»Динамо-2»: гравці підбивають підсумки першого кола

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією, сезон для «Динамо-2» закінчився раніше запланованого. Тури, що залишилися, були перенесені на весну. Підсумки першої половини сезону клубний Інформвідділ попросив підбити футболістів нашої команди: воротаря Артема Кичака, захисника Євгена Новака, півзахисника Сергія Рибалку і нападника Володимира Коваля.

- «Динамо-2» зіграло останню гру в 2009 році. Можете підбити підсумки першого кола?

Артем Кичак: Він вийшов задовільним, тренери, в цілому, залишилися задоволеними нашою грою. Ми добре розпочали, обігравши харківський «Геліос», який за підсумками першої частини сезону знаходиться серед лідерів турнірної таблиці. Але було й кілька ігор, які провели невдало, наприклад, із ПФК «Севастополь». Цього року до нас прийшли кілька хлопців з Академії. Попервах їм складно, я сам знаю, як непросто дається перехід від дитячого футболу до дорослого. Але хлопці, які грали більше за інших, ті ж Гриппа й Коваль, показували їм хороший приклад. У справі доводили, що немає нічого неможливого. Просто потрібно налаштовувати себе на боротьбу і не поступатися супернику.

Євген Новак: На мій погляд, команда виступила нормально, враховуючи факт, що до колективу влилося багато хлопців 1992-го року народження. За втраченими очками ми перебуваємо на шостому місці.

Сергій Рибалка: Вважаю, перше коло вийшло достатньо успішним. Команді трохи не вистачало стабільності. Але кожен матч був таким, що запам’ятовується, у нас завжди було багато небезпечних моментів і забиті м’ячі. Коли програвали, звичайно, засмучувалися. В цілому, все було гаразд.

Володимир Коваль: Ми могли виступити і краще, але з різних причин не всі були в оптимальній формі. Через це команда не долічилася кількох очок. Більше за все запам’ятався перший матч проти «Геліоса», в якому мені вдалося відзначитися двома забитими м’ячами.

Артем Кичак

- Якою вийшла перша частина сезону для вас особисто? Своєю грою залишилися задоволені?

Артем Кичак: Відчув упевненість після повернення з розташування молодіжної збірної України після гри зі Словенією. Тим паче, що перед цим я кілька матчів не грав. Надалі великих проблем не виникало. Гадаю, відіграв на нормальному рівні.

Євген Новак: В принципі, задоволений. Всі матчі провів стабільно, без провалів.

Сергій Рибалка: Мені здається, першу частину сезону провів достатньо успішно. Забив шість м’ячів, що для опорного півзахисника цілком нормально.

Володимир Коваль: В Академії, звичайно, рівень зовсім інший. Коли перший раз виходив на поле у складі «Динамо-2», був присутній страх. Спочатку було важко увійти до гри, але потім звик, і в наступних поєдинках все налагодилося. У перших матчах частіше забивав, але потім не завжди виходило знайти свою гру. Мене підтримували тренери, казали, що все добре, що потрібно йти далі. Допомагали і старші партнери, підказували в іграх і тренувальному процесі.

- Як ставитеся до рішення перенести осінні тури на весняну частину сезону?

Артем Кичак: Не можу сказати, що це погано для команди. Але, в той же час, ми тільки відчули смак першої ліги, придбали впевненість. Гадаю, було б більше користі, якби ми продовжили грати.

Євген Новак

Євген Новак: Наприкінці ми якраз набрали хід, відчули, що зігралися. Трохи прикро, що сезон закінчився завчасно. Краще було б дограти матчі, що залишилися. Те, що навесні календар буде дуже насиченим, нас не лякає. Ми й восени грали в жорсткому графіку, ігри йшли через три дні на четвертий. Нам не звикати.

Сергій Рибалка: Після завершення першої половини сезону настало якесь спустошення, хотілося ще пограти. Гадаю, забити міг би і більше. До цих пір, коли прокидаюся вранці, здається, що незабаром має бути гра. В останніх поєдинках ми стали краще грати в пас і здобувати результат.

Володимир Коваль: На мій погляд, тури, що залишилися, варто було дограти восени. Ми якраз набрали форму і знайшли свою гру.

- «Динамо-2» займає незвично низьке для себе дев’яте місце. Вважаєте, навесні команді до снаги піднятися вище?

Артем Кичак: Безумовно. Ми втратили багато очок, хоча по грі не поступалися жодному із суперників. Можливо, просто поки не вистачає досвіду. У команді багато молодих хлопців, а проти нас грають дорослі футболісти. Але ми набудемо впевненості, піднімемося в турнірній таблиці і закінчимо сезон серед лідерів.

Євген Новак:
У нас у запасі ще гра з ФК «Харків». Оскільки до команди прийшло багато молоді, якій потрібен час зігратися і набратися досвіду, наше нинішнє становище закономірне. У верхній частині турнірної таблиці дуже висока «щільність» – друге місце від п’ятого відокремлюють три очки. Отже ми обов’язково виправимося.

Сергій Рибалка

Сергій Рибалка: Гадаю, нам вистачить сил для цього. Зараз потрібно добре відпочити і плідно провести два кіпрських збори. Тоді в другому колі ми будемо грати ще краще.

Володимир Коваль: Звичайно, нам до снаги піднятися вище. Докладемо всіх сил для цього.

- Завдяки набутому досвіду, цього сезону легше грати проти більш старших суперників?

Артем Кичак: Я впевненіше себе почуваю, вже не боюся виходити з воріт, коли це необхідно. З кожним роком легше. Пам’ятаю, попервах було дуже важко, був присутній мандраж, але з кожною грою він минав. Зараз подібних проблем немає, просто виходжу на поле і прагну впевнено грати. Також підказую молодим хлопцям, захисникам. Коли воротар грає надійно, вони також припускаються менше помилок.

Євген Новак:
Ми не стоїмо на місці, а додаємо з кожним роком. Зараз я став упевненішим в собі, розумію, що маю бути прикладом для молодших хлопців.

Сергій Рибалка:
Безумовно. Я прийшов із другої ліги і можу сказати, що рівень першої набагато вищий. Тут усі команди рівні, спокійно виходжу на гру, не переймаюся.

Володимир Коваль:
Я тільки з початку нинішнього сезону граю в «Динамо-2». Тут потрібно набагато швидше ухвалювати рішення, віддавати партнерам м’яч, рухатися. Крім того, в Академії я грав із однолітками, а зараз доводиться боротися проти дорослих суперників. Це зовсім інший рівень, тому непросто.

- Які необхідні висококласному футболісту якості необхідно розвинути особисто вам?

Володимир Коваль

Артем Кичак: Потрібно більше працювати над грою ногами, покращувати дії внизу. А позбавитися... Раніше я міг щось недопрацювати на тренуванні, десь не впасти. Але, перейшовши до «Динамо-2», де побачив, як працюють досвідченіші Денис Бойко і Роман Загладько, вже не міг робити послаблення. На недоліки вказує тренер Олександр Мороз на тренуваннях і після них. Прагну до нього дослухатися.

Євген Новак: Потрібно розвивати працьовитість і працездатність. А про недоліки казати не хочу. Я їх чудово знаю, і просто буду прагнути позбавитися. Тренери на них указують, а все інше залежить від мене. Якщо буду працювати, все прийде.

Сергій Рибалка:
Потрібно старанно працювати на тренуваннях, старатися і доводити у грі, що ти здатний на більше. Тренери хочуть від мене бачити більше гри вперед, а я часто віддаю передачі поперек. Якщо у грі призначають штрафний із зручної позиції, прагну його виконати.

Володимир Коваль:
Маю навчитися все робити швидше, забивати більше м’ячів. Адже я нападник, хоч і не завжди був ним. У збірній протягом року доводилося грати на позиції правого захисника. Але все ж таки, комфортніше себе почуваю попереду. З інших динамівських форвардів краще взаємодію із Сергієм Шевчуком, який старший за мене на два роки. Я його знав ще по Академії.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер