»Динамо-3» приступило до тренувань ... без воротарів

»Динамо-3» приступило до тренувань ... без воротарів

 

 

"Динамо-3" тренируется на Нивках

У суботу після двотижневої відпустки приступила до тренувань третя команда «Динамо». Хлопці зібралися на базі на Нивках, де провели перше заняття. Щоправда, не у повному складі. Старший тренер «Динамо-3» Віктор Кондратов поки не може розраховувати на гравців 1991 року народження, які тільки в неділю закінчили виступ у фіналі дитячо-юнацької футбольної ліги. Наставник третьої команди прокоментував для www.fcdynamo.kiev.ua перше тренування і функціональний стан підопічних:

- Хлопці вийшли з відпустки в хорошій формі, адже на останні чотири дні відпочинку кожний з них отримав завдання індивідуальних тренувань. Тому зараз всі готові до роботи, яку ми запропонували. У перші дні – це кроси, щоб наші футболісти «подихали» киснем. Вони є основою для подальшої роботи, яка буде наближена до ігрових умов. Календар другої ліги ще остаточно не затверджений. Планується збільшення складу учасників, а від цього залежатиме кількість матчів. Ми розпочинаємо новий сезон приблизно 20-го липня. Виходячи від цієї дати, спільно із клубною науковою лабораторією розроблений графік роботи.

- Скільки футболістів взяло участь у першому тренуванні?

- 19 польових гравців. Це разом з тими, хто виставлений на трансфер. Воротарів у нас поки немає, оскільки одні задіяні в тренуваннях «Динамо-2», а інші, зокрема – Поштаренко і Ситников, брали участь в чемпіонаті України серед юнаків. Вони приєднаються до нас у понеділок, і відпочинку у них не буде. Отже ми поставлені у важкі умови – в перші дні тренуємося без воротарів.

- Контрольні матчі заплановані?

- До початку сезону плануємо провести три товариські матчі. Перший відбудеться 10-го липня о 17:00 проти «Динамо-2» на базі у Конча-Заспі. Є й інші команди, які хотіли б зіграти з нами. Зараз вирішуємо це питання. Інтерес другої команди до «Динамо-3» не дивний, адже з виникненням прем’єр-ліги планується, що «Динамо» (дубль) і «Динамо-2» існуватимуть автономно. Тобто не буде взаємозамінності, коли один футболіст міг грати і за дубль, і за «Динамо-2». Так це було минулого року. Тепер єдиним джерелом поповнення команди Геннадія Литовченко стане «Динамо-3». Дубль і основний склад будуть єдиною структурою, що виступає під егідою прем'єр-ліги, а «Динамо-2» і «Динамо-3» продовжать грати під керівництвом ПФЛ. Тому природньо, що Геннадій Володимирович хоче подивитися в грі на можливих кандидатів до його команди. А ми, в свою чергу, перевіримо свій резерв.

- Вже відомо, хто поповнить команду в новому сезоні?

- До нас мають долучитися хлопці з академії 1991 року народження. В неділю у фіналі ДЮФЛ вони програли «Шахтарю» з рахунком 3:0, і посіли друге місце. Але необхідно враховувати, що майже 60 хвилин динамівці грали в меншості. За рахунку 1:0 на користь «Шахтаря» у нас вилучили гравця, а гірники зуміли скористатися з кількісної переваги й довели результат до великого. Але все одно, вважаю, що наші старші хлопці виступили добре, і на кількох гравців цієї команди ми також розраховуємо. Зокрема, до нас приєднаються воротарі Ситников і Поштаренко, захисники Адаменко і Поліщук, півзахисники Сокуренко, Рябой, Макаренко, Коваленко, нападник Сокол. Всі разом будемо готуватись до початку чемпіонату. До речі, в минулому сезоні Поліщук вже зіграв п'ять матчів у стартовому складі нашої команди. Але питання в тому, що, можливо, на цих же хлопців розраховуватиме і «Динамо-2». Не виключений варіант, що оминаючи нашу структуру, хтось із них одразу підніметься на вищий ступінь. Якщо друга команда може доукомплектовуватися гравцями з нашої команди і юнаками, то ми – тільки юнаками. Наше поповнення залежить від того, наскільки добре буде працювати клубна академія.

- Хто залишить «Динамо-3»?

- З нами працюють кілька футболістів, які виставлені на трансфер. Це хлопці 1988 і 1989 років народження. Служба селекції підшукує їм нові команди. Адже якщо «Динамо» і «Динамо-2» вважають їх неперспективними, то не має сенсу тримати і в третій команді. Ви знаєте, що їх одноліток Кравця і Ярмоленко вже випускають на поле вматчах першої команди. Ми всім даємо можливість протягом року проявити себе в матчах за «Динамо-3». Але якщо не спостерігаємо прогресу, то мусимо з ними прощатися. Можливо, вони втратили мотивацію, яка є необхідною умовою для вдосконалення. Якщо не помиляюся, трансферне вікно закривається 31 серпня.

- Ви вже оголосили хлопцям завдання на майбутній сезон?

- У турнірній таблиці потрібно посісти місце якомога вище. Але реально це не завжди можливо, оскільки хлопці тільки починають адаптуватися до дорослого футболу після юнацького, а це дуже складний процес. Іноді сімнадцятирічні гравці виходять на футбольне поле проти чоловіків, які їм у батьки годяться, і вже встигли пограти не тільки в першій лізі, але й у вищій. У таких людей є величезний досвід, та й фізичних можливостей вони ще не вичерпали. Тому наше завдання номер один – допомогти хлопцям адаптуватися до дорослого футболу. Природно, перед кожним матчем ми ставимо завдання зіграти вдало, оскільки однією з цілей в процесі виховання молоді є привчити їй психологію переможця, яка неможлива без перемог. Вважається, що людина навчена, якщо після того, як їй вказали на помилки, вона прагне їх виправити і надалі не повторювати. З таким хлопцем завжди легко працювати. Тому ми розбираємо матчі, вказуємо хлопцям на помилки. Але прагнемо в жодному випадку не травмувати психіку і не чепляти гідність, оскільки вони знаходяться на самому початку футбольного шляху.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер