«Динамо-2» розгромило «Геліос»

«Динамо-2» розгромило «Геліос»

На НТБ «Динамо» в Кончі-Заспі «Динамо -2» приймало харківський «Геліос». Нагадаємо, перенесення гри було викликано тим, що велика група гравців «Динамо-2» була задіяна в іграх за свої національні збірні.

У порівнянні з матчем чотириденної давнини, в якому «біло-сині» поступилися на своєму полі «Буковині», стартовий склад команди Олександра Хацкевича змінився за трьома позиціями. Тимофеєва, який припустився помилки в епізоді з першим пропущеним голом, замінив Волинець. Із трибун спостерігав за матчем Олексій Савченко, місце якого в півзахисті зайняв Сергій Мякушко.

Остання заміна стосувалася лінії атаки. Не опинилося в заявці на сьогоднішню гру автора гола у ворота «Буковини» Дмитра Хльобаса, а пару Дмитру Коркішку в нападі цього разу склав Роман Яремчук.

Ігрові аспекти

Ніхто із суперників не став форсувати події з перших хвилин зустрічі, тому стартовий відрізок гри минув у спокійному ритмі, команди грали практично без воріт. Відзначити варто лише штрафний удар метрів із 25-ти у виконанні Олександра Алієва, на який зреагував голкіпер харків'ян Сидоренко, у стрибку потягнувши м'яча з «дев'ятки».

Боротьба за ініціативу поступово схилилася на користь динамівців, і на 19-й хвилині їм вдалося відкрити рахунок. Гольову атаку «біло-синіх» на правому фланзі розпочав Дмитро Рижук, віддавши точний пас на Каверіна. Віталій увійшов до штрафного майданчика гостей і м'яко навісив на ближню стійку на Яремчука, який ударом головою з гострого кута спрямував м'яча за неймовірною траєкторією в дальній верхній кут – 1:0!

Пропустивши, гості активізувалися, намагаючись перехопити ініціативу. Небезпечний удар вдався Герасимцю, який приклався до м'яча в падінні через себе, але надійно зіграв динамівський голкіпер Волинець.

Тим не менш, саме підопічні Хацкевича продовжили створювати гольові моменти. Під завершення півгодини гри із хорошої позиції стріляв по воротах Яремчук після передачі Коркішка, але після удару Романа метрів із вісьмох м'яч полетів вище. Але свого «біло-сині» все ж таки домоглися, реалізувавши перед перервою кутовий біля воріт харків'ян. Алієв навісив до штрафного майданчика від правого кутового прапорця, а досвідчений Юссуф виявився вищим та точнішим за всіх, ударом головою не залишивши шансів голкіперу! На перерву динамівці пішли з гандикапом у два м'ячі.

Початок другої половини зустрічі запам'ятався мінімумом небезпечних моментів та великою кількістю боротьби. Арбітру зустрічі Юрію Іванову довелося карати порушників «гірчичниками». З боку «біло-синіх» подібними «заслугами» відзначилися Рижук, Коркішко та Алієв. У харків'ян особливо «старався» екс-динамівець Олександр Яценко, який заробив два попередження вже до середини тайму й, таким чином, залишив свою команду догравати матч у меншості.

Удесятьох «Геліос» виглядав ще більш безнадійно. Все, на що залишалося сподіватися харків'янам, – уникнути розгрому. Але рахунок таки став великим. На 77-й хвилині Олег Маїк згадав, що в минулому сезоні він отримав статус «джокера» в команді Олександра Хацкевича, часто результативно виходячи на заміну. Вийшовши на поле цього разу, Маїк не забив сам, зате став автором гольової передачі. Відірвавшись на правому фланзі атаки від Бойка, Олег увійшов до штрафного майданчика та викотив м'яча у центр під удар Яремчуку, який спокійно розібрався з воротарем, оформивши дубль.

3:0 – перша перемога «Динамо-2» в сезоні виявилася ще й розгромною. Нагадаємо, наступний матч наша команда також зіграє вдома. У неділю «біло-сині» приймуть на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського чернігівську «Десну».

Ключовий момент

Підопічні Олександра Хацкевича, нарешті, не стали повторювати власних помилок. Повівши в рахунку, команда продовжила шукати щастя біля чужих воріт та забила дуже важливий м'яч наприкінці першого тайму. Після цього шанси «Геліоса» на позитивний результат суттєво зменшилися, а динамівцям залишалося лише довести матч до логічного завершення.

Топ-персона

Один з найкращих бомбардирів минулого сезону в команді «Динамо» U-19 Роман Яремчик, який забив у юнацькому чемпіонаті України 16 голів, у цьому сезоні поки не радував результативністю. Єдиний його гол припав на виїзний матч із донецьким «Олімпіком» та був забитий вже наприкінці поєдинку за рахунку 0:3 не на користь «Динамо». І ось Роман знову нагадав про свій бомбардирський талант. Залишається сподіватися, що цей дубль свідчить про повну адаптацію Романа до нового для нього змагання – 1-ї ліги.

1-а ліга. 9-й тур

23.10.2013 р. с. Чапаєвка, НТБ «Динамо».

«Динамо-2» – «Геліос» – 3:0 (2:0)

«Динамо-2»: Волинець, Рижук (Трубочкін, 85), Ягодінскіс, Братков, Спичка, Юссуф (Цибульник, 46), Мякушко, Каверін, Алієв (к), Коркішко (Маїк, 74), Яремчук (Суарес, 80).

«Геліос»: Сидоренко, Борзенко (к), Бойко, Яценко, Комарницький (Михайлюк, 46), Валяєв, Задоя, Собко, Герасимець (Тістик, 39), Романенко (Качур, 46), Давидов (Налигач, 72).

Голи: Яремчук (19, гольовий пас – Каверін, 77, гольовий пас – Маїк), Юссуф (43, гольовий пас – Алієв).

Попередження: Рижук (55), Коркішко (61), Алієв (62) – Яценко (51).

Вилучення: Яценко (67, повторне попередження).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер