«Динамо-2» в Туреччині: день 3-й

«Динамо-2» в Туреччині: день 3-й

Якщо колектив знаходиться у пригніченому настрої, то досягти якого-небудь успіху буде дуже непросто, а то й практично нереально.

І навпаки, якщо команда у піднесеному і бойовому настрої, вона може звернути гори.

Азарт із користю для справи

У неділю ввечері, після розминки і комплексу вправ, «біло-сині» провели двосторонку 11х11 на всю ширину поля. Крім того, перед кожним із гравців стояло завдання максимально якісно зіграти проти свого опонента по позиції. Краще з цим завданням впоралися «червоні», перемігши з рахунком 3:0. По одному точному удару записали на свій рахунок Шваб, Мякушко та Ісраїлов.

Фінал тренування, коли хлопці отримали можливість трохи відпрацювати удари по воротах, перетворився на справжнє шоу. До, здавалося б, простого змагання гравець-воротар вирішив долучитися і Сергій Шматоваленко, затіявши змаганняз Віталієм Гемегою, який своїм першим ударом з-за меж штрафного влучив у дев'ятку.

Суть спору, на кону якого стояли перекиди, була такою: Гемега забиває – тренер перекидається. І навпаки. Футболіст, упевнений у своїх силах, одразу ж погодився. Само собою зрозуміло, що інша частина команди і тренерського штабу спостерігала за цим осторонь.

Прогнозовано, окрилений потенційним успіхом, молодий динамівець промахнувся, здійснивши п'ять перекидів. Але це не зупинило Віталія від наступної пропозиції у форматі 15 перекидів, якщо не заб'є, проти 30 для тренера, якщо гол все ж таки відбудеться. Як і в першому випадку, досвід узяв гору над молодістю, хоча і не без допомоги Геогрія Бущана, який кінчиками пальців зумів витягнути з дев'ятки, здавалося б, мертвий м'яч.

Цибульник – найспритніший

Ранок нового дня порадував делегацію «біло-синіх», в першу чергу, хорошою, ясною погодою і відсутністю прохолодного вітру. Для початку Олександр Хацкевич запропонував своїм підопічним досить незвичну, але цікаву роботу безпосередньо в межах центрального кола. Як раніше вже говорилося, практично жодна з вправ у Туреччині не проходить без м'яча.

Узявши манишки, кілька людей повинні були переміщатися по центральному колу, намагаючись доторкнутися до когось із футболістів. Складність полягала в тому, що одночасно потрібно було не лише шукати потенційну жертву, але і не відпускати від себе сферу. В іншому випадку торкання не рахувалося.

Далі – справжня баталія у вибивного. Розділившись на «червоних» і «синіх», хлопці вибивали один одного в межах того ж центрального кола. Тут ключовими моментами були увагуа (одночасно вибивали трьома м'ячами), а також спритність. Варто зазначити, що перемогу «червоним» приніс Олександр Цибульник, який, залишившись у гордій самотності, досить довго уникав влучення в себе. Успіх «синім» міг принести Олександр Чорноморець, також залишившись сам-на-сам із командою суперника, але для заповітної перемоги йомуне вістачило всього двох секунд.

Велика частина тренувального часу була присвячена безпосередньо моделюванню ігрових ситуацій. Зокрема, відпрацьовувалися виходи на ворота чотирьох нападників проти двох захисників, а також флангові атаки з прострілом у штрафний майданчик і завершальним ударом.

Дві гри за один день

У вівторок, 11 березня, тренерським штабом Олександра Хацкевича прийнято рішення провести не один, а відразу два спаринги різними складами. У першій половині дня на місцевому тренувальному полі «Динамо-2» зіграє з казахстанською командою «Кизил-Жар» (Петропавловськ), яка виступає в 1-й лізі, а ближче до вечора відправитися до міста Сіде на матч проти «Торпедо-БелАЗа».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер