«Динамо» U9 - переможець Ateitis Cup-2023, а «Динамо» U10 – срібний призер

«Динамо» U9 - переможець Ateitis Cup-2023, а «Динамо» U10 – срібний призер

У столиці Литви – місті Вільнюс – завершився щорічний міжнародний дитячий турнір Ateitis Cup серед футболістів 2013-го та 2014-го років народження, який проходив з 24-го по 26 березня. На ньому було представлене і київське «Динамо» командами вікових категорій U10 під керівництвом Сергія Процюка та U9, яку очолює Сергій Величко.

У змаганнях молодшої вікової категорії взяли участь 14 команд із Литви, Латвії, Естонії, Грузії, Італії та України. Усі учасники були поділені на 2 групи по 7 колективів у кожній. «Динамо» потрапило до групи «В» разом із литовськими ФА «Жальгірітіс» (Вільнюс), ФС «Даугавпілс», FA «Geležinis vilkas» та ФМ «Атейтіс», а також естонською командою «Талинна» (Калев) та латвійською «Пардаугавою».

Динамівці впевнено пройшли груповий етап, здобувши всі шість перемог, причому, усі – із великим рахунком. Кияни одразу взяли хороший темп та на одному диханні обіграли ФМ «Атейтіс» 21:0, ФА «Жальгірітіс» – 9:1, «Талинну» - 8:2, ФС «Даугавпілс» - 11:0 та FA «Geležinis vilkas» - 8:0. Лише перемога над «Пардаугавою» далася із більш скромним рахунком - 2:1.

За регламентом далі найкращі команди з кожної групи зустрілися у фінальному поєдинку. Суперником українців став туринський «Ювентус», який також виграв усі поєдинки у групі «А» і набрав 18 очок. Матч вийшов напруженим та цікавим, основний час переможця не визначив – нічия 1:1. А серію післяматчевих пенальті краще виконали динамівці – 2:0, тож вони і стали переможцями змагань!

Що стосується старшої вікової категорії U10, тут за головний приз змагалися 20 команд із Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Грузії, Португалії, Італії та України. Усі учасники були поділені на 4 групи по 5 колективів у кожній. «Динамо» потрапило до групи «D» разом із литовськими FA «Geležinis vilkas», FM «Ateitis red», естонським FC «Infonet Black» та грузинським «Динамо» (Тбілісі).

Також у змаганнях взяли участь португальська «Бенфіка» (Лісабон) та туринський «Ювентус» (Італія).

Динамівці також впевнено провели груповий етап, вигравши всі чотири поєдинки. Команда Сергія Процюка спочатку обіграла FA «Geležinis vilkas» - 5:0, потім FC «Infonet Black» - 7:0, далі «Динамо» (Тбілісі) – 7:1 та, нарешті, FM «Ateitis red» - 12:0

За регламентом далі учасники провели стикові поєдинки. У півфіналі, куди потрапили команди, які посіли перші місця у своїх групах, українці зустрілися із туринським «Ювентусом». Наші хлопці впевнено обіграли іменитого суперника з рахунком 3:1 та вийшли до фіналу, де у вирішальному поєдинку їм протистояли господарі – FA «Ateitis». Основний час зустрічі завершився бойовою нічиєю 2:2, а у серії післяматчевих пенальті удача посміхнулася литовцям – вони перемогли з рахунком 3:1. Динамівці ж стали срібними призерами змагань.

- Приємно, що обидві наші команди потрапили до фіналу, і що обидві обіграли італійський «Ювентус» - молодші динамівці (U9) у вирішальному матчі, а старші (U10) – у півфіналі, - прокоментував виступ динамівських команд директор ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського Олександр Іщенко. – Зрозуміло, що у цьому віці емоції захоплювали наших хлопців, але, загалом, наші команди справили хороше враження та отримали схвальні відгуки. Приємно, що наші команди на такому високому рівні демонструють хороший, змістовний футбол, чудову гру та стають переможцями, адже цей турнір був дуже представницьким – у ньому брали участь команди хорошого рівня.

Зазначу, що найближчим часом команди 2010-го та 2011-го років народження виїдуть на представницькі турніри до Польщі, а також ми отримали запрошення із Італії на турнір «Abano Football Trophy» у місті Абано-Терме, який пройде у травні. Там будуть зібрані найкращі італійські, німецькі, бразильські, японські команди. Для нас буде почесно та корисно взяти участь у таких змаганнях.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер