Юні динамівці – переможці турніру пам’яті 60-річчя визволення Києва

Юні динамівці – переможці турніру пам’яті 60-річчя визволення Києва

У неділю в Києві завершився турнір по футболу серед юнаків 1990р.н., присвячений 60-річчю визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Організатором змагань виступив ФК “Динамо” (Київ), тим самим зробивши вагомий внесок у святкування знаменної дати в історії української столиці.

У змаганнях взяли участь вісім команд, розбиті на дві групи. За підсумками одноколового турніру в кожній з груп визначились переможці, які і розіграли “золоті” нагороди. Інші учасники боролися за місця з 3-го по 8-е. Всі матчі пройшли у манежі та на клубному стадіоні динамівської бази в Конча-Заспі.

Учасники турніру репрезентували майже всі великі міста країни. Напруга боротьби у поєдинках юних гравців часом була не нижчою ніж у їх дорослих колег, адже всі хлопці намагалися показати себе з найліпшого боку. Вже через кілька років з цих гравців, які, безумовно, є лідерами у своєму віку, формуватиметься юніорська збірна країни. Відмітимо, що на матчах турніру було помічено багато відомих функціонерів вітчизняного футболу.

Переможцями змагань стали юні футболісти київського “Динамо”, які під орудою відомого дитячого тренера Сергія Величко святкували перемоги в усіх чотирьох матчах. У фіналі “біло-блакитні” розгромили однолітків із львівських “Карпат” 4:0 (по дублю на свій рахунок записали Павло Мисько і Андрій Бабцюк). На почесному третьому місці фінішував полтавський ФК “Молодість”.

Усі учасники турніру отримали від ФК “Динамо” (Київ) пам’ятні призи, а лауреати цінні кубки і медалі. Окрім командних нагород організатори присудили і індивідуальні. Отже, найкращим воротарем став динамівець Олександр Пославський, в обороні на п’ятірку діяв полтавчанин Вадим Чесноков, у півобороні не було рівних СДЮШОРівцю Тарасу Павлюку, а в нападі навіть компетентне журі вагалося з визначенням найкращого. У підсумку, призи дісталися одразу чотирьом голеадорам – Павлу Мисько (“Динамо”), Сергію Шевчуку (СДЮШОР), а також львів’янам Юрію Савчуку та Ігорю Сидорському.

Нічого не скажеш, чудовими вийшли шкільні канікули для понад 150-ти юних футболістів з семи міст України. Адже окрім неоціненного ігрового досвіду, набутого в рамках турніру, хлопці просто чудово відпочили. А насичені екскурсійні програми і прогулянки вулицями столиці стали чудовим винагородженням за любов і відданість футболу.

Зазначимо, що ФК “Динамо” (Київ) планує зробити турнір пам’яті визволителям Києва від німецько-фашистських загарбників традиційним.

* * *

Статистичні показники турніру серед юнаків 1990р.н., присвяченого 60-річчю визволення Києва від німецько-фашистських загарбників.

Група А

1-й тур
Динамо (Київ) - ФК Молодість (Полтава) - 6:0
Чорноморець (Одеса) - Металіст (Харків) - 0:0

2-й тур
Динамо - Металіст - 2:0
Чорноморець - ФК Молодість - 1:2

3-й тур
Динамо – Чорноморець – 3:0
ФК Молодість – Металіст – 2:0

Підсумкова таблиця:
1.Динамо 9 очок
2.ФК Молодість 6
3.Чорноморець 1
4.Металіст 1

Група В

1-й тур
РВУФК (Київ) - СДЮШОР (Тернопіль) - 0:0
Дніпро-75 (Дніпропетровськ) - Карпати (Львів) - 0:8

2-й тур
РВУФК - Карпати - 2:0
Дніпро-75 - СДЮШОР - 2:2

3-й тур
РВУФК - Дніпро-75 – 1:2
СДЮШОР – Карпати – 0:1

Підсумкова таблиця:
1.Карпати 6 очок
2.Дніпро-75 4
3.РВУФК 4
4.СДЮШОР 2

Фінальні ігри:

Матч за 7-8 місця
Металіст - СДЮШОР – 1:0

Матч за 5-6 місця
Чорноморець – РВУФК – 1:1 (у серії пенальті перемогу святкували одесити).

Матч за 3-4 місця
Молодість – Дніпро-75 – 3:1

ФІИНАЛ
Динамо – Карпати – 4:0.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер