегравши суперників. У «Динамо» не реалізував свою спробу лише Самба Діалло, який не зміг пробити Суареса. Натомість Денис Ігнатенко парирував удари Гуерри та Баркії, а Родрігес у заключній спробі влучив у каркас воріт.

Юнацька команда «Динамо» святкує перемогу в Ла-Коруньї та виходить до наступного етапу плей-оф Юнацької ліги УЄФА! Жеребкування плей-оф пройде 14 лютого та визначить турнірну сітку від 1/8 фіналу до фінальної стадії турніру у Ньоні.

Юнацька ліга УЄФА. Стиковий матч

«Депортиво» (Ла-Корунья, Іспанія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 2:2 (2:1) (серія пенальті – 2:3)

9.02.2022. Ла-Корунья, «Ріасор», 20 115 глядачів

«Депортиво»: 1. Суарес (К) – 22. Діас (12. Тейхо, 85), 4. Родрігес, 5. Баркіа, 23. Фігероа – 7. Наджера (8. Гуерра, 46), 20. Норьєга, 26. Р.Лопес – 11. Ернандес (19. Очоа, 75), 10. Мелья (18. Гомес, 90), 9. Н.Лопес (15. Мендес, 46).

«Динамо»: 1. Ігнатенко – 21. Танчак, 13. Філатов, 14. Дячук, 2. Вівчаренко – 6. Яцик (К), 11. Царенко, 5. Скрипник (23. Мегді, 64), 29. Блізніченко, 30. Діалло – 7. Попов.

Голи: Наджера (4), Р.Лопес (26) – Царенко (6), Яцик (75).

Попереджені: Р.Лопес (22), Родрігес (78), Суарес (87) – Яцик (40), Дячук (41), Попов (78).

Вилучений: Р.Лопес (36, друге попередження).

Серія пенальті: Очоа (1:0), Попов (1:1), Гуерра (1:1, воротар), Діалло (1:1, воротар), Гомес (2:1), Мегді (2:2), Баркіа (2:2, воротар), Вівчаренко (2:3), Родрігес (2:3, поперечина).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер