»Динамо-2» вийшло з відпустки: перше тренування

»Динамо-2» вийшло з відпустки: перше тренування

Підготовку до весняної частини сезону футболісти «Динамо» розпочинають уже напередодні Нового року. Першою вийшла з відпустки друга динамівська команда, яка сьогодні провела перше втягувальне тренування в манежі на базі в Конча-Заспі. Про те, в якому стані футболісти повернулися до розташування своєї команди після відпочинку, і як пройшло перше заняття, кореспондент Інформаційного відділу поцікавився в наставника «Динамо-2» Юрія Калітвинцева:

- Сьогодні на базі зібралися майже всі футболісти, за винятком болівійця Дієго Суареса і грузина Давита Імедашвілі. Їм довго летіти до Києва зі своїх країн, та і вдома вони давно не були, тому ми вирішили їх не «смикати» на ці три дні. Вони приєднаються до команди вже 4-го січня. Всі інші зібрані, й, що радує, в хорошому стані. Принаймні, їх тиск і вага нормальні. До Нового року ми проведемо медогляд, а після свят вже цілеспрямовано будемо займатися підготовкою до другої частини сезону.

- Чим хлопці займалися на першому тренуванні?

- Воно мало емоційний характер. Заняття ми проводили в критому манежі, хлопці грали в рухомі ігри, щоб знову відчути м'яча, з яким вони давно не працювали, жартували, сміялися. Гадаю, всі скучили за футболом, у нас на базі чудові умови, а в манежі нещодавно постелили нове покриття. Настрій у хлопців нормальний, щоправда, вони переймаються, що цього року не дуже вдало, дивлячись на результати, виступили в чемпіонаті.

До 29-го грудня ми будемо працювати в такому ж режимі: одна група тренується, друга проходить медогляд, потім навпаки. Потім ми плануємо провести між собою традиційний новорічний міні-турнір, за перемогу в якому заснуємо призовий фонд, щоб був присутній момент змагання. Швидше за все, це буде торт (посміхається). Головне, щоб був присутній емоційний момент.

- А як плануєте працювати після свят?


- Ми зберемося 4-го січня і будемо виконувати ту програму, яку намітили раніше. Як завжди, візьмемо участь у турнірі пам'яті Олега Макарова, потім проведемо два зарубіжних збори, швидше за все, на Кіпрі. Дні, які залишаться до початку другого кола, проведемо в Києві.

- Під час зимової перерви команду залишили Марцваладзе й Аладашвілі...


- Позначиться їх відсутність чи ні на колективі, покаже друге коло. Я вважаю, що ці хлопці переросли рівень «Динамо-2». Звичайно, вони нам дуже сильно допомогли, і тепер ми всі будемо переживати, щоб у них все склалося в новій команді. Гадаю, в них має все бути добре.

Що стосується гравців, які можуть поповнити нашу команду, будемо звертати увагу на хлопців 1992-го року народження, які вчаться у нашій Академії. Коли з відпустки вийде молодіжна команда, будемо вирішувати, хто із хлопців у якій команді гратиме.

Денис Бойко, воротар «Динамо-2»:

- Сьогодні вся наша команда зібралася на базі, ми поспілкувалися із тренерами. Перед початком тренування генеральний директор клубу Резо Чохонелідзе привітав нас із прийдешніми святами, побажав вдало розпочати наступний рік, виказав задоволення нашою грою наприкінці сезону, а також передав привітання від президента Ігоря Суркіса. Сказали напутливе слово і Геннадій Литовченко із Юрієм Калітвинцевим.

Перше заняття було втягувальним, ми виконали бігові вправи і пограли у «дир-дир». Нас зібрали лише на кілька днів, щоб пройти медобстеження, потім ми відзначимо Новий рік – і з новими силами розпочнемо підготовку до другої частини сезону. Всі хлопці були раді бачити один одного, ділилися яскравими враженнями від відпустки, загалом, у кожного – маса емоцій.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер