«Динамо-2» - відправна точка молодих талантів у світ великої гри!

«Динамо-2» - відправна точка молодих талантів у світ великої гри!

Враховуючи те, що першочергове завдання «Динамо-2» - підготовка футболістів для першої команди, старший тренер Андрій Гусін (на фото) дав можливість футболістам, яким виконався 21 рік і які досі не звернули на себе увагу наставників першої команди, спробувати свої сили на новому рівні, звільнивши місце для випускників клубної академії.

Динамівський конвеєр

Переоцінити важливість другої динамівської команди складно, адже вона, ніби конвеєр, щорічно випускає в світ великої гри цілі групи якісних футболістів.

Подібний процес відбувається з року в рік. Наприклад в минулому сезоні в маріупольський «Іллічівець» перейшов Артем Сухоцький, а Артем Щедрий опинився в луцькій «Волині». Також  в сімферопольську «Таврію» перейшов ще один випускник динамівської академії, який виступав за «Динамо-2» Максим Бо ровець. Влітку в оренду до ужгородського «Закарпаття» вирушив Євген Макаренко.

Тож динамівські вихованці є майже в кожній команді Прем’єр-ліги. Ще раніше до ужгородського «Закарпаття» на правах оренди перейшов Михайло Малин, а в полтавську «Ворсклу» півзахисник Андрій Оберемко, який зараз грає за «Металіст». За запорізький «Металург» виступає динамівець Дмитро Єременко. У донецькому «Металурзі» вже кілька років основним гравцем є Микола Морозюк. Уже не перший рік за «Кривбас» на правах оренди грає Кирило Петров. А з нинішнього сезону за криворізький клуб буде грати ще й динамівець Денис Дедечко, який встиг засвітитися в російських «Амкарі» та «Краснодарі». Вадим Родіна, покинувши «Динамо-2», успішно грав за київську «Оболонь», як і Іван Шкаврон і Руслан Рябий, який надалі не раз засмучував динамівців у молодіжній першості. А Олексій Довгий провів не один сезон в «Олександрії».

Свою кар'єру в «Динамо-2» починав і Роман Зозуля, який виступає нині за дніпропетровський «Дніпро». У донецькому «Шахтарі» з кращого боку встиг проявити себе воротар Олександр Рибка. Крім того, напевно, всі чудово пам'ятають, як у другій динамівській команді починали свою кар'єру Денис Олійник і Володимир Лисенко. Чи знайдеться ще хоча б одна команда першої ліги, яка постачає в клуби Прем'єр-ліги таку кількість кваліфікованих футболістів?

А скільки ще динамівців виступають у першій лізі! Назвемо лише деяких з них. У кіровоградській «Зірці» на лідируючих позиціях після того, як він залишив «Динамо-2» перебував захисник Тарас Пінчук. З другої команди в «Севастополь» був орендований Андрій Фартушняк, який переїхав пізніше в молдавський «Тирасполь». А з нинішнього сезону у севастопольській команді виступають Євген Новак і Володимир Коваль. У «Прикарпаття» пішов нападник Ярослав Сокол.

Чимало вихованців нашої команди поповнили ряди зарубіжних клубів. Євген Морозенко, Артем Бутенін і Сергій Люлька цього літа пішли в річну оренду в ліберецький «Слован», який вже прийняв старт в Лізі чемпіонів УЄФА. Пройшов перегляд у клубі елітного французького дивізіону «Евіан» захисник Темур Парцванія, а в ризьку «Даугаву» переїхав Вадим Гриппа.

Відзначимо, що багато згаданих футболістів у різний час виступали за "Динамо-3" та молодіжну команду "Динамо".

Кращим завжди знайдеться місце в «Динамо»

Кращі футболісти другої команди, котрі зуміли проявити себе і привернути увагу тренерів першої команди опинилися в основі, і таких немало: Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко, Артем Кравець. Також з першою командою готуються на закордонних зборах і тренуються Артем Кичак, Сергій Рибалка і Владислав Калитвинцев. Ще раніше з другої команди в першу перейшли Олександр Алієв (орендований в нинішньому сезоні «Дніпру») і Артем Мілевський.

Що стосується нинішнього «Динамо-2», в минулому сезоні це була наймолодша команда першої ліги. Зараз вона ще більш омолодилася. Більше половини складу - футболісти 1993-го року народження, ще троє - 1994-го і навіть один 1995-го.

Старший тренер других в системі клубу динамівців Андрій Гусін бачить своє головне завдання у підготовці якісних гравців, які якщо і не зможуть відразу закріпитися в першій команді, де досить сильних футболістів, то будуть готові проявити себе в оренді в інших клубах, для того щоб повернутися в рідне «Динамо». «Наше завдання - підтягнути гравців до такого рівня, щоб вони могли грати в сильних колективах. Команди із задоволенням запрошують гравців підготовлених в «Динамо», згодні платити їм більше, оскільки бачать потенціал гравців, плюс, певні гроші заробляє і наш клуб. Тож це взаємовигідний процес ».

Звісно вчорашнім випускникам академії важко протистояти на рівних дорослим і досвідченим футболістам команд суперників у 1-й лізі чемпіонату України. Однак це саме той випадок, коли на перший план виходить ігрова практика, під час якої ростуть, розвиваються і мужніють динамівські таланти, для багатьох з яких саме «Динамо-2» було, є і буде відправною точкою у світ великого футболу!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер