»Динамо» – «Аль-Ахлі» – 1:0. Перший тайм ми вже відіграли…

Незважаючи на свої малі розміри, Ізраїль є однією з найбільш різноманітних у географічному й культурному плані країн світу. Лише у тридцяти кілометрах від «села мільйонерів», так напівжартома тут називають Кейсарію, де живуть представники політичної та економічної верхівки, знаходиться Умм аль-Фахм. Переважне число мешканців сорокатисячного міста складають араби, від цього й разючий колорит, який постав перед поглядами гравців і тренерів, як тільки динамівський автобус в’їхав у межі населеного пункту. Утім, поводилися місцеві жителі цілком доброзичливо і отримавши в подарунок кілька динамівських журналів були на сьомому небі від щастя. Наш суперник - «Аль-Ахлі» з міста Умм аль-Фахм - виступає у третьому за рангом дивізіоні країни, після першого кола претендуючи на підвищення у класі. Гра пройшла на відмінному за якістю полі, з трьох боків якого побудовані трибуни на дванадцять тисяч глядачів.

Валерій Газзаєв, як і в першому контрольному матчі, в кожному з таймів запланував випустити різні склади, таким чином надавши ігрову практику всім викликаним на збір гравцям. У стартовому складі ворота захищав Бойко, в центрі захисту вийшли Михалик і Хачеріді, на правому фланзі Єременко, зліва – Ель Каддурі. Вукоєвич і Гармаш склали дует у центрі поля, на флангах атакували Гусєв (справа) і Маграо (зліва). Мілевський діяв на вістрі атаки, а з глибини поля йому допомагав Нінкович. На гру не поїхав Андрій Шевченко. Нападнику потрібно виконати певний об'єм підготовчої роботи, перш ніж брати участь у контрольних матчах.

Перший тайм пройшов на половині поля господарів. Футболісти «Аль-Ахлі», деякі серед яких понюхали пороху в елітному дивізіоні чемпіонату Ізраїлю, основну увагу зосередили на захисті власних воріт, проводячи рідкісні контратаки. В одній з них гравець пробив із двадцяти метрів по центру воріт. Бойко зіграв надійно. У решті випадків у роботі був воротар ізраїльтян. Особливо активно динамівці атакували через фланги, де хороше взаєморозуміння продемонстрували пари Єременко - Гусєв і Ель Каддурі - Маграо. У центрі поля мобільно діяли Вукоєвич і Гармаш. Денис грав трохи попереду, добре пресингував суперника, вміло створював. На самому початку зустрічі м'яч після підступного удару Гармаша пройшов трохи вище за поперечину. Потім Гусєв здалеку перевірив на надійність воротаря. Не досягли точності удари головою Маграо, Мілевського і Нінковича. Всі вони стали наслідком багатоходових комбінацій, що особливо важливе в оцінці гри команди. Немов відчуваючи наближення грозових хмар, динамівці провели разючу атаку. Олег Гусєв у характерному стилі «накрутив» на фланзі захисника, віддавши на дальню стійку передачу на Маграо. Бразилець холоднокровно підставив ногу, переправивши м'яча в залишений воротарем кут воріт.

Якраз за хвилину до свистка на перерву небо затягнуло хмарами, різко пішов сильний дощ. Спершу гравці сприйняли це з гумором, а потім довелося всім складом бігти до роздягальні. Дощ усе посилювався, на певний час його змінив град (величиною з хорошу вишню), потім знову дощ. Через десять хвилин поле стало абсолютне непридатним для проведення матчу. Логічно, що за обопільною згодою сторін гру було вирішено не продовжувати. Ось такі примхи природи надіслав Господь на землю обітовану. Радощі місцевих хлопців не було межі, а динамівці, сховавшись за літровками, швидко перейшли з роздягальні до автобусу і вже через півгодини повернулися додому, до готелю «Дан Кейсарія».

Наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе у вівторок, 26-го січня, з клубом елітного дивізіону Ізраїлю «Хапоель» з Петах-Тікви. А в понеділок вранці у динамівців запланована екскурсія до Єрусалиму.

 

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Умм аль-фахм (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер