«Динамо-2» набирає перше очко у весняній частині сезону

«Динамо-2» набирає перше очко у весняній частині сезону

Однак через рясні снігопади, що обрушилися на Україну наприкінці березня, гра відбулася на два з лишком тижня пізніше від запланованого терміну. Обидві команди вже провели після зимової паузи в чемпіонаті по одній зустрічі. Щоправда, результати цих матчів виявилися діаметрально протилежними. «Динамо-2» вдома, граючи майже весь матч у меншості (після вилучення Логінова), поступилося «Титану», а «Буковина» здобула вольову перемогу в гостях над білоцерківським «Арсеналом». На сьогоднішню гру гості виходили з метою розвинути успіх, а підопічні Андрія Гусіна – реабілітуватися за домашню поразку.

Ігрові аспекти

«Динамо-2» підійшло до матчу не без втрат. Андрій Гусін не міг розраховувати на Артема Фаворова, який отримав пошкодження, та Артема Бутеніна, який пропускав гру через хворобу.

Динамівцям вдалося забити швидкий гол.Уже на 7-й хвилині з небезпечної позиції удару по воротах гостей завдавав Морозенко, але м'яч зрикошетив від захисника на кутовий. Воронков класно навісив, і молодий динамівський болівієць Дієго Суарес практично з лінії штрафного майданчика низом спрямував м'яча повз воротаря точно в лівий від себе кут!

Повівши в рахунку, «біло-сині» не зменшили активності. Господарі продовжували комбінувати та шукати шляхи до воріт суперника. Непоганий удар головою вдався Мединському, якому асистував Теміле, але м'яч влучив у сітку лише із зовнішнього боку. На 17-й хвилині Франк міг уже відзначитися сам, але після його проходу правим флангом зі зміщенням до центру та потужного удару Когут відбив м'яча в поперечину.

У середині тайму гостям вдалося збити натиск динамівців. Буковинці почали нав'язувати менш досвідченим суперникам боротьбу в центрі поля, в якій, проте, динамівці не поступалися. Господарі створили ще один небезпечний момент. Знову на вістрі атаки був Теміле, якого класно вивів на ударну позицію Воронков, але після удару нігерійця м'яч пролетів високо над поперечиною. Не збільшивши свою перевагу, господарі дозволили гостям відігратися. На 36-й хвилині після подачі з лівого флангу Новотрясов із відстані кількох метрів головою розстріляв Кичака.

На другий тайм обидві команди вийшли із завданням здобути такі потрібні три очки. У перерві Вадим Заяць провів одну заміну, ще одну – на самому початку другого тайму. Андрій Гусін із замінами не поспішав – його команда й без того виглядала впевнено, періодично створюючи моменти біля воріт буковинців. Після подачі Теміле небезпечного удару головою завдавав Мединський, а згодом після прострілу Франка вже Воронков у падінні намагався переправити м'яча у ворота.

Напевно, динамівці проаналізували помилки зі свого попереднього матчу, й у сьогоднішньому поєдинку виглядали впевнено під час оборони власних воріт. Однак наприкінці зустрічі необхідно було освіжати атакуючий арсенал команди, і за 20 хвилин до завершення зустрічі Андрій Гусін випустив Ярослава Прокипчука та найкращого бомбардира «Динамо-2» в цьому сезоні Дмитра Коркішка, на рахунку якого сім м'ячів. Саме ці футболісти змогли створити певні загрози воротам «Буковини». На 88-й хвилині Прокипчук обіграв суперника, вийшов на ударну позицію, але пробив значно вище воріт. А за хвилину Коркішко заробив штрафний на лівому фланзі та сам його подав, але воротар кулаками вибив м'яча.

У результаті матч так і не виявив переможця. Для «Динамо-2» ця нічия принесла перше очко у весняній частині першості, та ще й у грі з командою з верхньої частини турнірної таблиці.

Команда Гусіна, як і раніше, перебуває внизу турнірної таблиці, відстаючи від «Одеси», яка йде передостанньою, на 2 очки, маючи при цьому гру в запасі.

Ключовий момент матчу

Головна подія для «Динамо-2» сталася на 7-й хвилині зустрічі, коли стався перший у весняній частині першості гол команди. Його автором став 20-річний перспективний атакуючий півзахисник Дієго Суарес, якому асистував уже досвідчений за мірками «Динамо-2» нападник Андрій Воронков, який у зимове міжсезоння повернувся з оренди.

Топ-персона

Хоч лаври героїв зустрічі взяли на себе Суарес із Воронковим, не можна також не відзначити гру Франка Теміле.

22-річний нігерійський форвард, який неодноразово піддавався критиці під час міжсезонного підготовчого періоду, у сьогоднішній зустрічі був одним із найактивніших на полі. Від Франка часто виходила загроза воротам «Буковини». Причому, він як сам загрожував воротам суперників, так і асистував своїм партнерам по атаці.

Чемпіонат України. Перша ліга. 22-й тур

«Динамо-2» – «Буковина» – 1:1 (1:1)

5 квітня 2013 Київ, НТБ «Динамо», поле № 3

«Динамо-2»: Кичак, Кушніров (к), Рижук, Лухтанов, Чорноморець, Суарес, Гемега (Прокипчук, 71), Морозенко, Мединський (Коркішко, 72), Теміле, Воронков.

«Буковина»: Когут, Ятленко, Керчу, Новотрясов (Донець, 83), Лупашко, Вечтомов, Дорош (Найко, 77), Савін, Семенюк (Сибиряков, 46), Єлов (Да Сильва, 53), Платон (к).

Голи: Суарес (7) – Новотрясов (36).

Попередження: Кушніров (25) – Новотрясов (21), Платон (55).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер